Zdravím, vedel by mi niekto poradiť v akom zložení, teda pracia soda, mydlo, viem ze sa používa ešte aj nejaká kyselina citrónová, a tiež aj pekarbonat sodný a neviem co presne, co použiť na pranie detských veci, a v čom zase prať plienky? Sme celá rodina ekzematici, a všetko všetko nám robí zle.
@evelinka36 z toho sa dá vyrobiť bud praci sliz varením ak sa nemýlim, alebo sa to dá nastruhat, teda mydlo a zmiešať so sódou nie? Ako to používate? Aj nejaké vychytavky na belsie prádlo ci nie? Dávam ešte ocot.
@evelinka36 aha takže na 10litrov, sorry už vidím.
@atomiclena ja používam lanzu mydlo alebo jeleň, čo zoženiem. Nastrúham má hrubom strúhadle, dám do vriacej vody a keď sa rozpustí pridám sódu a vypnem. Teraz som začala do prania pridávať lyžicu soli obyčajnej ale teda ešte neviem povedať či to má nejaké kúzelné účinky 🙂 zato gél alebo teda skôr sliz je podľa mňa fakt super, možno aj kúzelný 🙂 minimálne mám oblečenie naozaj biele a vyprala som aj veci, ktoré už boli zaprane, čo som dostala oblečko napr. od segry tak po pár praniach bola biela vyditelne belšia. Ale vravím, chvíľu mi trvalo si doladiť množstvo tak, aby to vyhovovalo kvalite našej vody. A ešte ocot zriadený jedna k jednej používam miesto aviváže a pridám pár kvapiek vonneho oleja. Ale nečakajte, že to bude voňať ako po aviváži
@atomiclena ja používam na 10l vody cca 180g mydla a cca 250-300g kryštalickej sódy nič viac. Periem tak už cca 8 rokov. Chvíľu mi trvalo naučiť sa koľko toho používať ale už som to vychytala na naše podmienky (tvrdosť vody) a som spokojná. Obyčajný gél na pranie kupujem len na vlnu