Dispozícia 2-izbového bytu (dvojgarsónky)

2. mar 2024

Dobrý deň,

Máte niekto skúsenosti s takouto dispozíciu či už ako majiteľ alebo nájomca? Zaujímaju ma plusy a mínusy.
Ďakujem za odpoveď

rozculena
2. mar 2024

otras.....do kuchyne cez obývačku....

autor
2. mar 2024

@rozculena bývala si tam ?

wishes
2. mar 2024

ja na tom vidim ten plus, ze obyvacka nie je hned vedla spalne ako zvykne byt, takze to tak nerusi 🙂

zalka
2. mar 2024

To je originál dispozícia? Alebo po prerobení, lebo za mna to nie je šťastné.
Spálna na šírku 2m .. dám postel a chcem umyť okno vyvetrať tak behám po posteli?
Kuchynka taká maličká. Ak by som mala ísť do takého bytu tak nejdem. A pritom je dosť veľký u nás sú jednoizbáky takéto veľké 40m2 .

sella38
2. mar 2024

kuchynu by som otvorila a spojila s obyvackou a dvere do spalne dala z kuchyne, aby si nemala postel pod oknom.

autor
2. mar 2024

Je to originál dispozícia. Nič sa meniť nejde. Len ma zaujímal názor, kto s tým reálnu skúsenost. Sú to petrzalkove dvojgarzonky de luxe. Plocha bytu cca 48m2 + logia 5 m2.

sonkyp
2. mar 2024

mna teda hned napadlo prerobi - spojit kuchynu so spalnou a spravit z toho otvoreni kuchynu a malu obyvacku, a z obyvacky by sa dali spravit kludne 2 izby

eeffka
2. mar 2024

Zavisi ake mas preferencie, za mna pre 1osobu super dispozicia. Kuchyna mala ale pre mna je to len "dielna" jedalwnsky stolik by som si dala do obyvacky a vybavene

guiseppinka
2. mar 2024

@eeffka tiez citam komentare a cudujem sa... aj pre 2 osoby je to uplne v pohode dispozicia...

dzejny656
2. mar 2024

My sme v podobnom bývali v prenájme a mne sa tam nepáčilo. Tú klaustrofobickú maličkú spálňu som neznášala, nakoniec sme spali v obývačke a z tej malej izby sme mali pracovňu. S dieťaťom si to neviem predstaviť už vôbec. Ja by som hľadala niečo iné.

lakebabe
2. mar 2024

Kamarátka také čosi ma kým bola sama potom dvaja úplne v pohode takáto istá dispozícia veľa ľudí vošlo do obývačky ked mali oslavy a akcie keď sa narodil syn do 3 rokov ako tak teraz to predavaju

kristiii
2. mar 2024

Nemám skúsenosť, ale za mňa v pohode. Obývačka je veľká, takže tam môže byť kľudne jedálenský stôl, spálňa neviem presne, akú má šírku, ale ak by sa tam aj nezmestili úložné priestory (aj keď myslím, že áno), zmestili by sa na chodbu. Celkom šikovný byt.

avonladyba
2. mar 2024

Ja som uvazovala nad kúpou. Nakoniec som kúpila 2i byt, ktorý má približne rovnako velke dve izby. Bol drahší, o 12tisic, ale som rada. Ta velka izba je moc veľká, mala moc mala a kuchyňa je taká mala, že nevedela by som v nej fungovať.

autor
2. mar 2024

@avonladyba máš aj dispozíciu tvojho bytu ? Prípadne má balkón/lodžiu ?

