E15 na umývačke riadu Bosh

lucia456
4. okt 2020

Ahojte mamičky. Prosím Vás o radu, ak ste sa stretli s niečím podobným. Dnes som bola veľmi akčná, a neviem, čo ma to napadlo, ale chcela som vyčistiť umývačku a do spodnej časti som dala trochu Jari. A pustila. Zrazu mi začala tiecť pena z umývačky, stále svieti E15 a nedá sa vypnúť. Som sama doma, muž na 12-tke a ja nervy v Kybli. Stretli ste sa prosím s týmto, alebo nepracuje niektorej muž ako opravár a neporadil by? Ďakujem za každú radu.

andrea_ff
4. okt 2020

@lucia456 na cistenie sa pouzivaju na to urcene pripravky....

pragmaticka
4. okt 2020

Zhodou okolnosti sme to mali zaciatkom tyzdna.na youtube najdes vela videi..podla tvojho opisu sa dostala do vanicky voda.musis to vysusit.takze najskor vypnut z elektriny a potom rozobrat a vytriet do sucha tu spodnu vanicku.my sme aj tesnenie podla videa vymenili ale nakoniec pomohlo len vytriet vanicku

hettinka
4. okt 2020

@lucia456 no to sa stalo aj mojim rodičom. Vypenilo to a navlhol taký senzor. Musíte to nechať otvorene a riadne vysušiť, aj týždeň. Potom sa “sama” opravila.

lucia456
autor
4. okt 2020

@andrea_ff ja viem, používam aj somat a finish tablety, či sa dávajú do práčky, aj tie flasticky. Ja sama neviem, čo ma to napadlo.

lucia456
autor
4. okt 2020

@pragmaticka ako vaničku myslíš toto, je to takáto BOSH.

lululucy
4. okt 2020

Mamka urobila pred tyzdnom to iste, tiez ma bosch. Zastavili privod vody, mycku nahli a vytreli vodu, vysusili. A mycka potom isla

simkids
4. okt 2020

@lucia456 ked vyberies filter, tak aj tam budes mat vodu, vytries, pockas den,dva a pojde. To vyssie spominane nahnutie mycky sa vraj neodporuca, lebo ti voda moze zatiect tam kde nema alebo nieco take, urobis to dva tri krat (lebo ta chyba ti moze este niekedy vyskocit) a mozes sa s myckou rozlucit, co som citala ked to ludia robili.

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzsiuka
4. okt 2020

E 15 mne stálo 72 euro , ale moja mycka ma uz 7 rokov. Zo spodnej casti mycky hadicku trebalo vymenit.

poisonblu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poisonblu
5. dec 2021
https://www.youtube.com/watch?v=YHcUOrWWttI


E15 je aquastop, pod umyvackou je nadobka so spinacom na polystyrenovom plavaku, do ktorej ked sa dostane voda pri uniku, aktivuje sa aquastop (ochrana proti vytopeniu).
Opravil som to podla tohoto videonavodu. Po odsati vody striekackou s hadickou, je to dobre nechat zopar umyvani odkrytovane a sledovat ci bol unik sporadicky alebo je tam nutne pretesnit nieco. Na ytb su videonavody ako pretesnit umyvaci priestor okolo vypustacieho filtra..

poisonblu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
poisonblu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alessandra69
4. nov 2023

@poisonblu prosim vas ja som to vytrela všetko pustila a znova plne vody pri tom plavaku. Neviete ktorú hadičku treba vymenit? Alebo nejaký videonabod