Môžem sa opýtať čo u vás znamená hĺbkové upratovanie kuchyne
mikrovlnka, platne, trúba zvnútra, umyť aj to sklo na trúbe a rozobrať to ak treba...šuflíky všetko vybrať, umyť aj šuflik samotný aj veci čo v ňom boli , príborník, poličky všetko vybrať a umyť samotné poličky....no mrte vecí,,,kuchynu upratovať to je za trest 😀
@autorka vyťahujem poličky a všetky spotrebiče, umývam a dezinfikujem zvnútra celú linku, čistím odtoky najčastejšie hydroxidom, priateľ čistí sifón, mením odkvapkávač na riad za nový, rúra sa celá rozloží a odmastňuje, taktiež sa odťahuje a toto tak raz za polroka, samozrejme ak sa skôr zašpiní, tak treba skôr a chladničku čistím pravidelne častejšie, ak akurát v tom období treba, tak ju celú spustím, zo zadu vyberiem časti a vydenzifikujem, pretože sa tam naukladá špina ale inak nič špeciálne.
Za mňa su to veci, ktoré nerobím bežne. Takže povyberat všetky poličky, šuflíky a skrinky, umyť ich a upratať. Prekutrat a upratať špajzu, utrieť prach na kredenci a všade, kam bežne nedociahnem a dôkladne odmastnit rúru a digestor. A keď sa veľmi hecnem tak dotiahnem sporák a umyjem aj za ním.
@cocolino234 prečo menia za nový odkvapkavac ? Nedáš a to umyť ?
A ešte sa spýtam to chladničku zozadu umyvas či ako ? To tie rúrky čo majú chladiacu tekutinu ?
@evica17 pretože kovový nechcem, škriabe mi riady a plast nasakuje príliš baktérií, takže ho vymením za nový. A zo zadu v chladničke máš nádobku na odtečenú vodu a aj dieru v chladničke tzv. odtokový otvor cez ktorý to odteká, to vždy umývam a utierky rozhodne nie sú čisté. 😀 Rovnako ak ide niekomu zápach z chladničky, tak práve z týchto miest.
Ze je vsade cisto. Vsetko vybrate, umyte, vytridedene. Pod a za chladnickou, sporakom cisto. Rura, mikrovlnka. No prosto vsetko ciste ako ma byt.
Vyhadzem celú linku, umyjem ju z von a z dnu. Popod linku pozametam pozmyvam, vydrhnem šporak obkladačky. My mame aj oproti pult takze vyhadzem aj odtial veci a navrchu popracem este poličky.
To, že každy centimeter stvorcovy v kuchyni navštívila handra.
U mna ani nijako,,, vzdy ked vidim spinave alebo sufliky, policky zaprasene hned to utieram 🤣 ziadne naraz vidim utriem,, pre mna by to bol trest naraz
Áno, veru, také hĺbkové...uf, no práve túto sobotu som to absolvovala po dlhom čase a trvalo mi to "len" niekoľko hodín. Komplet linka zvonka, komplet zvnútra, debilné mini tehličkové obklady na stene, ktoré sme už takto zdedili pri kúpe bytu - hlavne okolo sporáka je to "super" vec (vrelo neodporúčam), ale inak vydrhnuté vyzerajú k svetu. Komplet rúra, sporák, mikrovlnka, digestor...všetky police, komody, stoličky, stôl, svietidlá....ani neviem, či som všetko spomenula...skrátka, kuchyňu som už len vymaľovať nestihla a hlavne nevládala, aby bola tip-top.
Hlbkove cistenie u mna znamena, ze nezaostane kamen na kameni. Vsetko je umyte, vyhazdne, preorganizovane, vylepsene. Kazdy milimeter a kazda vec, co sa v miestnosti nachazdza je umyta a premyslena, ci tam ma byt a ako.
@cocolino234 ďakujem, o tej chladničke som vôbec netušila, musím pozrieť
A ani s tým odkvapkavacom , ale príde mi toneekologicke.
Od narodnia druheho dietata je hlbkove upratanie kuchyne utopia 😆😆 aj ked toto leto som kuchynu vyhadzala 2 krat kvoli mravcom, ale neumyli sme digestor, ruru..
a este rozmrazit chladnicku a umyt, fuj to je robota
Že všetko vyhádžem, vyčistím a uložím naspäť.