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
belllinka
2. mar 2024

@sonkyp ako myslis dve izby? Jedna by bola bez okna? A obyvacka uplne malinka, no fakt super…

belllinka
2. mar 2024

Ta dispozicia je uplne v pohode, naco velku spalnu, chodis tam iba spat. Zije sa v obyvacke. Akurat skoda tej kuchyne, ze asi stol tam nezmestis.

avonladyba
2. mar 2024

Ja mám takúto (prvá foto), a ešte som chcela kúpiť tento byt, ale nebol akurát dostupný na predaj.

autor
2. mar 2024

@avonladyba to je tá väčšia dvojgarzónka, kde je 42m2 namiesto štandardnejších 36m2 ? A kuchynský kút v "obývačke" ?

avonladyba
2. mar 2024

Nie, to je to novostavba solar (myslím že majú 48 m) a to prvé je byt na Budatínskej 16, ten má 58 m2, s balkónmi, bez nich 50 m.

oblecenie99
2. mar 2024

Mali sme veľmi podobný byť, len dvojku, rozlohou väčší a spálňa a obývacia izba boli cca rovnaké (riadne veľké izby). Ak dobre pozerám, máte okná orientované len na jednu stranu? My sme tak mali a toto bol jeden z najväčších dôvodov, prečo sme ho chceli predať a aj sme predali. Byt bol prakticky nevetratelny, nedal sa totiž urobiť poriadny krížový prievan, keďže okná boli len na jednu stranu. Otvoriť aj dvere nebolo ono. V lete katastrofa. Klimatizácia nevyhnutná. Ale i tak to nestačí na normálnu výmenu vzduchu. Za mňa nikdy viac

oblecenie99
2. mar 2024

@rozculena prečo? Dnes je bežné mať dokonca úplne otvorenú kuchyňu s obývačkou v jednej miestnosti

autor
2. mar 2024

@oblecenie99 je to 2 izbový byt a takmer 99% 2 izbových bytov sú otočené na jednu stranu. Na trhu pár bytov takých je, ktoré sú orientované na 2 strany a sú 2 izbové, ale je ich ťažké nájsť a teda často sú v starom malo tehlovom dome/paneláku bez výťahu.
Byt otočený na 2 strany musí byť aspoň 3 izbový a viac.

matkahelka
2. mar 2024

prvykrat pocujem/citam slovo dvojgarsonka. ja som z KE a tu je na jednom sidlisku takych bytov vela a oznacuju sa ako 2i byty. byvala som v takom v podnajme s kamoskou 3 mesiace a nikdy by som si taky byt nekupila. do kuchyne sa naraz 2 ludia nevosli a v spalni sa nedalo ani otvorit okno bez toho, aby clovek nevyliezol na postel. uplne zle proporcne rozdelene miestnosti, obyvacka mega velka, zvysok bytu ako pre liliputanov.

mistymay33
2. mar 2024

Ja vlastnim presne tento byt. Je to oficialny nazov - dvojgarzonka de luxu. Ma velku obyvacku, s loggiu, z ktorej sa ide do kuchyne. Potom ma este jednu fakt malu izbu, ale ja som do nej dala manzelsku postel a komodu a mne to uplne stacilo. Pre dvoch je to idealne, s dietatom je to uz o drzku. Obyvacka je fakt velka, ja som z dvere do obyvacky dala po celej sirke vszavanu skrinu, ktora ma 4.04 m a v nej mam fakt vsetko. Kuchynu som vyriesila tak, ze som zvacsila ten otvo( bolo to tazsie, lebo je to nosna stena) bolo treba povolenie. Ale tym padom som ako keby zvacsila kuchynu lebo som linku potiahla do obyvacky. Toaleta je spoli s kupelnou a tam som menila dispiziciu, aby sa mi tam zmestila pracka. A najvacsie plus je ta velka loggia. Za mna ten byt je skvely… ale je orientovany iba do jednej strany a ten moj je na juh - cize teplo a musi tam byt klima, lebo inak je to na nevydrzanie. J som tam byvala 7 rokov, potom som odisla a uz cca 13 rokov ho prenajimam. A prenajmom nebol nikdy ziadny problem. Ani raz sa mi nestalo, ze by bol byt neprenajaty dlhsie ako par dni. Ide na dracku… ako startovaci byt pre pary, ktore sa rozhodnu spolu byvat. Ja ho mam komplet prerobeny. Podla mna su to skvele byty.

