Efektívna pomôcka na umývanie okien

20. okt 2021

Ahojte,

existuje vobec nejaka efektivna pomocka na umyvanie okien alebo funguje naozaj len stary dobry novinovy papier 🙂?
Prestahovali sme sa do domu a tu je tych okien akosi privela oproti bytu, tak by som si to rada ulahcila alebo aspon urychlila. Nemate prosim niekto nejaky dobry tip?
Dakujem :*

jaja8_9
20. okt 2021

Za mňa určite Karcher čistič okien 🙂👍 veľmi dobrý pomocník

ichbinich
20. okt 2021

Ja som noviny nikdy nepouzivala 😉
Ja mam stierku a kuchynsku rolku najradsej.
Mam aj Kärcher na okna, s nim idu plochy/skla super rychlo. Ale na ramy, parapety a nedajboze zaluzie neexistuje nic 😉 Okrem handry a ruky... No dobre, na zaluzie su take srandy, co umyju 2-3 naraz...
1. krok- jarova voda plus mikrovlaknova handra na vsetko (skla plus ramy atd.)
2. krok - Clin alebo nieco na okna, rozotriet a stiahnut stierkou. Ci uz rucnou alebo Kärcherom. Ak rucnou, po kazdom tahu utriem gumenu cast stierky kuskom kuchynskej utierky. Potom cistym kuskom docitim pripadne nedostatky.

simca06022011
20. okt 2021

no noviny sa neodporucaju, lebo poskodzuju sklo ;) som citala niekde.. ja pouzivam taku velku rolu papiera (tento, alebo aka znacka to ma.. cize nie kuchynske, ten papier je hladsi), alebo specialnu handru na okna. Karcher som kupila druhykrat a totalne som nespokojna aj teraz... mne to robi pasy na okne, proste nechapem. Ak to mam potom lestit, tak to mozem rovno vylestit hned, umyt predtym to aj tak treba.. handra, cistic na okna pouzivam od HG, stierka.... ak treba len prebehnut, tak clin a handra na okna... Skusala som aj roboticky umyvac okien, ale to bol iny stres :DDD som ho vratila.
Inak je tu o oknach uz kopa tem :D

thereisabear
20. okt 2021

Ja používam len dve mikroutierky, mokrou umyjem a suchou vyleštím, nikdy som nemala problém

demetria
20. okt 2021

@simca06022011
Mame Leifheit, mama ma Karcher a ja s Karcherom tiez narobim kopec smuh. Leifheit sa mi pozdava viac, asi ma inak urobenu tu gumu.

vikusjk
20. okt 2021

@demetria aj mne robi Karcher smuhy, myslela som si, ze ho neviem spravne drzat, alebo co :D Ale kedze tak ci tak okno este lestim Clinom a mikroutierkou, tak ma z toho hlava neboli

demetria
20. okt 2021

@simca06022011
@vikusjk
Mozno je to aj tlakom - minule umyval okna muz, striedal oba pristroje, ako sa mu vybijali a on ziadne smuhy nikde nemal.
Takze odteraz okna umyva len on 👍.

buberova
20. okt 2021

Som stará škola. Jarovou vodou umyť hrubú špinu, na rámy cif a na koniec sklá umyť okenou/cleanom a vyťahovacími servítkami

h2
20. okt 2021

Môj tip na umývanie okien v rodinnom dome, ktorý mi uľahčuje život, je ten, že okná z vonkajšej strany umývam vysokotlakovým čističom (vlastne, najlepšie na tom je, že to nerobím ja, ale chlap 😃). Potom stačí len preleštiť sklá nejakým čistiacimi prostriedkom na sklo a papierovými utierkami.
Síce mi to nerieši situáciu z vnútornej strany, ale aspoň niečo. A zvnútra tie okná nie sú také špinavé.

zero_hero
20. okt 2021

Pridávam do vody lestidlo, ktoré sa dáva do umývačky riadu, zotriem stierkou a doutieram kuchynským utierkami. Ja nechápem ako niekto dokáže umyť okno clinom a ma to bez cmuh, ja to nedokážem, neviem čo robím zle, ale vždy mám po ňom okna sama cmuha.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. okt 2021

@viestta a prave ta dobra stierka by ma zaujimala, ze ktora to je, dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cloviecka
20. okt 2021

@zero_hero súhlasím úplne. Ja mám tiež po Cline cmuhy. Nepoznáte niečo lepšie?

h2
20. okt 2021

@cloviecka Toto používam na okná, zrkadlá a všetky podobné povrchy v domácnosti, leštím papierovými utierkami (nie klasickými kuchynskými, ale takými pevnejšími, bývajú vo väčšej rolke). Žiadne šmuhy! 👍

pimpulka
20. okt 2021

Neviem či sa to uz spomenulo, ale ja okna umyvam nie s “jarovou” vodou, ale do teplej vody dám sampon na vlasy. Okna potom následne netreba leštiť lebo samponova voda nezanechava šmuhy. Ak aj nahodou sem tam jedna šmuha , tu docistim čistou handrou a na sklo nastriekam clin napríklad.

ajko2011
20. okt 2021

Roky umývam okná len s Clinom + kuchynské utierky. 🙂 Rámy a parapety s jarovou vodou.

autor
24. okt 2021

Dakujem krasne vsetkym za super rady 🙂

evaachesa
24. okt 2021

A čo tak skúsiť robotický vysávač na okná? Potom môžeš dať aj recenziu 😄
https://dodomacnosti.sk/ako-si-vybrat-roboticky...