Prosim Vas ludkovia ti co mate bazeny na dvore ako casto menite vodu?
Ja som sa dnes dozvedela ze sa dcera kupala u znamych v bazene kde maju 3 rocnu vodu..Ze ju len dezinfikovali neviem cim modrou skalicou tusim a savo a tie pripravky do bazena.
Mne sa to ale nezda a ta mala sa tam kupala opakovane 🙈😥
Dedko vypúšťa len polovicu vody z bazéna na zimu, v lete polovicu dopustí a ma tam stále tu istú, samozrejme s prípravkami a filtrom, čistením... 🤷
Kľudne tak môžu mať, aj suseda má tento rok tretie leto tú istú vodu. Na zimu odpustí polovicu, dá nejaký prípravok a zakryje bazén. Pred sezonou dopustí, dá prípravok, povysáva, pustí filtračku a vodu má čistú.
My na zimu tiež polovicu vypúšťame, ale na sezonu všetko vypustíme, vyčistíme bazén a napúšťame novú vodu.
Poznam ludi ktory maju uz roky zabudovany bazen a tiez nevypustaju len cistia , ja som ostala tiez prekvapena ale ze to je vraj normalne ked sa o to spravne staraju.
Ja mam len bastwey bazen ja to menim kazdu sezonu, tento rok som uz vymenila 1x vodu lebo nemam uplne dopustenu kvoli malym detom,tym padom neviem zapnut filter a dala som len morsku sol do vody a par tab.chloru.cistim to kazdy den aby sa voda nezakalila
Ano vela ludi udrzuje vodu v bazenoch celorocne - cisticka sa pusta trochu menej ale kazdy den, dopnuje sa chemia, zakryje sa. Na zaciatku sezony sa odokryje, 1-3 tyzdne sa cisti intenzivnejsie - silnejsie produkty, “povysava” sa dokladnejsie spodok bazena. Tomu sa hovori setrenie vodou - kebyze mame kazdy rok menit vodu v bazene tak sa nedoplatime a ak by nas medzi tym pristihli aj opatrenia na setreniee vody tak by sa bazen nenapustil cez cele leto. Ziadne dieta sa neotravilo ani nezomrelo na nejaku zakernu infekciu, nemavaju ani hnacky, ani nic podobne.
Keďže máme letný bazén, napustime pred sezónou a vypustíme po sezóne.
Ale neviem ako často sa mení na kúpalisku či plavárni. Veď ak sa o ňu starajú tak nevidím problém.