Dvojdom - za a proti

21. dec 2022

Zdravim vas byvate niekto v dvojdome?
Ste spokojne?

martinmmartin
21. dec 2022

Suseda a rodinu si nevyberas, je to loteria

jovka
21. dec 2022

Ja ,spoločne jedna stena,som spoko,susedia tichý,máme tak kúpeľňu a tretiu izbu,takže nič nepočuť,klop klop

lucia7933
21. dec 2022

ja byvam v dvojdome..a uz by som si ho nekupila. Ale zas je to lepsia alternativa bytu...tu mate suseda len z jednej strany.
Inak ak sa da radsej samostatny dom. Je pocut takmer vsetko. Pracku od suseda, viem kedy suseda klepe rezne, kedy si robi smoothie...😂😂hlasne rozpravanie, silnejsie zapnutu hudbu, stekanie psa, v noci ked je ticho aj vibrovanie telefonu u susedov....takze tak...
Ak to bude mozne chceme predat a kupit si samostatny dom casom

ivana11155
21. dec 2022

Nemám osobnú skúsenosť ale cez ulicu mame susedov v dvojdome a jedny majú na svojom pozemku elektriku tých druhých a druhi majú na pozemku uzáver plynu tých prvych. Čiže na každom pozemku je ťarcha tých druhých susedov. Tiež je to dosť veľká nevýhoda, aspoň susedia to tak vnímajú.

baskustek
21. dec 2022

Je to taký kompromis medzi bytom a domom. Ak nemáte financie na samostatný dom, stále lepšie ako bytovka...

majki_ki
21. dec 2022

@lucia7933 kokso, akože, my bývame v dvojdome a nepočujeme od susedov absolútne žiadny zvuk.. máte to aj nejako izolované ?

lucia7933
21. dec 2022

@majki_ki no pri kupe domu tvrdili ze áno..ale evidentne nie..pocujeme toho od susedov viac ako ked sme byvali v byte

mandzula
21. dec 2022

Rodicia tak byvaju a tak by som povedala, ze kym nepridu problemy, tak problemy nie su. Dlho to bolo v pohode, no nastali trenice pre spolocny plot (bolo treba urobit novy a jeden chcel taky, druhy taky), raz mali nasi na zateplenie, susedia vtedy nemali, teraz je to zas opacne. Z dlhodobeho pohladu mi to usetrenie za jednu stenu nestoji. Plus to vidim ako minus pri predaji.

tinkavvv
21. dec 2022

Velmi zalezi ako je ta spolocna stena postavena. Ak je len jedna rada tehal/ytongov... je velka pravdepodobnost, ze pocut bude. Niektore dvojdomy sa stavaju tak, ze sa davaju dve rady a tym padom hlucnost neriesis.

vevapeto
21. dec 2022

Ja nebyvam, ale keď som videla ponuku tak mi tak vadilo, že ten moj kúsok pozemku bolo od suseda krasne vidno. Takze absolútne žiadne súkromie.

marsmykkok
21. dec 2022

Ono ak je dobre postavený, tak môže byť aj súkromie na pozemku, aj nemusí byť dnu počuť susedov. V tomto je to podobne ako 2 voľne stojace domy pri sebe. V čom vidím problém sú prípadné rekonštrukcie, či už fasáda, strecha, zvody vody a také, môžu byť tam trenice a ak jeden chce tak a druhý onak je to neriešiteľné, lebo je to 50 na 50. Radšej samostatne stojaci aj ked nalepený na druhom.

labocca
21. dec 2022

my byvame v dvojdome a veru viac by som to nerobila. Ked sme dom kupovali vyzeralo to vcelku inak ,vyzeralo odhlucnene a pod. Zial realita je uplne ina.....
I ked mam dvere v izbe zavrete pocujem susedov.....pocujeme naozaj vsetko.
Inak vonku pri dome - spolocny plot a pod. veci mi neprekazaju......
Keby sa dalo stahujem sa inam🙂

jovka
21. dec 2022

@lucia7933 aj ja som prekvapená,my nepočujeme skoro nič,dvere buchnúť a keď sú na wc a splachuju lebo tam máme spoločnú stenu,čo mi teda nevadí,asi sme mali šťastie aj s tým odhlucnenim

veselo_neveselo
21. dec 2022

My sme tak stavali, ale kazda strana ma samostatnu stenu a medzi je vypln "partywall", takze zvukova aj tepelna izolacia. Nepocujeme nic. Su to vlastne dva samostatne domy stojace na sebe.

Aj by to tak nebolo, velmi by zalezalo od dispozicie domu - my aj tam mame pri spolocnrj stene len chodby, schody a kupelne, takze nepocujeme nic.
Zvody vody a pripojky samostatne, susedov k nicomu nepotrebujeme.

Na spolocnom plote sme sa dohodli, keby nie, boli sme pripravení spravit si svoj.

majki_ki
21. dec 2022

@veselo_neveselo my presne takto isto

simca06022011
21. dec 2022

Mame rodinu v takom a žiadny problém., dvory oddelene, vnútri nič nepočuť.

@lucia7933 zavolajte spoločne steny pri ahoj bližšom maľovaní a mate pokoj. Toto je neštandardné ani pri niektorých bytoch toto co opisujes nepočuť, nie to ešte dvoch domoch.

fiffinkaa
21. dec 2022

Ak je dvojpodlažný, tak vidíš z podlažia k susedovi všetko, dvor záhradu terasu bazén..takže za mňa žiadne súkromie. Ďalej ak by začala zatekat strecha atď sú to starosti.

biankaaaa
21. dec 2022

My bývame v dvojdome, zatiaľ len pol roka, ale nepočujeme od susedov teda vôbec nič. Zatiaľ nevidím rozdiel medzi susedom v bungalove na jednej strane a susedmi v dvojdome... Samozrejme, uvidí sa, čo bude, keď dôjde k nejakému spoločnému problému typu strecha a pod.

veonka
17. mar 2024

@veselo_neveselo
@majki_ki
Prosím vás pekne môžte mi poradiť ohľadom tej partywall, čo je to za produkt, prípadne ktorý konkrétne ste použili? Riešime aktuálne to isté a neviem sa k niečo mu dopátrať. Sused navrhuje medzi nami vzduchový medzeru. Ďakujem za odpoveď.