Ahojte je tu niekto kto býva v 4pochodovej bytovke a dorabali ste výťah? Prosím Vás koľko vás vyšla cena za takúto dorabku? Ďakujem
Musia s tym hlavne suhlasit VSETCI vlastnici bytov a ked si to chcete platit sami, tak aj s cenou, ktora vyjde na jeden byt.
Tiež bývame v 4p a výťah nám robili toto leto, čiže dosť čerstvá info. 1 vchod nacenili na 55tisic. Ostatné 2 firmy nacenili oveľa viac. Máme od HM Lifts.
@muchotrafka298 nesúhlasili všetci... Jedna sa o 3vchody po 14bytov.... 11ti nehlasovali 2boli proti a 29suhlasilo
@jajojapo moja znama toto riesila v mini bytovke s tym ze to zaplati z vlastnych penazi. Ostatni 3 vlastnici ale nesuhlasili, lebo ze im to znici cenu bytov (!!!!!!) a ospati cely dom, kedze by to muselo byt zvonku. Jej otec tam byval dlhe roky, bol onkologicky pacient a nevladal chodit po schodoch.
@muchotrafka298 jak to môže znížiť cenu bytov, to nepochopím. ľudia sú zlí ...
@jajojapo Záleží aj od toho v akej výške sú úspory daného bytového domu. My sme časť platili z úspor, no väčšia časť samozrejme pôžička. Mesačne sa nám zálohy zdvihli o 8€, čo nepovažujem za nejakú veľkú položku. Cena bytu šla o cca 30% hore vďaka výťahu, takže za mňa super. A teda my aj bývame na 4tom, čiže celkovo ten výťah oceňujeme.
Ber to skôr ako pozitívum - ceny materiálov idú hore, čiže lepšie teraz ako o 10 rokov, komfort bývania, cena bytu atď.
@biba_18 toto nevysvetlis....ona od nich cent nechcela, mohli by vytah vyuzivat. Ze oni sa bali toho, ze klesne cena bytu, ked bude zvonku na budove preskleny vytah. Bol by len pre 1 osobu taky malicky. Ale nie, vyjadrili sa jasne. Ona bola z nich zufala. Pritom im by sa zadarmo zvysil komfort, ze by mali vytah.
Ak je byt na vyššom poschodí a nie je tam vyťah tak sa horšie byt predá.Ak je vyťah tak sa byt preda ľahšie.Predsa ľudia nepôjdu už starši na 4 poschodie bez výťahu bývať.
@jajojapo mna by zaujimalo, ci ste toto riesili, ze co s ludmi, ktori vytah nechceli a odmietaju na neho prispiet. Ta suma sa prerata medzi ostatnych a oni vytah budu veselo pouzivat zadarmo?
@muchotrafka298 zaplatia vsetci ak ich prehlasovali..
U nas 3 brany, sachta bola postavena vcase vystavby bytovky takze stacilo iba vytah, celkova suma cca 130tis, cca pred rokom
A inak co sa tyka financovania tak my sme navysili pocet rokoc splacania, nie vysku splatky. Samozrejme nie vsetci suhlasili ale tak vacsina prehlasuje mensinu, tak to byva pri akomkolvek hlasovani
u nas uz nepamatam ako to presne vyslo, ale nesuhlasili sme nakolko sa cena vytahu rozratavala podla m2 bytu a nam to vychadzalo zvysenie mesacneho predpisu o cca 40 eur.
@muchotrafka298 ja osobne som na schôdzi nebola.. Ja bývam inde ako vlastním byt a nemohla som sa zúčastniť.. Na schôdzi bola len moja babka ktorá býva v byte lenže ta nám ochorela a za ľahla do postele takže moc som sa nedozvedela ... Ja keby som tam tak tiež nesúhlasím a zastanem sa aj tých čo bývajú na prízemí a nikdy ho nevyuziju...
@jajojapo a ked bude problem so strechou tak tiez nebudes ochotna platit lebo tebe strechu netreba (ak nebyvas uplne hore)? To presne ako u nas ked sa hlasovalo, niektorym to tak vadilo ze to dali na sud. Ten to po x mesiacoch zrusil a ani sa nekonal, a jedine co ti ludia docieli je, ze sa vystavba oddialila a cena navysila.
Neviem aka je situacia u vas, ale nas dom je zadlzeny uz koli inym opravam (zateplovanie, stupacky atd) na asi 15-20 rokov a pri vsetkej ucte - vsetci ti co boli proti vytahom tu za tu dobu uz s najvacsou pravdepodobnostou nebudu, takze to ze sa nejake vytahy budu splacat dalsich par rokov im moze byt jedno - my sme predlzili roky splacania hypoteky, nie vysku splatky takze aj bez vytahov by najblissixh x rokov stale platili to co platia. Uplne najviac ma povavilo, ked pani co bola proti teraz predava byt, ale do popisu si da ze vytah v dome a aj realitacka jej povedala ze uz len to jej navysilo cenu, aj ked ho ona nevyuziva a ani novy majotel mozno nebude - tento argument pred vystavbou vsetci co boli proti uplne negovali.
@jajojapo k tomuto bude iste este pisomne hlasovanie... u nas sa to tahalo dlhsie... prva schodza vlastnikov kde sa to preberala bola skor informacna a ci moze zacat spravca zhanat cenove ponuky... a hlasuje kazdy vchod osobitne.... my sme v bytovom druzstve pod jednym spravcom asi 18 vchodov... niekde si odsuhlasili a vytah sa dal postavit, u nas boli napriklad vacsina proti tak sa nedal...
namiesto toho si dal nas jeden dochodca ziadost o schodolez, schvalili mu ho a tak pre pripad potreby maju dochodcovia k dispozicii schodolez. 🙂
@stormie nie keď bude strechu to sa samozrejme dá opraviť.... No ono skôr mladý tam bývaju už a tým moc nechceli.... Samozrejme chápem aj ich aj moju babku ktorá chcela ten výťah.... Lenže teraz s jej diagnózou a tým ze toho výťahu sa ona už nedožije bohužiaľ... Nemáme nazvyš ešte ďalšie peniaze platiť niečo čo proste tam až tak veľmi nemusí byť
@dzina007 ved to áno s tým rátam.. Okej urobí sa ta projektová dokumentácia dajú sa návrhy na cenu a uvidi sa.... Mňa len zaráža ako sa stále dôchodci sťažujú jak zle im je a keď treba zaplatiť 2_3tisic to je v pohode to majú hneď..... Pre zmenu u nás v bytovke chceli len omietku bez zateplenia opraviť.. Oprava cca 62tisic a naši susedia sak po 9000sa poskladáme a zvyšok zFO🤦
@tundra "urcite zalezi od priestoru v bytovke,ci je to technicky vôbec mozne"
Jedine ze by nezalezalo? Vytah das hocikde hociako velky...
https://www.reddit.com/r/BeAmazed/comments/1e34...
@jajojapo velakrat nie dochodcovia ale ich rodiny to doplatia kvoli zvyseniu cenu bytu. A jasne aj nasim dochodcom sa tazko chodi ale rozhodli sa ze nechcu kedze u nas to presne urobili nie predlzenim uveru ale navysenim mesacnej splatky. A akoze v trojizbaku platit okolo 40-45 eur navyse kazdy mesiac do fondu bolo to dost.
Plus ja chapem tych na prizemi ze tiez boli na nervy zeby mali platit 45 eur mesacne za nieco co v zivote nevyuziju
@jajojapo
https://www.daibau.sk/ceny/vytahy
V roku 2012 vytah v novostavbe 3 poschodia cez 30k€.
Ta ponuka v linku môze byt realna..