Ahojte žienky, prosím poraďte mi…Môj muž si vymyslel mať doma čiernu mramorovú dlažbu(mame ju v celom dome) Každý deň vysávam, zametám aj zmývam…najväčší problém je v tom, že ta dlažba ma naozaj vysoký lesk a keď ju umyjem ostáva na podlahe akoby “povlak” a keď po nej prejdem ostávajú mi šľapaje všade a na ponožkách mam pocit akoby stále bola mokrá, no jednoducho po hodine vyzerá otrasne! Ja som už totálne zúfalá, neviem čo s tým robiť a čím ju umyť aby tento povlak neostával, vyskúšala som všelijaké čistiace prostriedky na to a nič nepomáha…V kúpeľni máme celý čierny sprchový kút, extrémne sa tam drží vodný kameň, veľmi to vidno a je to škaredé, tiež som vyskúšala snáď čokoľvek na odstránenie ale nefunguje nič..Drhnem to skoro každý jedeň deň a veru mam už chuť všetko vymeniť, no tie peniaze by boli neskutočné…prosím, ak máte nejaké rady čo funguje alebo mohlo by fungovať tak napíšte naozaj čokoľvek ja vyskúšam všetko len aby som sa toho zbavila☹️
@cakambabatko parný mop a umývať len vodou 😉
Opýtaj sa muža, keď chcel takú blbú dlažbu určite bude dosť múdry aj na to ako ju umývať.
@cakambabatko nech si to umývanie skúsi manžel
@januska12323 presne....to je tá nová móda 🤦 všetko čierne a aby sa to čo najviac blišťalo,a potom baba robí otroka vlastnej domácnosti 🥴
@cakambabatko neviem.. Ale ak máš meno podľa toho, že ešte len budete mat deti, tak prajem pevné nervy. Deti radi rozlievaju, labkujú a spinia všetko všetkým čo sa dá. Pri takej podlahe to bude na zblaznenie. To už radšej zakryť to kobercom (okrem menšej náročnosti na leštenie to bude lepšie i pri pádoch dieťaťa). 🙂
My sme to mali v predchádzajúcom byte v kúpeľni nijak inak to nezmizne,len keď som to po 4nozky umyla okenou a kuchynským utierkami,samozrejme predtým som to umyla mopom a vodou
no manzel nech sa pricini, ked si to vymyslel, ja by som sa na to vybodla
@cakambabatko preboha len tu nečítaj rady ako domestos and spol. Na tieto podlahy su špeciálne cistice, ked ju pokazis, nic jej nepomoze a uz nikdy. Ak je to teda mramor. Ak je to ale obycajna dlazba keramicka tak toto co opisujes by to robiť nemalo. Skus riadny mop, a hlavne zisti presný material a potom hľadaj cistis.
@cakambabatko parný čistič na dlažby. Vodný kameň v sprchovom napríklad Pulirapidom a kým je to mokré tak prejsť so stierkou na okná (mám karcher ale bývajú rôzne značky). My máme jednu kúpeľňu drevodekor s béžovou , druhú betón a sprchové sklené a už vtedy hundrem, keby mám čierny mramor s vysokým leskom tak vezmem na to kladivo 🤣 fakt by ma drblo, tmavú dlažbu by som nechcela nikdy, ani keby mi to chodil niekto umývať
@cakambabatko fúúú, no keď ste mali na brutál drahú dlažbu, a zrejme bezúčelovú..... tak nech pán manžel zabezpečí pravidelné čistenie....napr. firmu .... hádam nebudeš robiť slúžku a otroka vlastnému domu 👉
Presunut starostlivosť o dlažbu na autora napadu
@cakambabatko a prečo ste si postavili márnicu a nie rodinný dom?
Daj to upratovať mužovi, veď on chcel takú dlažbu.
@cakambabatko my mame grafitovu lesklu🤣no nic kaslem na to umyjem to robotickym mopom a, ked je spinava je spinava.Vyzera pekne tak hodinu.A to este mame psa, ktoremu sa utieraju labky teraz je jesen stale je mokry...ale mama ma tmave parkety a detto.Uz by som si dala len blede bezove..tmave su velmi haklive.
Nikdy by som si ju uz nedala.Najlepsie je obycajna jar.Na sprchovy kut Pulirapid.
