Drevené parkety - skúsenosti

14. feb 2023

Máte niekto skúsenosť s drevenými parketami? Myslím reálne drevo. Zaujímala by ma citlivosť na vodu, prípadne aj škrabance.

jan510
14. feb 2023

Kazdych 5 r treba dat firme prebrusit a prelakovat lebo sa supe lak.

autor
14. feb 2023

@jan510 super ďakujem. A koľko to stojí?

jan510
14. feb 2023

tak u nas 100 m2 cca 1000e

deti95060810
14. feb 2023

moji rodičia to nerobili - nelakovali...
každý rok sme si ich doma samy prebrúsili a natreli potrebným prípravkom... nebol to lak
je potrebné dávať veľký pozor na vodu - vidno každý frkanec ...

heidy222
14. feb 2023

Ja som kúpila byt s parketami drevenými , vtedy mal 7 rokov. Bývame tu už 3 roky a nedávali sme zatiaľ lakovat. Ani tí majitelia pred nami. nevidím že vy sa niečo supalo. Jasne po 10 rokoch a dokopy 5 deťoch v tomto byte vidno keď sa šikmo pozrieme skrabance ale my sme vyslovene nedávali pozor, deti triesaju s hračkami po zemi, jedine pod stolom mám koberec kvôli stoličkam. Ja som s parketami spokojná, mám pocit že sú mäkšie a ak dieťa padne na drevo je to o kúsok lepšie ako na kamennú podlahu

riskoh
14. feb 2023

Máme parkety,dávame prebrusiť a maľovať firme každých cca10-15r,,prvýkrát sme robili svojpomocne ,ale teda firma spravila oveľa krajšie,máme v izbách,tam je to ok,v obývačke ak sú mele deti vidno keď niečo padne ťažké,stoličky keď sa suchaju,vodu mi vôbec nevidno,zvažujeme v obývačke vybrať....

heidy222
14. feb 2023

A čo sa týka vody podľa mňa podobná citlivosť ako placka podlaha: jasne netreba nechať stáť vodu na Tom, ale bežné situácie že sa niečo vyleje su úplne v poriadku. Umývame nie príliz často a s prípravkom na drevo

denden77
14. feb 2023

mam prirodny dub, nelakovane.. citlive 😁😁😁

autor
14. feb 2023

Paráda, dakujem pekne za zdieľanie skúseností. 😊 Rozhodla som sa pre ne. 😊

lusilla
14. feb 2023

Mame drevennu podlahu, masivnu, v celom dome. Mame ju 4 roky a nic sa nesupe, nie je lakovana, je morena a v casti kde mame kuchyna, jedalen, obyvacka mame specialnu upravu vodeodolnu keby nahodou vytiekla mycka. Inak s vodou nie je ziaden problem, ked mi tam nieco vytecie alebo tak, ziadne flaky to nenechava, praveze teraz v zime mame podlahove kurenie tak sa zvacsuju skarky cize pracuje to drevo a musim umyvat velmi na mokro aby bola krajsia a nesusila tak. Co sa tyka oderkov a skrabancov, mame kvalitnu podlahu a v porovnani s drevenou plavackou to je tisic a jedno, tuto su skrabance ale nie je ich ani tak vidno ani sa tak lahko nespravia a ked tu podlahu prejdem olejom vela nedokonalosti zmyzne cize su len povrchove. Ja by som inu podlahu uz nechcela, je tepla, prijemna, dobre sa udrziava, nesmyka sa, nie je hlucna, nie je studena, naopak v lete nie je prehriata, dobre vyzera ja len odporucam. Pre info este mame tri deti a ziadne zviera a v celom dome podlahove kurenie.

zuzinabila
14. feb 2023

@denden77 a ako ich udrzujes? my mame dubove v celom doma lakovane a je to hlavne esteticky krasne, take prirodne a zaroven luxusne🙂 v jedalni mame smrekove a nedali sme lakovat, co sme aj olutovali.urcite do buducna dame

denden77
14. feb 2023

@zuzinabila priznam sa, ze uz to daky ten rok totalne flakam (odkedy mam dieta 😁), pred tym som ich mala 2x do roka olejovat (podla odporucania).. ja by som si ich dala kludne zase, len uz nie k malemu dietatu 🤣 i ked.. minule mne na ne padla zehlicka.. skoro mi aj slza vybehla 😁

oli18
14. feb 2023

Mame 30 rokov bukove parkety, lakovane 3x
za nova.
Po vymene okien sme museli lakovat este 2x, lebo nam sekali a murovali a
aj napriek prekrytiu sa zaprasili. Umyvam vodou bez problemov.

oli18
14. feb 2023

@jan510 to akym lakom mas nalakovane?

lucialux999
16. mar 2023

@lusilla
Ahoj prosim Ta pekne prave zháňam podlahu do domu. Akú máte značku lebo chcem nieco kvalitne ale je kopu tých predajcov. Dakujem

zuzudrnda
16. mar 2023

@oli18 tie sú krásne 😍

zuzudrnda
16. mar 2023

My sme dali červený smrekovec. Je to makksie drevo, ošetrené 2x drahým lakom,ktorý ho má spevnit,chranit. Aj napriek tomu, mačka pri hre vedela urobiť škrabance aj deti. To sa skryje s patinou. V byte som si nechala pôvodne bukové parkety. Tvrdosť a trvanlivost neporovnateľná,ale určite aj cena.

oli18
16. mar 2023

@zuzudrnda Ďakujem🙂

lusilla
17. mar 2023

@lucialux999 ahoj mame ich od tejto firmy https://www.dubove-parkety.sk/sk/ su z Kosic. Maju ich aj susedia, oni ich maju dlhsie ako my a obaja sme spokojni.