oblecenie99
3. mar 2024

V našom vchode boli len dvojizbové byty (panelák), z toho tri byty mali okná aj oproti, iba tie stredne (teda aj náš) mali okná na jednu stranu. Bola som aj v iných, a skôr som mala pocit, že naša dispozicia je rarita (hovorím o Košiciach, tu sa stavali možno iné). Ako chces. Ja ti len píšem vlastnú skúsenosť. Ja som po siedmych rokoch a už s malým dieťaťom bola ochotná ísť aj do iného dvojizboveho bytu, ak dovtedy nenájdeme pre nás vhodny trojizbak, aj dočasne, len nech je dispozícia iná. Do ponuky išiel už v januári, lebo keby sme robili obhliadky v lete, tak 99 percent záujemcov sa otočí na päte. Na investíciu neváham, ako vlastné bývanie iba keby naozaj široko nič lepšie nebolo a kebyže viem, že je to dočasné riešenie ako štartovný byt na pár rokov. V dobrom som.poradila z vlastnej skúsenosti, výber je už na tebe

sterea
3. mar 2024

Ja by som kuchyňu prehodila do obývačky a vznikla by pekná kuchyňa prepojená s obývačkou a priestor kde je teraz kuchyňa by som spojila so spálňou a mala by si priestrannú spálňu aj s dostatkom úložného priestoru.

autor
3. mar 2024

@mistymay33 ďakujem za odpoveď. Presne niekoho takého som hľadala. Tak ako to máš ty zariadené, tak to majú všetci tak. Ono výhoda tých bytov je poloha. Takmer všetky tieto dvojgarzonky deluxe sú na začiatku Petržalky pri mostoch. Keďže obývačka je taka veľká treba asi dobrú veľkú sedačku na ktorej sa dá oddychovať? Ak sa môžem spýtať za koľko prenajimaš?

mistymay33
3. mar 2024

Ano presne tak. Ta poloha je velmi lakava pre najomcov. Byt je oproti inchebe s rovno za domom je napojenie na obchvat a dialnicu. Do mesta je to jedna zastavka a pesi cez most si v centre za 15 minut.
Ja mam v obyvacke standardnu sedacku do L, skor ja mam tu obyvacku opticky zmensenu lebo som vysekala vacsi otvor du kuchyne a kuchynu, resp, taky ako keby barovy pult som vytiahla do obyvacky. Ja som mala ten byt velmi rada, bol to moj prvy byt, ja som ho kupila v povodnom stave a komplet som ho firmou zrekonstruovala. Ten byt je teraz velmi vzdusny a velmi slnecny, mne to velmi vyhovovalo. A ta loggia je super, ja som tam mala taku oazu pokoja s vyhladom na Rakusko a take zapady slnka som na pozorovala… byt je na 9 poschodi a nic mi nebranilo vo vyhlade. Prenajimam ho uz celkom dlho, nechcem tu pisat kolko beriem za prenajom ja, ale bezne sa teraz prenajimaju za 650-700 eur aj s energiami. Tychto de luxe garzoniek nie je vela, a naozaj idu na dracku kvoli polohe.

barju
5. mar 2024

Bola som v takom byte na návšteve na Pečnianskej v Petržalke, super poloha voči centru Bratislavy. Bývajú tam dvaja so psom, hľadajú väčšie lebo im je to malé. Posteľ majú 140, aby aspoň jeden mohol chodiť okolo nej. Stôl so stoličkami v obývačke. Chladnička tiež. Kuchyňu maju do L s jednou vysokou skriňou a na prácu používali aj sklokeramicku dosku lebo mali málo miesta. Dvaja sa do tej kuchyne nezmestia. Problém som videla aj v uloženom priestore, ktorý tvorila iba jedna skriňa na chodbe. Gauč väčší ale nie pre veľké návštevy. Pokiaľ nie ste zvyknutí varit vo dvojici, nemáte veľa vecí na oblečenie, alebo sa dokážete uskromniť, nepozyvate na návštevu viac ako 4 ľudí, a nemáte klaustrofobiu, tak dobre. Ja by som tak bývať nedokázala, vyrastala som v rodičovskom byte ktorý mal 56 m a bol 3 izbový, práve preto som hľadala niečo väčšie s väčšími izbami. Jedina výhoda malého bytu je že je rýchlo upratany, ale pokiaľ je aj veľký byt zariadený striedmo a nie je zapratany nábytkom tak aj ten sa dá upratať do hodiny komplet.