Aké dizajny, veci do domácnosti alebo farebné prevedenia, vzory sa vám osvedčili ako tie, na ktorých nevidno každú vyschnúť kvapku vody alebo zrnko prachu?
Zariadenie kuchyne a kúpeľne (i obklady - farby..)? Čomu sa určite vyhnúť?
Obklady biele matne, podlahy sive alebo stredne hnede. Ono na kazdom povrchu vidno iny druh spiny. Take co sa tam skryje vsetko hadam ani nie su
Za mna urcite nic ciste, vzdy nech to ma nejaky vzor - beton, mramor, drevo je este fajn. Cokolvek jednofarebne napr. Biele alebo cierne je vidiet vsetko. Kupelna tiez, skorej blede ako tmave kvoli vodnemu kamenu. Ja mam betonovu kuchynsku dosku a nie ja na tom vidiet takmer nic, kym vyslovene nehladas
Toto som aj ja veľmi riešila a vyriešila dom takto- vodorovné povrchy ako kuchynská pracovná doska pripadne pri umyvadle vzorované, ja mam sivo čierne biele, nepravidelný vzor. Dlážka aby to nebolo moc kikiriki, nenapadnejsi vzor, imitácia betónu. Zvislé povrchy môžu byť aj jednofarebné. Gauč a sedáky čalúnené ideálne tiež drobný vzor, aspoň striekane, na tom nevidno kazdy fľak a omrvinku. Batérie nie ploche, aké oblé, nech sa na vrchu nedrží voda. Co najmenej členený priestor a minimum rôznych materiálov, uľahčí tak vysávanie a umývanie dlazky. A celkovo minimalizmus, žiadne povykladane vazicky a podobne.
Kúpeľna a WC obklad až po vrch, nie biely ani čierny, niečo medzi a tiež trochu vzor, ja mam sivé matne akoby betonove/ kamenné.
zalezi na tom na čom.. ine na nabytku, ine na podlahach... napr. podlahy mam kamenne, leštený vapenec bezovy, samozrjeme so vzorom, sem tam slimak atd... nabytok urcite drevenny, najlepsie neleskly. Kupelne mam zulove, cize tam tiez nic nevidno, jedinu vec co na tych obkladoch vidno je ak dlhooo necistim vodny kamen, zmatneju. A v zivote nikyd by som si uz nedala skleneny sprchovaci kut :D to nech si davaju ludia co sa radi tyraju :DDD Umyvadla mam klasika biele, tam nenavymysla clovek, to proste musi byt aj tak ciste vzdy. Dres v kuchyni urcite nie cierne farby a velmi tmave. Gauce a ne veci.. je to jedno, zase upratat treba, nebude nik na omrvinkach sediet :DDD
najlepsie je naucit sa meditovat ... uvolnis sa,zavries oci a nic nevidis,nic ta nerozhadze a nic nevnimas ani spinu ...
Hádanka: prečo je prach na bielom nábytku tmavý a na čiernom biely? 🙂
Vodný filter, zvlhcovac vzduchu s prachový filtrom, robotický vysávač, sušička...
Na kuchynskej linke sa mi osvedčil drevodekor, to isté nábytky aj dvere. Podlaha tiež takisto dlažba na ktorej je vzor - smeti nie je vidieť na prvý pohľad. Obklady bledé, nie však biele. Máme aj matné aj lesklé - na matných je vidieť menej. Batérie klasika strieborné lesklé. Ssedačku tmavšiu s jemným dekorom odporúčam. Ak nechceš byť otrokom domácnosti nedávaj si na povrchy ani príliš tmavú ani bielu. Čo najmenej dekorácií. Skrinky s dvierkami, nie otvorené poličky. To sú moje viac ako 20 ročné skúsenosti.
@marcellka32 lebo v skutocnosti je sivy :D
Dvere drevené, na podlahe koberce s jemným vzorom (každý deň pobehá robotický vysávač, raz za 2 týždeň vysajem zákutia), nábytok svetlý masív, obklad v kuchyni a kúpeľni dekor svetlý masív (tam špinu ani nevidím, umývam preto, že by sa patrilo), pracovná doska dekor tmavé drevo. Máme sušičku, ale vysávač v každej izbe vyzbiera denne plný zásobník prachu. Pri tejto téme som si uvedomila, že svetlý masív je vážne veľmi milosrdný a špinu a vodný kameň nevidno takmer vôbec.
@roja01 Vďaka. Tmavým sa mienime vyhnúť určite.
@viestta Máme béžové podlahy v kuchyni a vidno tam dosť keď sa pokvapká podlaha vodou ☹
@lula3108 Ďakujem. To je dobrý nápad. Len to nejako vyvážiť, aby to nebolo až veľmi vzorované. Teraz máme väčšinou jednofarebné - podlahy (dlažba), kuchynskú linku (šedá lesklá) a vidno na nej fakt že všetko :(
@ziarifka To je dobrý nápad tiež s tým masívom. Zatiaľ sme dávali všetko jednofarebné, také lesklé ale je to na zabitie.. mám pocit, že neustále len upratujem dookola to isté a stále tam niečo vidno. V novostavbe nechcem urobiť tú istú chybu.
@1ryba Presne ako píšeš, nechcem byť otrokom domácnosti.
@syslik81 No toto keby fungovalo :D :D
@simca06022011 Aký je dobrý sprchový kút? Ten sme ešte nekúpili do novostavby 🙂
Vyhnúť sa lesklej dlažbe, tmavým kachlickam okolo batérie.Obidve veci mám🙂plus sprchový kút je pre pedanta
co sa tyka sprchoveho kuta, my mame walkin s murikom, a teda s nenavidenym sklom 🙂 ale nie je to ziadna katastrofa, mne par zaschnutych kvapiek nevadi. dolezite je cim menej vselijakych zakuti, kde by sa mohla drzat plesen. cize ziadne zasuvacie dvere a pod.
bezova podlaha nie je maskovacia hneda
@sarita510 ak náhodou nepošle, tak : masív = drevo. Svetlý = Svetlý. Vygoogli. Je to svetle drevo prírodné, viac odtienov, kedze z rôzneho dreva mozu mať, ošetrené môže byť rôzne atd
Pri vod.kohutikoch a pri sprche urcite nie tmave obkladacky. Je na nich vidiet kazda kvapka vody. Vsetky povrchy hladke, matne a skor svetle (natur).