Čo robiť s upchatým odpadom v kúpeľni?

lenocka8894
20. dec 2022

Dobry vecer. Vedel by mi poradit vodar alebo niekto kto vie co robit s upchatym odpadom v kupelni? Mala som upchaty odtok na poschodi ten som prepchala ale problem nastal na prizemi kde mi v kupelni prestala odtekat voda z vane a umyvadla...prosim o kazdu radu 🙏 dakujem

viestta
20. dec 2022

Prekrtkovat až po hlavný zvod.

loliki
20. dec 2022

@viestta Ty si Všadebol, Všetkovidel? 🙂 Hovorím si, toto je stránka pre mamičky, prečo práve tu hľadajú vodára? Ale vidím, že sa nájde. 👍

sterea
20. dec 2022

Môžeš skúsiť SIFO, kúpiš v drogérii aj v potravinách, niekedy pomôže aj zvon (pozor, treba upchať miesto kde je prepad na vodu, príp ten krúžok, ktorým pohybuješ so zátkou na vani), alebo v domácich potrebách kúp drôt na prekrtkovanie.

viestta
20. dec 2022

@sterea sifonjej nepomôže. Pomohlo by ak by bol upchaty sifón. Ale keď sa jej posunul stupel spiny v odpade z poschodia na prízemie, tak ten sifo v sifone neodstrani. Treba ho mechanicky rozrusit a to dáš len ktrkom

akvi
20. dec 2022

@lenocka8894 ja by som zacala tym, ze rozoberiem sifon.. toto inak treba robit pravidelne, aby sa ti nestalo to, co sa ti stalo. Rozobrat sifon, vyumyvat ho a poskladat spat zvladne fakt aj zena, nepotrebujes na to nikoho, ale je to humus praca, na to sa priprav. No a ked to nepomoze, tak potom uz len ten krtko. Da sa kupit za par ecok v OBI..

lenocka8894
autor
20. dec 2022

Super dakujem vam 🙏

brembo
21. dec 2022

hydroxid sodný zaliat horucou vodou. Použit malé množstvo,maximálne 2 polievkové lyžice. Pozor reakcia je burlivá,tak odstupne nabok.

viestta
21. dec 2022

@brembo ale hydroxid ti neuvolni stupel vo vertikalnom zvode odpadu. Vsak citaj co sa stalo

nebeskabrana
21. dec 2022

Soda bicarbona ,kyselina citrónová . Zmiešať nasypat do odtoku a zaliať octom.

lenocka8894
autor
21. dec 2022

Nepomohlo nic...skusim to dneska prekrtovat a ak ani to nepomoze tak ja uz neviem

akvi
21. dec 2022

@lenocka8894 my máme aj taký špeciál na wapku na prečistenie odpadov

lenocka8894
autor
21. dec 2022

@akvi ak by krtovanie nepomohlo toto by mohlo pomoct?

kubkovamama
21. dec 2022

@lenocka8894 zavolaj si firmu ak si sama a neexperimentuj,v dome to je zložitejšie ako na byte.Drotik z OBi nepomoze,ked to máš upchaté na prízemí bohvie kde už ten bordel zliezol,volakde pod domom v privode do kanalizacie.

viestta
21. dec 2022

@lenocka8894 ak nepomoze manualny krtko, tak budes musiet zavolat firmu co ma krtkovaciu masinu.

lenocka8894
autor
21. dec 2022

Krt nepomohol..idem to poobvolavat dufam ze niekto pride co najskor lebo fungovat bez kupelky s babatkom sa velmi neda

slovakboy
21. dec 2022

@lenocka8894 daj vedieť ako si pochodila s inštalatérmi.

lenocka8894
autor
21. dec 2022

@slovakboy zajtra mi to pridu pozriet tak dufam ze sa to bude dat urobit bez sekania 😱

akvi
21. dec 2022

@lenocka8894 tak my sme raz mali aj firmu, za 10 minút práce vzali 70 éčok. 😅 Takže sme si kúpili ten nástavec na tú wapku a zatiaľ sa vždy všetko podarilo tým prepchat. Požičali sme to x-krát aj susedom a kamarátom, vždy to stačilo. Ono to spraví presne to isté, ako aj firma, len oni majú samozrejme lepší ten tlak vody, ako hobby wapka. Ale vravím, vždy to stačilo.

lenocka8894
autor
23. dec 2022

No odpad uz mam spojazdneny 😊 tiez mi to prerazali tou wapkou nastastie to hned povolilo...rozmyslam ze si aj ja domov kupim,take nieco

viestta
23. dec 2022

@lenocka8894 najlepsi darcek na Vianice 🙂 Uzite si ich

cacianka
27. dec 2022

@lenocka8894 nemusíš, stačí pravidelne čistiť.
Horúci ocot, wc gel, sifo, odšrobovat sifón a vyčistiť,

lenocka8894
autor
28. dec 2022

@cacianka ano uz mam ponaucenie lebo som cistila odtok az ked sa uz prupchaval

cacianka
28. dec 2022

@lenocka8894 stačí raz za čas, napr.1x mesačne zohriať ocot, naliať do všetkých odtokov. Aj wc. Krásne vypucuje, je eko, síce chvíľu smrad, ale vyvetrať, a vyčistí jedna báseň. Aj pachy kanalu eliminuje k tomu

yvett78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1bambinko1
3. feb 2023

mne napríklad na odtoky celkom funguje kapsula do umývačky. už to tak praktizujem nejaký ten čas a zdá sa mi, že je to lepšie ako pop nejakom sife

yvett78
3. feb 2023

@lenocka8894 ja pouzivam prasok prirodny co sa zaleje s horucou vodou a super.kludne napiste