Dom na kľúč - firmy na východnom Slovensku

6. nov 2021

Ahojte má tú niekto dom na kľúč? Vedeli by ste mi poradiť firmy (východné Slovensko) alebo akým firmám sa vyhnúť. Viem je to individuálne ale koľko vás to cca vyšlo. Nechceme žiaden prepych tak aby sme tam vedeli vychovať 2 deti a žili si. Izby nemusia byť veľké ako sala. Tak aby vošla posteľ, skriňa nejaká komoda/pracovný stolík.

bibina32
6. nov 2021

Skús napísať na fórum Modrá strecha.

autor
6. nov 2021

@bibina32 ďakujem 🙂

pieksamaki
6. nov 2021

Ekonomicke stavby

deti95060810
6. nov 2021

ak potrebuješ cca cenu, skús si pozrieť hoc aký katalóg napr. https://www.prodom.sk/ a podľa typu domu si nájdeš približnú cenu ....

elysiacik
9. nov 2021

Máš aj nejakú predstavu, že aký typ domu? Lebo my sme si dali postaviť montovaný drevodom Kontraktingu a teda ja som z tohto riešenia happy.
Nie je to stavanie na roky, je to za pár mesiacov postavené a môžeš sa sťahovať, nemali sme s tým žiadne starosti a proste to je to najviac potom už len zariaďovať a sťahovať 🙂

autor
9. nov 2021

@elysiacik áno tiež sme skôr naklonení k montavanemu drevodomu.. našla som pár firiem ale pozriem aj tu vašu ďakujem

elysiacik
9. nov 2021

Stavajú po celom Slovensku, takže nemal by byť problém a dobré je, že aj ak by si si nevybrala aj nejaký katalógový projekt, tak majú architektov, ktorí ti vedia navrhnúť individuálny projekt aby to bolo presne podľa tvojich predstáv 🙂 Veď ak by ťa niečo zaujímalo kľudne mi napíš aj IP 🙂

lsimo
29. nov 2021

@elysiacik chcela by som prosím ťa vedieť ako to je so stavaním domov? Vy ste denne chodili na stavbu kontrolovať ako čo prebieha??

elysiacik
30. nov 2021

@lsimo môžeš chodiť kontrolovať, ak budeš mať toľko energie a času, my sme toľko nemali, ale firma má stavbyvedúceho, ktorý s tebou pravidelne komunikuje a ktorý vlastne je na tej stavbe a dozerá aby sa všetko robilo ako má. Čiže nám to dosť pomohlo 🙂 Lebo muž veľa roboty, ja s malou som ešte doma vtedy bola, domácnosť a jedno s druhým.

hopeja
30. nov 2021

@lsimo my staviame akurát a manzel chodí kontrolovať dost pravidelne a urcite to ma význam, uz boli nejaké nedorozumenia, chyby ktoré musel riešiť, nespoliehajte by som sa úplne na staviteľa a to s nim mame dobre vzťahy

dori92
30. nov 2021

Nám stavala firma Mirano, za nás môžem len a len odporúčať 🥰

hefo
30. nov 2021

@elysiacik Lepšie je si zaplatiť iného kvalifikovaného človeka, ktorý bude robiť stavebný dozor, teda kontrolovať tú firmu (môže to vraj ušetriť desaťtisíce eur, ale mám len sprostredkované skúsenosti, ešte sme nezačali stavať). Stavbyvedúci/dozor platený zhotoviteľom je v konflikte záujmov a nebude hrýzť do ruky, ktorá ho kŕmi.

elysiacik
1. dec 2021

@hefo je to uhol pohľadu si myslím. My sme problém nemali pri stavbe žiadny, všetko šľapalo ako hodinky a teda z výsledku sa tešíme obaja s mužom 🙂 Ale teda záleží asi aj o toho ako človek firme dôveruje, ako sa s nimi komunikuje a tak.

nelinka158
1. jún 2024

@dori92 dobrý deň a koľko vás to vyšlo ďakujem