Chceme kúpiť dom v dražbe.
Potrebujem skúsenosti.
Bojím sa, že majitelia nebudú chcieť opustiť dom, máte s tým skúsenosti?
Budem vďačná za skúsenosti a rady.
Nešla by som do toho ani za nic
Predpokladám, že viete, že potrebujete mať cash, keďže draženú nehnuteľnosť nepouzijete na hypo.
Ak sa doterajší vlastník nevysťahuje, museli by ste podať žalobu o vypratanie. Vlastník môže v určenej dobe podať žalobu o neplatnosť dražby.
Ak je nehnuteľnosť obývaná nekupovať na 95% sa nebudú chcieť vysťahovať . SR má slabé zákony na ochranu kupujúceho .
Nedávno bolo v relácii občan za dverami reportáž že kúpil mladý chlap dom v dražbe a 6 rokov chodí po súdoch musel si nájsť prenájom a dom spláca úver v banke a nebýva tam. Ušetrite si kopec problémov a peňazí čo sa týka potom súdu. Tak ako píše draik je právnik on by zlé neporadil. Nikdy z dražby by som nič nekúpila myslím nehnuteľnosť.
Presne ako píšu vyššie.Ani ja by som takú nehnutelonosť nechcela.Aj kvôli tomu že sú s tým iba opletačky ale aj preto,lebo nebývalo by sa mi v takom byte alebo dome dobre keby viem že niekto musel odtial odísť a nechcel kvôli finančným problémom.Nebodaj by si ma ešte dakde počkal alebo niekoho z rodiny a dobre zmastil.Pretože stať sa môže hocičo.Proste blbý pocit by som tam stále mala z takého bývania
Pripajam sa, nikdy nekupovat, ak je obyvany. Na dedine u svokrovcov jedni takto kupili v drazbe obyvany dom, byvalo tam asi 6 ludi, 4 odisli niekam prec, ale dvaja odmietli, zili tam cely svoj zivot, nemali kam ist. Vypratali ich pomocou policie, vynenili zamky. Tak sa im nastahovali na dvore do pristavby a do sopy, stale im tam chodia po dvore kym su v praci, hrozna situacia...
Nešla by som do toho nebude to rake lacne ako vyzera zbytocne problemy ktomu