Davali sme vsade svetle matne kvoli tomuto. Ale k veci, zisti si, cim to mozes cistit (uprimne by som to ale davala robit muzovi, nech si tento skvely napad uzije), lebo ak to malo nejaku povrchovu upravu, co sa casto pri tychto materialoch stava a ty ju porusis nejakou chemiou, uz navzdy budes mat na tom flaky :/
Nasi mali rozbijaju taniere a pohare aj na plavajucej takze jedine stastie ze mame taniere z Ikei, inak som kupoval zo 36 tanierov a mame ich tak polovicu... a u brata sa mi na dlazbe rozbil telefon. Tak uz len z tychto dovodov je uz na zaciatku dlazba do kuchyne velmi zly napad 🙂
Poradim este takto: na lesklú mramorovu dlažbu nič kyslé (ziadne sava, domestos a pod, aj obyčajné ajax a spol podla zloženia robi flaky, plus aky mop pouzijes tiez nie je jedno), jedine alkoholove cistice aj to treba správne riedit niektore. K ostatnemu musis presne uviesť aký je to materiál. Cierna je hakliva vzdy, na flaky ale ten biely povlak robi prirodny kamen ked sa poskodzuje od saponatov napríklad. Parny cistic mi pomaha s capkami, sparami ale na podlahe e to tiez musim poutierat do sucha inak my ostanu cmuhy, plus tiez je dôležité ci je tk ozaj mramor alebo keramika. Prírodné kamene sa musia impregnovat a parny cistic ti to rýchlejšie zmyje. Cize.ked budes vediet presne z coho mas materialy, kludne napíš aj ip, skusim poradit mame s tym bohaté skúsenosti aj z domu aj z prace ☺️
@cakambabatko škoda že ti niekto neporadil skôr, po vojne je každý generálom...
Skús vygoogliť, čo odporúča výrobca dlažby.
Nám napríklad odporučili prípravok hneď v predajni, kde sme dlažbu kupovali a doteraz ho tam kupujem (žiaľ ani tento konkrétny nie je vhodný na mramor☹️)
prepáč, ale to si sa fakt dala nahovoriť na čiernu dlažbu v celom dome? Na mňa by to pôsobilo tak príšerne, že by som sa nezamýšľala nad čistením (to nech robí autor tohto nápadu), ale a) nad možnosťou dlažbu vymeniť b) ak nemožno, utekám kade ľahšie...
@cakambabatko poradit neviem,ale sme cerstvo po rekonstrukcii ,mne sa pacila aj tmava dlazba a obklady,ale manzel ma hned stopol,ze "na ten bordel co to bude chytat nebudes chciet pozerat"😁
@cakambabatko aj mne sa to paci, ale odmietam byt otrokom domacnosti. Len vymenit alebo si zvyknut, ze to proste nonstop ciste nebude.
@cakambabatko tiež by som sa na to vykašlala, nech si to pán tvorstva umýva sám, alebo nech zaplatí pani na upratovanie, s deťmi sa tam zblázniš
Ďakujem za vaše reakcie, rady určite vyskúšam..nad parným čističom som tiež rozmýšľala, skúsim ešte pár vašich rád a asi sa bez toho čističa nezaobídem..No a máte pravdu, stále frflem, že takú vybral! (Síce vyzerá pekne a luxusne, no možno na začiatku, keď sa kúpila. Keďže stále pôsobí špinavým dojmom tak už ani nevyzerá pekne) a to, že čakáme dieťatko, to mi len pridáva čo najrýchlejšie tento problém vyriešiť, hlavne, keď bude loziť neskôr…V izbách máme podlahy, no chodby sú cele čierne a aj schody.. Ja som pri výbere dlažby nebola, no manžel so svokrou vyberal a poviem vám, ta ma vždy “perfektne nápady”…Keď som to robila metódou rýchleho utierania po štvornožky sa to dalo, no čím dlhšie som tehotná tým je to väčší problém a hlavne koľko času to zaberie! Každopádne vám všetkým veľmi, veľmi pekne ďakujem
@cakambabatko povedala by som mužovi nech kúpi robotický vysávač s mopom, môže zmyvat 4x denne... Ak by frflal nedajbože kvôli cene elektriny, navrhla by somu, že robotický vysávač môže robiť on a mopom môže byť svokra
Ja mam teraz v novom byte lesklu dlazbu, len je svetlo siva, tiez by som sama taky nevybrala..ale ked ju zmyjem mopom, prejdem ju este stierkou na okna, aby bola bez cmuh..
Nám dom zariaďovala mužova teta, architektka. Pri každom takom skvelom nápade, typu čierna podlaha, akože nech to vyzerá luxusne, mi povedala: “ok, daj si, len ťa chcem upozorniť, že luxusne to vyzerá len na fotkách v časopisoch, v realite je starostlivosť o to nočná mora. Pri čítaní tohto príspevku som jej ešte viac vďačná za všetky tieto rady. Odmietla by som tú dlažbu umývať. Nech si ju umýva chlap alebo nech platí firmu, čo príde pravidelne robiť. S deťmi tam zošalieš.
@yoxinka presne, máš pravdu…😫 keby som vedela, že takú dlažbu chce kupovať ah jaj, nikdy by som to nedovolila.. Až keď prišli domov s ňou som zistila, už vtedy ma skoro porazilo! Ja tiež teraz radim všetkým ľudom okolo mňa, od čiernej dlažby ruky preč
@ruzovakrava ďakujem za pulirapid!!!! Hneď ako som si to prečítala som to bežala vyskúšať.. nastriekala som, prebehla kúsok kefou nechala chvíľu a zotrela stierkou, kúsok som ju ešte vyleštila utierkami a je to úplne preč😍😍 Neviem prečo ma to nenapadlo skúsiť skôr..veľké ďakujem!!!!
Na vodný kameň v sprchaci čierny domestos, na dlažbu poradit neviem