Zaujimaju ma vase nazory,co vam vadi alebo co by ste zmenili keby sa dalo vo vasom domceku?Alebo napady,rady,vylepsovaky,..mozte aj foto pridat..dakujem.
Keby ešte raz, tak len bungalov. Postavili sme si podkrovný.
@sova851 ja so spojenou obývačkou a kuchyňou som spokojná, ale nemáme komoru/špajz.... to by som druhýkrát do projektu určite chcela.
Samozrejme ako sa vraví na prvom dome sa naučíš a druhý spravíš podľa tvojich snov.
My sme kupili hotovy, skvelo navrhnuty a prepracovany bungalov. co mi chyba je spajza pri kuchyni. Mame velikansku predsien na ukor asi ineho, v centre domu, ale je to najlepsie co mohli navrhnut, vsade vstavane skrine a vela vela ulozneho priestoru. Garaz/bordelaren je must na bikes, kociky.
Chyba mi rekuperacia (aspon priprava dat pod sadrokarton stropny) a nemali sme ani pripravu na klimu, takze sme si pokazili vizualne fasadu pri montazi.
Termostaty by som vymenila za take s wifi (musime rucne klikat) a ovladanie na zaluzky tiez za inteligentne. Ale to su drobnosti.
Co inak vsetci u nas ocenuju, ze mame o tehlu navyse/horny rad, takze priestor posobi otvoreny a priestranny, aj ked rozloha je normalna..
Ja by som na dome nemenila nic, len by som chcela zastresenu terasu, ale to poriesime aj dodatocne. Mame bungalov, kuchynu spojenu s obyvackou som nechcela, ale mam a neviem si to pri detoch vynachvalit. Spajzu pri kuchyni mam tiez a je to uplne perfektna vec, bez nej by som si to uz nevedela predstavit. Digestor s odtahom von za mna musi byt :D
Mne tiež chýba špajza vedľa kuchyne. Síce ju mám v suteréne ale lepšia by bola blízko kuchyne.
Inak máme poschodový. Máme podpivničený a ešte aj podkrovie. Mne schody nevadia. Na bungalov treba veľkorysý pozemok. Takto máme plnohodnotne využitý pozemok. Plus nemusíme pristavovať žiadne záhradné domčeky a pod lebo všetko máme v pivnici alebo v garáži, ktorá je súčasť domu.
@sova851 nemysleli sme na to, ze mame malu chodbu. V starom byte sme ju mali ako letisko, takze vobec mi nenapadlo riesit v projekte domu velkost chodby, kedze sme s nou nikdy problem nemali. Teraz sa povyzuvame, povesiame bundy a uz je plna. A este by som na poschodi nedala urobit prechodovy obluk, ale dvere (mame podkrovny dom a neviem si to vynachvalit). Ked tam pustime klimu, studeny vzduch ide do schodov a celkovo by sa hodilo uzavretie spankovej casti. Prechodove obluky mame v celom dome, tak sa nam to pacilo.. ale cim dalej, tym viac uvazujeme, ze ho na poschodi zamurujeme a dame tam dvere.
.
@sova851 my máme bungalov 333 s terasou krytou a garazou, pod terasou podpivničený. a vysokým otvoreným stropom v obývačke. V prípade potreby sa dá aj v podkroví urobit jedna ci dve izby.
Mame ho jemne vo svahu, a trochu ľutujem, že sme technickú miestnosť nedali dolu, že sne neurobili väčšie podpivničenie.
A tiež by som kuchyňu rada mala aj keď nie úplne, ale aspoň nejako čiastočne schované jsou oddelenejsiu od kuchyne. Takto to mame tam moc prepojene
@kingstonka presne aj mne to chyba. Zial financie nas nepustili postavit vacsi dom
Urcite komoru - cim vacsiu, tym lepsie. A aj vonkajsi sklad na bicykle, zahradne veci a pod.
Nestavala by som uz poschodovy. Stacil by bungalow. Dala by som 1 kupelnu, nie 2. A radsej pračovnu. Mame malu vstupnu chodbu.
Trochu lutujem, ze som si nedala do nasej sukromnej kupelne aj rohovu vanu, ale len obycajnu. Na projekte sa nam zdalo, ze sa nezmesti, ale nakoniec mame miesta este aj navyse. Ale tak niekedy mozno, ked budeme prerabat tak ju vymenime.
Chcela by som ku každej spálni šatník, presklenenú terasu, dala by som hneď pri stavbe klímu, zvážila rekuperáciu, dala by som vonkajšie žalúzie, všetok nábytok nad zem, aby sa všade dostal robotický vysávač. Tiež by som chcela vedľa práčky sušičku (nezmestí sa). Čo som rada že máme je špajza, dvojgaráž a umývadlo v garáži. A teraz by som si už dala aj niečo ako protiatómový kryt pod dom alebo teda nazvyme to pivnica 🙂
@thereisabear v čom ti chýba rekuperácia? My ju máme a ešte sme ju nezapli (bývame čerstvo).
@euie rekuperacia je super, ak ludia okolo nekuria drevom a pod. U nas to je vecer zufale, cca od 5 sa neda vetrat, smrdi to ako pri taboraku este aj o 11 v noci. Potom v noci o 2 otvaram dokoran okno, ked idem na wc.
@slniecko5 u nás napr. v zime je veľkú časť dňa cítiť dym a nedá sa dobre vetrať. Tak hlavne tento dôvod.
@sova851 už by som nespojila kuchyňu s obývačkou.