Dievcata mam taky problem. Pradlo po prani a vyschnuti nevonia. Necitim nic nech je akakolvek znacka avivaze. Mala som inu pracku, teraz novu, pri obidvoch je to rovnake. Pracku nepreplnam, pradlo po vyschnuti nevonia ani v pripade ak periem dokopy 5-6 mensich kuskov v pracke. Schnut davam na susiak, ani na susiaku netlacim jedno na druhe, radsej dam 2 susiaky, susim ci pri zatvorenom ale aj otvorenom okne, vysledok rovnaky. Mozem dat avivaze aj liter a nic. Ked doperie a pradlo vyberiem z pracky tak citit, po vyschnuti uz nie. Ako to robite ze vam pradlo vonia aj v skriny? Ja uz fakt neviem ci robim nieco zle ale ak ano, co este?? Alebo som divna a necitim ze by vonalo? 😔
Ja používam cocolino a prádlo susim na susiaku a vonia niekoľko dní... Žiadny iný aviváž nevydrží ...
@juliatriscova ja tie z coccolino, ale tie z je v nich rozdiel, resp nie každé tak intenzívne voni a drží sa vôňa v bielizni
Udajne je to aj tvrdou vodou, ze pradlo slabo vonia
Aj ja som teraz kúpila na skúšku cocolino. Ako vonia aj po uschnutí ale nie dlho. Predtym som kupovala Tesco aviváž, tuším oriental alebo tak nejak sa volala a tá bola sa mi zdá lepšia. To mi voňali obliečky, keď som ich aj po mesiaci vytiahla zo skrine.
nedávam žiadnu aviváž, prádlo mi vonia čistotou po pracom prášku, ktorý kupujem v rakúsku (nie je to snobizmus, kupujeme tam aj plienky a drogériu celkovo, čokolády, bujóny, pizzu, to sa fakt nedá porovnať) prádlo vonia na mne, na sušiaku, keď otvorím skriňu...
Ak pouzivas stale rovnaku avivaz, mozno si uz na tu vonu tak zvyknuta ze ju proste necitis. Rovnako funguju vonavky - kolko krat zeny chodia prevonane horsie ako drogeria a ony same to necitia pretoze uz su proste na tu vonu zvyknute. Ja som tiez nikdy necitila avivaz po vysuseni pradla a teraz som vytiahla obliecky dlho nepouzivane snad aj mesiace zo skrine a cucham ze ako pekne vonaju 😀
@ja_mama nepouzivam rovnaky to by som potom nehladala radu 😁 skusak tozne znacky vyskusala som uz kadeco a stale rovnaky vysledok
Ja som takyto problem nikdy nemala nechapem ako sa vam baby toto moze diat.uz som tu takychto prispevkov vela čítala .Ale moze to byt aj tvrda voda co je podla mna vsade.
Ja pridavam do prania este obycajnu krystalicku sodu na pranie..a to uz potom mi pradlo vonia neskutocne.Vyskusaj 😊 davam ju priamo do bubna.
Tieto nase avivaze su slabe. Skus napriklad dovozovu drogeriu kde maju nemecke ci rakuske avivaze alebo olejove parfumy na pranie 🙂
@kofolala ja davam do prania tiez sol ale to u mna ziaden ucinok nema 😔 ja milujem vonu pradla a neviem ho docielit 🥺🥺
@mimka795 a to kde zozeniem tie nemecke/rakuske?
Ja nepoužívam vôbec avivaz a prádlo mi vonia aj po pár týždňoch v skrini. Používam klasicky surf prášok white a kombinujem s tekutým surf. Nikdy montáž prádlo nevoňalo ako teraz keď takto periem.
Kúp si oleje namiesto aviváže voňavý domov.sk mám arganový a voní celý dom.
Viem ze maju v "dovozovej drogerii" ale neviem ci je v kazdom meste. Pripadne skus vygooglit 🙂
Mne cocolino vonia aj po 2 mesiacoch v skrini 🤣🤣🤣 minule som vytiahla tričko a voňalo viac ako po vyschnuti na sušiaku 🤷🤣🤣
Stačí namiesto avivaze dat sanitol dezinfekciu na pradlo. Zabije bakterie a pradlo potom krasne vonia
@licc pouzivala som aj sanytol dezinfekciu ako zavala korona, ale aj tak nevonalo. Ja fakt neviem uz. Asi to bude naozaj tvrdostou vody 😔
Inak to bude asi aj prackou, mozno nejak viac vyplacha pradlo po avivazi, alebo ju tam zle vpravi do bubna, nakolko mam kolegyne co sme v ramci jedneho mesta, takze tvrdost vody rovnaka, a tento problem maju viacere.. Mne najviac pomohlo ako tu pisala niektora mamina pouzivat len rakusky Ariel, ale ozaj priamo z Rakuska, nie tie akoze nemecke kupene v Kaufe, to je len nejaka napodobenina. Po tomto prasku vonia pradlo mega intenzivne, aj dlho v skrini, aj po suseni v susicke. Aj bez avivaze.
Tiež si myslím že ti proste len dobre placha pracka. A ono je pekne že prádlo vonia, ale to znamená že na ňom ostalo kopa chemie z avivaze.
Ja používam persil kapsule, susim v susicke a prádlo mi vonia len trochu, ale mne to vyhovuje.
Možno skús dať avivaz neskôr keď sa už placha aby to na pradle ostalo.
Mám ten istý problém, veci mi po opratí nevoňajú (ale že vôbec). Hľadám, kde môže byť chyba... Bývam v Nemecku, takže prášok a aviváž kupujem tu a teda nula bodov. Máme však dosť tvrdú vodu, môže to byť tým?
Ja Vám poviem moju skúsenosť. Kúpila som prášok SAVO (nie tekutý), a tam kde sa dáva v práčke aviváž, som strekla trochu odstraňovača škvŕn z Tesca, ten inak tiež fajne vonia, ale čo je naj, že naozaj funguje, krásne špinu rozpustí. No a poviem Vám, že voňavejšie prádlo som teda dlho nemala.
Tiež používam aviváž od Cocolina, alebo mne sa veľmi osvedčila detská aviváž zn. Lenor hypoalergenic - biela, a keď v nej operiem deky tak to je paráda...
vyskúšajte... držím palce 🙂
@nelie1 Chcem sa spýtať to Savo je aj na farebné prádlo, alebo iba na biele.Ja používam gel Perwoll a aviváž Silan. Ale prádlo vonia iba vtedy keď ho vyberám s práčky, ale keď sa vysuší nevonia.
@motorkatri
Ahoj, kúpila som zelený prášok SAVO, a ten je písaný aj aj, biele aj farebné. Mne sa tá vôňa veľmi páči. Pri pri bielom prádle používam aj škrob, a vtedy tiež krásne vonia prádlo. Vyskúšaj ja odporúčam. A dokonca, ako som písala predtým, keď streknem ten odstraňovač škvŕn tam, kde sa leje aviváž, tak aj ten šuflík vyčistí, čo je super.. 🙂
Ja používam avivaz Dedra a ostatne na pranie mám všetko z drogerie DM 🙂 vždy mi krásne vonia prádlo 👍 PS:nerobím s dedrou normálne si cez jednu babu objednávam 😍
Ešte som zabudla dodat ze po doprani okamzite pracku otvaram hned ako zapipa a davam na susiak, nemam oprate oradlo v pracke dalsie hodiny