Páčia sa mi dlhé závesy a záclony, ale na stene pod oknom mám všade radiátor. Nechcem vykurovať na prázdno. Je ma to nejaké riešenie? Či len odhrnuté v zime?
Ja tak isto. Mam letnú (dlhu) a zimnú (krátku) verziu záclon 😁
Cez riedku zaclonu by malo to teplo prejst, takze nevadi aj ked je dlha a zavesy som mavala len na ozdobu ze som ich nezatahovala a tym padom neblokovali teplo z radiatora.
Neriesim leto zimu. Proste mam dlhe. Je to zaclona nie betonovy pancier. Zavesy su zatiahnute iba v noci ked je aj tak kurenie stiahnute.
Boli casy ked som mala zimu a letnu zaclonu. Prestalo ma to bavit a mam len letnu kratku. Zavesy som nikdy nemala. Zaluzie sa chystam zrusit uplne a na kazde okno dam rolety na stenu, tesne nad ostenie a na celu sirku okna. Vyskusali sme teraz na jednom okne a je to najlepsie riesenie.
@viestta môžeš poslať foto ak nájdeš ako to asi vyzerá?
Ja som dlhé počas kúrenia dala vždy na parapetnou dosku teraz mám závesy po parapetnou dosku
@andrejka1974 nenapadne to vyzerá. Roleta je schovaná za vrskom záclony, keď je stiahnutá, tak je tiež za zaclonou, akurát tieni
Vykladám na parapet. Milujem dlhé zavesy a záclony. Na večer kúrenie aj tak tlmime, spúšťa sa až nad ranom
Zatial som vykladala v zime na parapet. Ale idem ich skratit🙂
@really8 ale v zime je tma uz o stvrtej...vidno vas z ulice ked nezatiahnes🙂
Ja som tiez maniak na zclony a zavesy. Mam jeden velikansky denny otvoreny priestor a v nom vela okien. Na jednych mam celorocne dlhe, na druhych celirocne kratke. To zavisi aj od izby, jej zariadenia a vyuzitia. V spalnach menim leto dlhe, zima kratke.
@zuzinabila sak nerobime nic nelegalne😀 ked som zila v dansku tam sa nezastieralo
Vobec. Kto ma zastrete nieco skryva😀
Ale teraz sme na vyssich poschodiach takze mi to nevadi uz duplom
@really8 niekto si sukromie vazi ako nieco posvatne, niekomu je to jedno🤗
@zuzinabila sak v poriadku. Mne nevadi ked ma niekto uvidi ako varim alebo sa cpem cipsami pri filme. Hola tiez nechodim.
Ja som maniak na závesy a záclony. Riešim to jednoducho - počas vykurovacej sezóny dávam vždy oboje krátke a keď sa nekúri, tak prehodím dlhé.