Doškrtané panvice

22. jún 2023

Čo si myslíte o takto zoškriabaných panviciach? Moja mama vyhadzovala panvice pri najmenšom škrabanci, že sa poškodila teflonova vrstva a môže sa to uvoľňovať do jedla... A teraz keď toto vidím pomerne bežne na instagrame, tak som na vážkach, či je toto ešte v poriadku používať?

aalt
22. jún 2023

Teflon je na "neprilnavost", a teda takato panvica uz povodnemu ucelu nesluzi. Skodlive to ale nie je. Teflon je skodlivy pri "prehriatiu", ale to by si musela vyzhavit prazdnu panvicu, aby sa to podarilo.

eliska13
22. jún 2023

Vyhadzujem ako sa to vôbec môže stať?
Mne jednu zničili deti, lebo nepoužívali plastovú varesku

beata_k
22. jún 2023
greeetas
22. jún 2023

@beata_k toto je ale clanok z roku 2009

beata_k
22. jún 2023

@greeetas a zmenilo sa odvtedy nieco na teflone?

beata_k
22. jún 2023

@greeetas Ten druhy clanok je zamknuty. Ale ved aj v clanku z roku 2009 sa pise, ze uvolnuje chemikalie. Len sa tam pise konkretna teplota.

maranta_leuconeura
22. jún 2023

Vyhadzujem ked su skrabance, je to zdraviu nebezpecne. Ale pri kvalitnych panviciach za 50€ sa to stane az po rokoch (a jednu mam uz 4 a je ako nova) a to teda do nich (obcas!) idem aj kovovym a skoro kazdy den su v umyvacke. Panvica za 5€ moze vyzera ako ta na obrazku pokojne po pol roku.

veselo_neveselo
22. jún 2023

Takto poskiabanu nepouzivat. Ak chces pouzivat kovove nastroje, tak len na alu panviciach. Na teflonovych iba a len makke!
Tie male castice ani volnym okom nemusis vidiet, ale uvolnuju sa do jedla pri vareni.