Ahojte,uz som to tu citala,ale aj tak..kedze mam obmedzeny rozpocet,musim sa rozhodnut,ci dom na dedine alebo byt vo vacsom meste. Moj sen je dom vo vacsom meste😀.mam rada aj ticho klud a pokoj,ale na druhej strane aj moznost vybehnut si len tak do kaviarne,fitka kina,sauna a nemusiet pri tom cestovat..teraz byvam v malom meste v panelaku,teda pre mna najhorsia kombinacia..
Rozhodujem sa sama za seba a kazdy den som naklonena inemu rieseniu.aaano,dala som si na papier plusy minusy,vychadza to na rovnako pre obe alternativy...co by u vas zavazilo najviac?
@miirka123 jaaaaj ale tak ty už píšeš kadejaké možné roboty. Dom sa dá v pohode zvládnuť. Mach zo strechy netreba tak často čistiť, krb nemusia mať, altánok tiež nie 😀 my sme to v pohode s mamou zvládali 😉
Mne osobne v byte chyba, že nemôžeš len tak vyjsť von, ľahnúť si na trávu, vypiť vonku kávu, počítať knihu. Ja by som možno počkala a našla dom v meste 😉
Dom, ale jedine taky, ktory nie je v tej zastavbe dom na dome. Fitka, kaviarne a pod. sa uz stavaju vsade. Nie je nad kludom v dome a tichej terase
Byt v meste.
dom jednoznacne
@qqqqqqqqq co tak pohladat dom v dedine blizko mesta?bola by to taka fajn alternativa.
My sme s muzom zili povodne v byte,a teda tesili sme sa ako male deti,ked sme mohli byt predat a ist byvat do domu.dom je v dedine s dobrou obc.vybavenostou,ale na skok od mesta,ceny su tu priaznivejsie a hlavne je tu klud,nemusim kazdy den pocuvat vrtanie,krik od susedov a doslova kazdy prd..a uprimne,pitiu rannej kavy na terase ci vecernemu grilovaniu sa nic nevyrovna 😉
Podla tohi ake su tvoje zaluby a zivotny styl. Potrebujes vela priestoru? Co robis doma? ...zvycajne ludia premyslaju aj nad tym, ze sa radi piplaju v zemi, maju radi cistejsi vzduch, napr ja chcem tvorit z hliny a skusit hrnciarstvo, pripadne nejake podnikanie z domu,na kt treba priestor a velka rodina,ktora sa stretne,bezbarierovy pristup a sukromie... a cas..ak ho mas,tak par min autom do mesta sa v pohode a bez stresu zvladnut da..ci chces alebo mas zvierata...alebi zas naopak, staci ti jedna izba,mas malu rodinu,nemas zaujmy,kde je treba vela priestoru ci zahradu,mozno staci len velky balkon/terasa v byte..Moj point je, dolezite je,ako zijes a co chces doma robit.
Jednoznacne dom... Len tak vyvesit pradlo na dvore v lete, prestriet deku a citat knihu, vypit rano kavu na terase, prechadzky po okoli, popripade psik na dvore,casom pobehujuce vnucata, kvety, nieco male posadit. Vsetko toto, az na psika, som si v dome splnila a nelutujem. A to mam estemale deti, ktore v lete vysupnem von a uzivaju si pokoj. Mne k dokonalosti chyba uz len to visiace vajce na stojane, kde by som si citala... A drevena hojdacka 😀
Bavia ta domace prace? Sadenie? Pestovanie? Mas radsej sukromie alebo staly ruch okolo seba? Ako casto chodis do fitka, kaviarne, na nakupy? Mate psika alebo planujete? Videla si nejake domy a byty v danej lokalite? U mna to funguje tak, ze ked neviem co presne hladam, pozeram ake mam moznosti a pozeram na konkretne moznosti sj dva tri tyzdne a potom sa uz viem rozhodnut, obehala by som byty a domy, co su volne a mozno ta nieco tak oslovi, ze ti to hned bude jasne, rovnako dobre moze byt v malom dome aj velkom byte s terasou, mas cas, mas moznosti, to je uzasna deviza, ja uz by som bola na obhliadkach🤣
aj ja mam tuto dilemu, kompromis - byt s terasou :D
@qqqqqqqqq tak to je dajlsia vec, ze byt s terasou v meste vyjde viac ako dom so zahradou na dedine. Moj muz povedal, ze vyberieme podla ponuky budeme pozerat aj byty aj domy a co nas prve zaujme ktora ponuka, ale riesit to mozme az ku koncu roka tak uvidime aka bude vtedy ponuka
@danieli jasne,domace prace ma bavia,ale rovnako veget na gauci🙂.psika nemame,do bytu nechcem a do domu len v pripade,ze by sme nadakej pracovali z domu.ked budeme chodit do prace,tak asi bude dom bez psika.
