Ahojte aké sú výhody/nevýhody montovaného domu na kľúč, aká je cena atd😁 dakujem 😊
@simik238 brat aktuálne - 110m/2, na komplet s dlažbou, sanitou, kuchynskou linkou, svietidlami, dverami, vstavanými skriňami, vonkajším obkladom, terasou, typ bungalov vo svahovitom teréne - 187.200€. Dom si vybrali v katalógu, ale čiastočne si ho dispozične upravovali. Sťahovať by sa mali v decembri. Pozemok má vlastný.
však pozri katalóg domov...napr. Prodom.
vyhľadáš si dom a tam presne nájdeš koľko stojí hotový na kĺúč a koľko je cena materiálu... tiež máme odtiaľ projekt
napr. https://www.prodom.sk/projekty-domov/bungalow-210
@alenah31 no mna moje okolie odhovára od domu na kľúč, že si mám pripraviť kopec peňazí a že svoj pomocné by ma to vyslo o veľa lacnejšie. Ale ešte žijeme v zahraničí tak si neviem predstaviť ako by sme staviali svojpomocne keďže sme na sk 2x za rok🙈😁 preto si myslím že najlepšie riešenie pre nás je dom na kľúč. A ako ste napísala sumu tak nezdá sa mi nejaká extra vysoká ako mi každý vraví že si mám pripraviť kopec peňazí
@simik238 aké veď môžete si dať napríklad postaviť holodom, a zvyšok môže prísť spraviť za vás premotivovana rodina 😃 alebo si sami dokončíme, začala by som najskôr výberom projektu, následne si dala u viacerych naceniť, po rôzne fázy a potom sa rozhodla, mna tiež všetci presviedčali, že bude lepšie, keď si sami budeme zháňať živnostníkov, nakoniec som nasla firmu, ktorá ponúkla bezkonkurenčnú cenu a zatiaľ im nie je ani čo vytknúť v prevedení.
@simik238 my sme stavali svojpomocne pre 6-timi rokmi - iste, vyšlo to lacnejšie. ALE zasa nie každý má na to energiu a tiež potrebné znalosti a odvahu + známych, ktorí pomôžu. Brat teraz žije v BA, stavajú 150km odtiaľ - chce sa rovno sťahovať, nemá chuť riešiť stavbu tak, že bude behať hore-dolu niekoľko rokov - chce sa skrátka nasťahovať a bývať + od nového roku pracovať tam kde bude bývať - zasa toto všetko už majú vyriešené. Každého osobná vec - niekto si postaví sám, niekto si postaviť nechá. Stavajú cez goldhouse.sk
@simik238 urcite by som vo vasej situacii volila dom na kluc a este by som sa poobhliadla po niekom, kto robi stavebny dozor (mimo danu firmu) a najala ho na kontroly.
@simik238 Chod na modrustrechu, tam je o tom popisaneho vela, vela. Doporucim pocitat aj vlakna o radach pre tych, co si svojpomocne robia, aby ste si spravili obraz o tom, co to "svojpomocne" naozaj obnasa.
Ak nie ste blizko stavby, tak zabudni na svojpomocnu stavbu - to nikdy nedokoncite.
Dajte si to spravit "na kluc" - ono to nakoniec ani nebude o tolko drahsie, to si len premotivovana rodina mysli, ze za cenu tehal bude cely dom stat.
Dajte si projekt nacenit a uvidite.
@simsalabim
@simik238
Bez stavebneho dozoru ani ranu, a aj dozor je treba kontrolovat. V zmluvach nezabudnite zadefinovat podmienky reklamacie a naprav.
@veselo_neveselo jasne, stavebny dozor bude urcite od firmy, ja jej vsak radim este + dakoho z inej firmy.
My sme si dali firma postaviť, chceli sme montovaný drevodom, máme od Kontraktingu a neľutujeme. Mali sme to všetko bez starostí, základ je podľa mňa aby nebol problém s komunikáciou, aby sa s tebou bavili ako čo postupuje, aby nemali problém ti dávať pravidelné info, odpovedať na otázky a vysvetliť, čo a ako 😉
Cenu ti nikto nepovie, ved to zavisi od rozlohy domu... Sesternica takto stavali drevodom cca 120m2 a podarilo sa im dostat pod sto tisic bez pozemku samozrejme. Vyhodou bolo,ze to cele vratane napojeni na siete trvalo len styri mesiace a mohli sa stahovat. Aj ked jasne muz v interieri este co to podotahoval sam.