Dispozícia bytu

modrykolibrik
14. jan 2024

Od sestry chceme kupit 1 izbovy byt ktory má rozlohu cca 40-45m2 neviem presne. Chceme ho prerobit tak aby sme z neho spravili aspoň 2 izbovy. Mám predstavu,že prerobit kuchynu na dve časti - kuchyna bude predelena Napoli ZO sadrokartonom a pri okne miesto na sedenie ZO spajzou a tv. a izbu kde je spalna , predelit sádrokartonom a do jednej miestnosti dat skrine a stol s PC a vedla by Bola malá spalna s balkonom. Kde sa mám obrátit aby mi to věděl niekto nakreslit aby som to viděla ako to bude vyzerat a či je to Vobec reálne?

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik wau to kumbálky chceš robiť?
Kamoška mala jednoizbák 40m2, som jej povedala nech do izby dá kuchynu s obývačkou .. tam bývala defakto ona, a z pôvodnej kuchyne nech urobí izbu .. tá izba bola pre deti, v pohode tam zmestila 2x postel 2x písací stolík skrinu . Každý kto k nej prišiel povedal, že aký veľký dvojizbový byt. A pritom to bol jednoizbák . Ona mala kuchynu pri okne ... kamoš má prerobený 3 izbák na 4 izbák a on má kuchynu dalej od okna, pod oknom má obývačku teda gauč, knižnicu .. smerom na kuchynu telku, za telkou takú pol stenu ... kde je linka.

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka prepac asi som ta nepochopila

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik 40m2 neni veľký byt aby si z neho mohla urobiť 4 izby .. kumbálok malá izbička .
Si vezmi, teraz novostavby .. predávajú 2 izb. byty a to znamená ... 1 izba + 1x kuchyno obývačka. A to ty zo starého 1 izb. bytu vieš spraviť .
Do izby presunúť kuchynu , a urobiť kuchyno obývačku .
A z kuchyne, urobiť spálnu.

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka takto on je vedený ako 2 izbovy tam je kuchyna oddelena od spalné a on je dost velký. Tazko to vysvetlim Lebo už neviem kolko má m2

roja01
14. jan 2024

Nech ti sestra nakresli sucasne podorysne rozlozenie wc, kupelka, predsien, kuchyna, izba s vnutornymi rozmermi. A daj to sem. Urcite ti niektore zeny poradia.

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

Mne sa nieco zdá že aj 47m2 má ale není som si ista je tam malá kupelka malá chodba ale kuchyna je velká,že sa dá predelit a potom spalna a ta je tiez velká a plus balkon

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik bez pôdorysu a tiež veľkosti kolko metrov, je ktorá stena sa nepohneš.

rony2255
14. jan 2024

@modrykolibrik hoď sem náčrt pôdorysu s rozmermi

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

Tak být má 37m2 nožem poslat foto do správy nemozem to sem uverejnovat

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik hm... to je malinký byt .. to spravíš kutice z toho ak to tam popredeluješ sadrokartonom .

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka mozeme to poslat foto?

rony2255
14. jan 2024

@modrykolibrik veď len načrtni rukou na papier

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@rony2255 poslala som Ti ss

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik môžeš ...
ja si pamätám kamoškin byt veľkosť izby 3,4x6m ... veľkosť kuchyne 3,4x2,3m
zvyšok tj. 3,7x3,4m bola chodba a kúpelka a wc .. chodbu mala do L
a ver tomu, že to bol malinký byt ..

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka toto je tiez do L poslem ti link

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik presne taký byt mala kamoška, je to malinký byt ... keby si cez stenu dala do izby kuchynu a z kuchyne urobila spálnu .. tak to spravíš najlepšie čo môžeš.

