Dvierka na umývačku Bosch 45 cm do Ikea Metod kuchyne

12. nov 2024

Ahojte. Má niekto namontované ozdobné dvierka na 45 cm umývačku (plne integrovanú napr. BOSCH) do kuchyne Metod z Ikea? Vraj sú na to "kolajničky" BEHJÄLPLIG v Ikea, ale či to vážne bude takto pasovať?

madeincssr
12. nov 2024

Hod do googla "ikea behjalplig" a popozeraj obrazky. Nasa 45cm vstavana umyvacka Whirlpool ma drevene dvierka napevno priskrutkovane priamo na kovove dvierka umyvacky (skrutky zvnutra dvierok umyvacky idu durch az do dreva tych drevenych dvierok na nej). Drevene dvierka trcia dodola pod uroven dvier umuvacky (kde je na kuchynskom nabytku vzad ustupeny plastovy sokel, takze "maju kam ist" v otvorenej polohe).
Tieto kolajnicky zabezpecuju nezavisly pohyb kovovych dvierok umyvacky a na kolajnickach upevnenych drevenych kuchynskych dvierok. Tak ako to mavaju vstavane chladnicky.
Ak sa ti nik neozve presne s touto kombinaciou umyvacka+kuchyna, asi by som si tie kolajnicky radsej kupil a az pri montazi sa ukaze, ci ich treba alebo nie.
Lebo aj tie plastove "okopove" sokle pod kuchynou (zakryvajuce plastove nastavitelne nozicky kuchynskych skriniek) byvaju v roznom prevedeni, roznej vysky, viac alebo menej ustupene dozadu (od zvislej roviny predku kuchynskych dvierok).

autor
12. nov 2024

Ďakujem. Koľajničky kúpim určite, len aby pasovali. Nechce sa mi potom posielať umývačku späť...
A tie originál 45 cm umývačky od Ikea nechcem, lebo majú na nemeckej stránke Ikea veľa zlých hodnotení na ich umývanie.

vanilkovazmrzka
12. nov 2024

Kolajnickovy system je uz stary a nepredava sa ak sa nemylim…

vanilkovazmrzka
12. nov 2024

A preco hladas hodnotenia na nemeckej stranke? Na slovenskej som videla prevazne pozitivne hodnotenia a sama jednu mam v pohode, to nie su vyrobky ikea ale whirpool alebo electrolux len su predavane pod znackou ikea

autor
12. nov 2024

@vanilkovazmrzka ...lebo myčka, ktorá ma zaujala má na slov.stránke len 5 hodnotení.