Ahojte zienky,
kupili ste alebo kupili by ste dom v drazbe?
Neviem sa zbavit nejakeho zvlastneho pocitu, ci ist do niecoho takeho alebo nie.
Prave kvoli tomu ze rodiny ktore v takych domoch byvali z tadial museli odist kvoli dlzobam a urcite z toho stastni teda neboli, ako to budu vnimat ze sa tam nastahoval niekto ini a tak.
Vôbec by som neriešila to, že ako bude pôvodný majiteľ vnímať, že sa tam nasťahuje niekto iný. Riešila by som rizikové situácie, ktoré môžu nastať pri kúpe takého domu. Možnosť pôvodného majiteľa odvolať sa, možné problémy s vyprataním nehnuteľnosti, riziko že niektoré ťarchy môžu prejsť na nového vlastníka.
@melanta existuje na take aj nejaka premlcacia doba dokedy sa moze odvolat, alebo nieco take?
ked je momentalne nehnutelbost uz bez tiarch, akovy sa to mohlo preniest na noveho majitela?
My sme kupili. Ale dlznickou bola sestra, ktora bola na hypoteke. Brat s frajerkou usli do UK, jej nechali dom, hypoteku aj 2. pitbullov.
Kupili sme ho, ona bola rada, ze sa pokryl dlh banke aj exekucia a nemusela nic doplacat. Ak beriete na dom hypoteku, bude to ok, lebo banka si vsetko poriadne preveri. Neda hypo na neoverenu nehnutelnost.
Po nastahovani sme hned hlasili stav hodin. Lebo mladi neplatili ani plyn, ani elektriku. Takze tam sme mali stastie, ze sme si vsimli, ze stav v SPP a v ZSE je iny ako realne na hodinach.
+ nedostali sme k domu ziadnu dokumentaciu a nikto nam nevedel povedat, kadial vedu rozvody atd. Nakoniec sme vsetko menili
+ vypratanie haraburd z nas stalo 2000EUR. Lepsie kusy si mladi zobrali a nam nechali vsetok odpad.
Ale inak to bola dobra kupa.
Minule bola reportáž v občanový za dverami. Chlap si kúpil dom už ho 6 rokov spláca banke úver. Ale nebýva lebo pôvodný majitelia to súdne napadli tak namiesto toho že by býval v peknom dome behá po súdoch. A býva na prenajme a tam platí dalšie peniaze. Ja by som nekúpila z dražby. Chodiť roky po súdoch a nebývať no je to hrozna situácia. Nekupuj aby si predišla problémom.
že to aj niekto kupuje takto..velmi sa im čudujem.Náš sused chcel kúpiť jeden dom tiež v dražbe ale ked sa dozvedel kolko opletačiek je okolo tak z toho hned upustili
My sme kupovali dom v drazbe cca pred 10timi rokmi tak niektoré veci uz nemusia platit.
- zalohu musis dat na dražbe v hotovosti
- Zisti si, ci v banke ti daju hned hypoteku. Nam chceli dat len po pol roku. Brali sme si nevyhodnu pôžičku v PSS a po case refinancovali v banke
-po pol roku preto, ze to bola ta doba kedy to mozu napadnut este
-pochodili sme si viacero nehnutelnosti v drazbe ked boli obhliadky a poviem ti, ze do niektorych nehnuteľnosti by sme nesli. Ked sme videli, ze su tam deti... Alebo napriklad jeden agresivny dochodca. Tam bolo jasne, ze bude robit problemy s odstahovanim. A neviem si predstaviť vyhadzovat dochodcu na ulicu... Nakoniec sme nasli jeden domcek, ktory zdedili deti, vobec ho nechceli. Nikto tam uz roky nebyval, vzali si len hypotéku nan a boli radi, ze sa ho zbavili.
Nekupila v ziadnom pripade.Pretoze v kazdom dome za zvykne historia opakovat.
@anischa ako potom vysvetlis, ked si mladi prerobia domcek po starkych, co si cely zivot stastne nazivali, a predsa sa mladi do par rokov rozviedli.
Zeby omyl osudovych energii? “Whups, zase vedla. Ja som ti hovorila, ze to ma byt ten vedlajsi dom.”
nie, nekúpila... môže sa stať že po x rokoch bývalý majiteľ napadne súdnou cestou dražbu resp. jeho vyhadtov z domu a ty prídeš o dom...
už som čítala niekoľko prípadov na sk