Dlažba v byte

30. apr 2023

Máte niekto v byte dlazbu miesto parkiet? Alebo v dome? Pôsobí to dobre myslím aj v miestnostiach ako spálňa? Chcela by som aspoň v časti v byte dlazbu. Ale neviem či je to dobrý nápad alebo radšej parkety.

luccija
30. apr 2023

My máme všade rovnaku dlažbu aj v spálni plus malý koberec

qetka
30. apr 2023

my mame na spodnom poschodi - kuchyna, pracovna, chodba, kupelna, wc a teda lutujem velmi, ze sme dali dlazbu, mali sme dat vinyl ako mame na poschodi… Raz, ked budeme prerabat 🙂

autor
30. apr 2023

@qetka a prečo lutujes?

maranta_leuconeura
30. apr 2023

Som zvedava na odpovede, ja by som mozno teraz dala dlazbu uz vsade (mame len v kuchyni, kupelni a chodbe), ale ked sme vyberali prislo mi to ako sialeny napad. Teraz to vidim ze by to bolo ovela praktickejsie

autor
30. apr 2023

@qetka a s vinylom ste spokojní? Nepôsobí to lacno?

qetka
30. apr 2023

ked nejde podlahovka tak je to studene. A v dome je stale 23, tak sa kurenie poriadne ani nezapne a zem studena.

simca06022011
30. apr 2023

Na prizemi mam komplet prirodny kamen / inak by bola dlazba a je to v pohode, na poschodi mame drevo. V byte som mala jednu chodba/kupelna/wc, kuchyna a v izbach drevena podlaha. zalezi aj od materialu a dizajnu, za mna je to uplne v pohode, o mnoho lepsia alternativa ako nejake laminatova podlahy a umeliny.

qetka
30. apr 2023

praveze ten vinyl vyzera perfektne, mame ho ohybany aj na schodoch a je to makke, teple, vlastnosti super

deti95060810
30. apr 2023

v kuchyni... praktické ohľadom údržby, ale nepraktické ak niečo padne ... a deťom sa stáva.
daj si skupinu - pekné bývanie...

simca06022011
30. apr 2023

inak napriklad k tej studenosti, ja mam prirodny kamen, pod tym podlahovu (neviem teda preco by som mala mat podlahu studenu a dom 23°C, ked kuri len podlahovka, ale dajme tomu...) a prave tam kde je tato podlaha je to super teple. Nakolko tato lepena dlazba/kamen sa ohrieva dobre... v lete naopak mi to uvitame, ze nie je tepla, pretoze nam to drzi chlad v dome...
cize je to vsetko o zvyku, prioritach. Vinyl napr. mame u svokrovcov na poschodi v izbach a mne to pride umele.. je to vinylova podlaha naklikavacia, co tam je. Najlepsie ist a chytit si to do ruky niekde 🙂 Urcite je to ale tichsie, makksie... to zase ako vam vyhovuje🙂 ja mam pri kuchynskej linke koberec, ktory hadzem do pracky, lebo mne kvapky na dlazke vadia a tak a teda s padanim veci problem nemame :DDD Udrzba je tiez ina, leskla podlaha/dlazba = vidno na nej vsetko, vinyl tym ze je rozny, vzorovany, tak je zase lepsi na taktuto udrzbu, pocit poriadku🙂

tenerifka
30. apr 2023

toto vsetko je vec preferencii.
V starom dome sme mali dlazbu, lebo ked sa dom staval, nebola ziadna ina alternativa, je tomu 25 rokov, tu kde zijem nic ine nebolo.
Ale.....
Ked sme stavali novy dom, bolo mi jasne, ze uz dlazbu nechcem. Je tu sice po vacsinu roka teplo, ale mne vadi ladova dlazka aj v lete, nieto este pocas tych cca 2 mesiacov, ked je pocasie chladnejsie. Som skratka hakliva, samozrejme ziadny typ kurenia tu nehrozi (kurenie na klime pustam tak cca 10 dni v roku, ale ostatni si klepu na celo).
Dala som svetly laminat aj na spodne aj vrchne poschodie a velmi mi to vyhovuje.
Koberce nemame, len pri posteli mam tu imitaciu ovcej koze z Ikey

qetka
30. apr 2023

@simca06022011 nejak dobre nam drzi dom teplo, cize moc nekurime. Tak preto je to studene. V zime este ako tak, ale na jar a jesen sa to kurenie veru malokedy zapne, v pracovni, ktora je na juh skoro nikdy. Ine kurenie nemame. Raz za cas si zakurime v krbe, ale nemame ani prieduchy

simona92101
30. apr 2023

Okrem spalne a detskej mame jednotnu dlazbu v celom dome.mame spojenu kuchynu+obyvacku+jedalen+chodbu (tvori to pekny celok,dlazba vyzera ako drevo)a teda mne osobne sa nepaci ked na kazdom kusku je iny typ podlahy a este aj predeleny lištou🤦‍♀️
Studene to nieje,dom mame na juznu stranu,je tu teplo+mame podlahovku.my sme inak nauceni vsetci nosit papuce.

sima234
30. apr 2023

My máme v byte dlažbu iba na chodbe, kúpeľni a WC. Mne sa dlažba nikdy nepáčila, príde mi to chladné a neútulné. Ale to je vec vkusu a názoru.

kvietok2012
30. apr 2023

Máme dlzbu v kuchyni ,bez podlahoveho kurenia a uz by som ju nedala...je studena 10mesiacov v roku...ked varim musim mat papuce, inak papuce nenosim...2x mi spadla flasa a odluplo sa z nej...

majlo1234
30. apr 2023

My sme mali v predoslom dome dlazbu v kuchyni, kupelniach a hale. Kvoli chladu a nwzvyku nosit papuce sme v novom dome davali do tychto miestnosti vinyl. A neda sa to porovnat, material je prijemny teply a vyzera naozaj dobre

kitycat
30. apr 2023

Ked raz budem prerabat dam dlazbu v drevodekore iba do kupelne a wc, inak vsade parkety.

Neznasam dlazbu, je na mna prilis chladna

rebrambora
1. máj 2023

Vsade mame mramor a je to super. Vidim hned ked je niekde extra spina, robotovi sa lahsie beha - na udrzanie cistoty top, neskrabe sa, nesla by som s5 do dreva.
Kupelna, WC, spalna, hracie miesto pre deti mame koberceky.

saxana000
1. máj 2023

Mame klasicku kockovu iba na chodbe v kupelni a na zachode.ale najradsej by som ju zrusila odtial.nenavidim cistit tie spary a je to strasne studene..