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka rozmyslam všelijak. My to chceme prerobit a po 5 rokoch predat a kupit vacsie

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik ako na tej stene kde máš balkonové dvere .. tak tam by som dala kuch. linku, pod okno by som dala stôl jedálenský, a sedačku skrinku nejakú ... a z kuchyne spálna .. postel a tuším aj dáka väčšia skrina by sa ti tam zmestila

Lebo tam ak nasádzeš sadrokarton, nestačí len jedna vrstva musíš robiť stenu a to je minimálne 7cm .. tak máš toľko dole s priestoru ... ako zabiješ to tam, a spravíš malé tmavé komory doslova ...

ak spravíš tak, že prehodíš kuchynu do izby, a spraviš kuchyno jedálen obývačku , tak to bude vzdušné svetlé,

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka no hej Lenze my sme dvaja. Já mám být ktory má 38m2 ale bez balkona

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik my povedz že do kuchyne nezmestíš manželskú postel?
neblázni .. jasne že nedáš tam letisko .. ale normálna postel 160x200 ti tam vojde ...

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka ale tak by som to nechcela. Chcem spalnu predelit sadrokartonom a tam kde sú tie skryne budu tiez skryne a prip. Malý gauč a tv. Vedla sa bude vchadzat do spalné a na balkon

mirkam3
14. jan 2024

@modrykolibrik 37m to je fakt mikro. Zamysli sa či potrebuješ špajzu a Pc stôl separátne. Pracovať vies aj za kuchynským stolom/pultom, špajza je fajn ale pri tom priestore to je luxus, potraviny uskladnis aj v kuchyni. Každopádne, pri tejto výmere by som prerabku riešila s architektom, nech sa priestor čo najlepsie využije do posledného milimetra. Možno nájdeš majstrov ktorí ti splnia tvoje predstavy, ale môže to bez odborníka vypáliť fakt zle a potom ten priestor bude total zabitý a možno aj ťažko predajný o pár rokov. Treba to triezvejšie zhodnotiť..

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@mirkam3 ako je mi jasné že vsetko nenapracem do toho bytu len ked si predstavím kolko nábytku bude muset prec tak už teraz mám hrozu

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik no a budeš mať malú kuticu bez okna ... ale bude samostatná obývačka ..
ak tá izba má 3,4x6m .. vezmi si štvorčekový papier .. môže mať aj menej .. ja len beriem ako mala kamoška byt a veľkostne tak istý ... a nakresli si ... v mierke ... čo tam vopcháš ... a zistíš že nič a zabiješ a zmenšíš priestor ešte sadrokartonom,
tak to potom tam daj záves alebo žalúzie vertikálne ...

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka ved to že potrebujeme niekoho kto mi vie nakreslit návrh. Ako teraz bývám v 1 izbaku kde mám v jednej miestnosti kuchynu aj obyvacku a spalnu. Takže toto je pre mna super byt kde je aj balkon a to mi vyhovuje.

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik podla foto čo si poslala máš postel, potom cca 2metre miesto ak nie menej z foto sa ťažko identifikuje .. a potom máš skrine ...
a ty do tých cca 2 metrov chceš dať gauč? a ešte nebodaj aj nejakú telku? a samozrejme sadrokartonovú stenu čo ešte vezme priestor .
A ešte rátaj, že k posteli sa treba dostať ak nechceš mať postel nalepenú na radiatore a stene sadrokartonovej ... to potrebuješ tak aspon 40cm m iesta z oboch strán ... ak je postel 160cm .. tak potrebuješ cca 20cm radiator 40cm nočný stolík 1,60 m postel, 40cm stolík a stena ... spolu to máš 2,6metra a ostane ti tam odhadujem 3 až 3,4m mínus stena cca10cm - skrina 60cm .. čiže si na 2,3 až 2,7metra ... tiež chodiť potrebuješ do skrine sa dostať musíš ...

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka a dalsia vec co je super že je oddelena izba od kuchyne a chodby

modrykolibrik
autor
14. jan 2024

@zalka tak ako viem si představit aj to co si hovorila ty len hovorim musím mat návrh aby som s tým věděla dalej pracovat

rony2255
14. jan 2024

Ja neviem, podľa mňa, keď to rozdelíš na dve izby, bude to malinké

zalka
14. jan 2024

@modrykolibrik o tomto píšem ... napr.