Ahojte, prosim vás Dával si niekto v poslednej dobe robiť kuchynskú Linku na mieru? Zaujímalo by ma či je lacnejsie ju v dať robiť v Möbelixe alebo podobne alebo radšej u stolára. Pripadne koľko vás vyšla. Ďakujem krásne
@nina1209 ako kde. Ikea vyjde lacnejsie ako stolar, ale napriklad take xxxlutz a podobne, tam strielaju take ceny, ze dovidenia. My mame od stolara
@martinkatinka veď práve že išli tak sa pýtam koľko asi stoja kuchyne teraz aktuálne na mieru
@babovka2321 tam ideme v sobotu uvidím čo mi povedia…
@babovka2321 lebo v mobelixe nám nacenili tak že som skoro odpadla
@nina1209 ja som bola nedavno v xxxlutz sa poprechadzat a ked som skusala otvarat dvierka a sufliky na tych ich vystavenych linkach, tak by som tu linku nechcela ani zadarmo... Mala som aj z ikey a kvalitou sa nedali porovnat.
@nina1209 kolko vam nacenili a za aku velku kuchynu? Pocula som v poslednej dobe sumy bliziace sa k 20tisic, nonsens.
@nina1209 kuchyna z ikei planovala som si ju sama,na pravej strane mam este 3 skrinky
@barbora9312 a cena ?
@babovka2321 asi 7m a 8000+spotrebiče sami si kúpiť
@nina1209 ja by som povedala, ze cenu mas viacmenej ok. Dvierka mali byt lakovane? Vies nam tu zazdielat svoj nakres?
My máme tiež z Ikey, sami sme si vyskladali ako sme chceli, cena v pohode a ak by sa niektoré dvierka pokazili, daju sa znova objednať 😊
@babovka2321 no okej mi vôbec nepríde. Aby sa do 5000 nedala urobiť normálna kuchyňa je nahlavu. To kde sme ? My smw kúpili dom cely ho dali dokopy a teda 8000 na kuchyňu už naozaj nemám. 🤦🏻♀️
@nina1209 ake su podla teba luxusne? Ja mam kuchynu od eggeru s kvalitnymi protiodtlackovymi dvierkami. Nemam skrinky po strop ani nic extra v tej kuchyni a vysla nas na 7 tisic. Ty chces rustikalnu - predpokladam, ze chces frezovane dvierka. To je celkom dost draha zalezitost, ked sa robi na mieru. A neviem, co este mas v kuchyni navrhnute.
Môj muž je stolár a teda keď si dávajú ľudia nacenovat v decodome a pod tak sú to iné pálky. 8000 eur to musí byť teda inak veľká kuchyňa. Išlo to veľmi všetko hore ale aj tak ceny u stolára máte lepšie ako v obchodoch. Dá sa kúpiť a vyskladať napr v Merkury Market alebo poliaci ale treba potom rátať že kvalitovo je to úplne o niečom inom. Muž je už tak naučený že robí cenovú ponuku podľa toho čo chce zákazník a keď sa mu to zdá veľa tak mu navrhne zmeny napr v konaniach iných lacnejších a potom si klient vyberie...
@nina1209 Skoda, ze si nepostrehla akciu v Mobelixe teraz v Marci.
Mna vysla 5 000 Eur (bezuchytkove dvere vsade, skoro az po strop, vysuvy blum, vstavany kos, vstavane vsetky spotrebice, cca 7.3 m do U) + spotrebice. Este sa vyraba.
Teraz by ma taka ista stala 8 000 + spotrebice.
U nás na Orave, stolár, tiež rustikálna 7000 eur, plus spotrebiče...vyjde nás dokopy 10500 eur. Strašne šlo všetko hore. Pred polrokom dal brat ešte omnoho menej.
Pred koronou nás vyšla kuchyňa u stolára vyšla na 4000 ,krásna veľká.. chvalabohu že sme to stihli
@nina1209 Dnes už kvalitnú kuchyňu do 5000 nekupis/nedáš vyrobiť. Pred 3-4 rokmi ešte ano. Išlo to tak neskutočne hore, že počítaj minimálne tých 7-8 tisíc a to asi ešte nebudu top materiály a kovania. Do 5 tis. sa proste v aktuálnej situácii nevojdes. Len napríklad kovania/vysuvy stoja teraz tak okolo 2 tisíc. A ešte nemáš žiadnu dosku, a to nevravím o bezotlackovych úpravách a podobne.
Moj manzel nie je stolar, ale videl ako a kde sa objedna material a ako sa sklada, min rok v lete rodicom robil ,skladal kuchynu, bielu lesklu cca 6.5m ( material, kovania a spotrebice su v cene) a vyslo ich to cca 3000eur a potom este mamka chcela pultik a ten stal 300 eur..cize bez prace, len cisto material
@babovka2321 luxusne sú premna tie “kozmické” kuchyne pri ktorých človek nevie s prvej nájsť ani chladničku 😂
@martinusik91 a dal by sa dostať kontakt na vasho manžela ? Ak teba stále robí kuchyne
@nina1209 to je vsetko tak individualne 🤷 material, kovania sli hore....