Pobehala som aj byty,aj pozemky,na kazdom vidim nejake plusy a minusy.najhorsie je ze ja fakt neviem a strasne necgcem urobit chybu.by som potrebovala,keby ten "nas" dom uz stal,nejake 2,3 mesiace by som byvala,potom rovnake obdobie v byte ktory by prichadzal do uvahy.a potom by dom vedela presne.takto len taaaaaapem
@simona92101 praveze toto je u mna taky mackopes.ani mesto ani dedina..neviem.ak do toho mesta musim tak ci tak autom,tak mi je jedno ci v tom aute stravim 10 alebo 20 minut.takze to uz tym padom moze byt dedina a nemusi byt pri meste.bo tak ci tak sa do toho mesta musíme dopravit.a rozdiel 10 minut jazdy autom je v regióne, kde chceme byvat,rozdiel 20tisic za pozemok rovnakych rozmerov...
@qqqqqqqqq chapem, tak to uz len nechat na niekoho kto ta dobre pozna, manzela? ja som nemala vysnivane, kde budem byvat, tiez som skor typ, co dlho zvazuje, kupili sme holodom, ktory nemal ziadne vacsie nedostatky z mojho pohladu, nasla som si v nom miesto, dobre mi tam je a cim dalej tym lepsie, dom v mensom meste, blizko centra a hned pri lese, bude vsak cas, ked sa prestahujeme, byvame totiz na kopci a doma mame schodov neurekom, toto nebude na starobu 🙂 musim uznat, ze moj muz ako ma dobre pozna, vie mi vybrat niekedy lepsie ako ja a aj ked zo zaciatku, si nie som ista, ci je to to prave az roky ukazali ako trafil 🙂
@qqqqqqqqq my ti neporadíme, každá máme iné preferencie a môžeme hovoriť len sami za seba. Ja osobne si životov meste neviem predstaviť. Žijem v dome na dedine a milujem, že za domom mám prírodu na dosah ruky. Prechádzky, na ktorých nestretnem ani nohu. Neuveriteľný pokoj. Ani neviem, že máme nejakých susedov. Do centra mesta a do prace to mam autom 15 minút. Zbožňujem po práci vypnúť a vzdialiť sa ruchu mesta a okolitého sveta. Život v meste nemá ore mňa žiadnu výhodu, keďže čokoľvek potrebujem v meste, som tam za 15 minút. Aj fitko, aj nákupy aj káva. Som mlada, deti s manželom zatiaľ nemáme a tento život nám už teraz vyhovuje. Za mesto by sme nemenili ani za nič. Ale to som ja, ty to môžeš vidieť inak. V tvojom prípade by som odporúčala dom na dedine s dobrou dostupnosťou do mesta, aby si mala všetko po ruke.
No ja byt slobodna, tak idem do mesta do bytu radsej a neskor, ked pribudne manzel a deti, tak aj hypo na dom sa lepsie zvladne spolu 🙂