Dá sa podľa vás nájsť v dnešnej dobe prenájom bez depozitu?

15. júl 2022

Dobrý večer. Dá sa podľa vás nájsť v dnešnej dobe prenajom bez depozitu alebo aspoň prácu kde zabezpečia ubytovanie pre rodinu s deťmi konkrétne na Slovensku v okolí BB najlepšie Zv pomáham jednej známej zháňať niečo takéto ďakujem za odpovede 🙂

amelie2017
15. júl 2022

Neda. Ak ti neprenajme byt rodina, aj ked aj tam je to otazne, tak isto nie.

ms_green
15. júl 2022

Možno som pozadu ale za celý môj život som nezažila (a ani nepočula), že zamestnávateľ poskytuje ubytovanie. Jedine v kontexte keď kamarátkin manžel chodil na stavby. A to už vôbec nie, že pre celú rodinu.
Čo sa týka depozitu, jedine po známosti. Depozit je tam na to aby mali tí ľudia čo prenajímajú akú takú istotu že máš peniaze aby si im platila nájom, prípadne sa z toho občas platí ak niečo v byte zničíš.

pribinak
15. júl 2022

Ten depozit má svoje opodstatnenie a význam. Ty by si prenajala byt uplne cudzím ľuďom bez zaplatenie depozitu? Silne o tom pochybujem

Niekedy ani 2 depozity nestačia na vykrytie škody ktorú nájomníci urobia - ver či nie, ale nájdu sa aj takí experti
A potom majiteľ bytu čo?

Sú zamestnávatelia čo poskytujú ubytko, ale nie rodinám s deťmi. To som nezažila ani v zahraničí

kkovacovak
15. júl 2022

Nemyslím si že sa nájde tak hlúpy majiteľ bytu ktorý prenajme byt bez depozitu. Je to ochrana majiteľa. Skôr by som riešila to či vôbec niekto prenajme byt rodine s malými deťmi. To by nohol byť kameň úrazu

amelie2017
15. júl 2022

@pribinak nám v zahraničí ponukli. Naozaj potrebovali, aby sa tam muž vrátil. Nakoniec sme ale nešli. Ale nie je to štandard. Skôr výnimočná situácia, kedy firma velmi potrebuje daného človeka.

zuzanaete
15. júl 2022

Najmy su drahe. Ak niekto nema na zaplatenie depozitu, tak je veeeelmi rizikovy najomnik. Signalizuje to, ze ma financne problemy a z coho bude platit majom v pripade znizenia prijmu (PN, strata zamestnania). A pri rodine s detmi treba byt extra opatrny. Nikto nechce riesit vyhadzovanie z bytu rodiny s detmi. Prenajimatelia nie su charita. S bytom maju vydavky. Plus depozit je poistka pre pripadne skody.

pribinak
15. júl 2022

@amelie2017 tak áno, kolega bol s rodinou na Taiwane, sle to je úplne niečo iné. To sú veľmi speci miesta, kde ako benefit ponúkajú všetko pre celu rodinu

Títo ľudia au však evidentne v úplne inej situácii. Ja som narážala na tento fakt

ninusa221
15. júl 2022

Depozit slúži napriklad aj na to že keď máš nedoplatok na energiách može si to majiteľ odtial stiahnuť.

majlo1234
15. júl 2022

Bez depozitu asi nie, ale videla som ponuky s deozitom moznym na splatky

lalenka33
15. júl 2022

Bez depozitu ťažko a s deťmi bez depozitu už vóbec nie. Ked vidím tú ,,modernú" výchovu a čo dovolia niektorí rodičia svojim deťom robiť s vecami by som rodine s deťmi byt neprenajala. Znamej deti zničili novú detskú izbu za pár dní. Keď nemajú našetrene na depozit, tak nebudú mať ani na nájom, keď vypadne príjem. Ubytovanie ak zamestnávatel poskytuje , tak skor len pre robotníkov na ubytovni, nie pre celú rodinu. U nás napríklad fungujú kvázi také slobodárne je to ako ubytovňa, je tam väčšinou 1 izba, kuchyňa a kúpelňa, platia za to cca 150 eur, ale uprimne s detmi by som tam nešla.

lindusss2016
15. júl 2022

@kkovacovak ja som veru taka bola, prenajala som byt matke 4 deti - samozivitelke bez depozitu. Nutno ale dodat, ze som ju cely zivot poznala. Byvali u mna za energie, z najmu som mala len zanedbatelne drobne, nakoniec som ich odtial nevedela dostat, odisla urazena, byt odovzdala v ovela horsom stave, ako ho prebrala a este mi po nej ostal 400€ nedoplatok na bytovom druzstve 🤷 nuz chcela som pomoct, lutovala som ju, poucenie pre mna 🙏

lelluska
16. júl 2022

Viem, že neodpoviem priamo na Tvoju otazku, ale nehľadala by som takýto byt. Ak prenajímateľ nepožaduje depozit, tiež to o niečom vypovedá. Treba si zvážiť aj to, u koho si byt prenajímaš.

autor
16. júl 2022

@majlo1234 prosím nevieš poslať link ? A je to v ZV alebo BB?

valeria_h
16. júl 2022

Myslím, že v dnešnej dobe nie. Ja by som tiež chcela depozit ak by som prenajímala.

kkovacovak
16. júl 2022

@lindusss2016 tak tak. Je to riziko ktoré málokto podstúpi. A ak aj hej tak na to potom bohužiaľ doplatí

majlo1234
17. júl 2022

Nemam link, len sledujem ubytovacie skupiny v bratislave a viem, ze su take moznosti. Popripade sa priamo na obhliadke na to spytat, ci by vedeli takto ustupit