Neviem ci to sem patri. No chcela by som sa opytat co davate Vasim psom proti kliestom? Mame cca.2 mesacne stena husky. Zverolekar nam dal lieky Simparica, ale ked som citala pribalovy letak boli tam pisane dost caste neziaduce ucinky. Tak zvazujem ci mu to vobec dat. Nie su nejake jemnejsie ale ucinne pripravky na trhu? Alebo co pouzivate Vy? Dakujem za odpoved.
Bravecto-dávkovanie podľa hmotnosti
Mame domaci repelent od jednej znamej, je to nejaky zakladny olej, v ktorom su kvapnute rozne etericke olejceky, mozem sa jej presnejsie opytat ake, ale urcite sa aj daju vygooglit, ze ake su ucinne olejceky proti hmyzu. Kazde rano si kvapnem olej na ruky, rozotriem v dlaniach a potriem nasim psikom "pod pazuchami", trocha prejdem rukou po brusku a potom za usami a teda musim povedat, ze odkedy im to davame, tak nemali ani jedneho kliesta. Jedno rano minuly tyzden som zabudla a hned jedna z nich z prvej prechadzky doniesla jedneho. Ked sme im davali pipety, tak to moc nezaberalo, a obojky nechceme, lebo byvaju na gauci a podobne. Ale teda nadsene z toho moc nie su, asi im to moc nevonia, furt sa ksichtia urazene, ked ich natriem 🙂
Este som zabudla, ze ten repelent pouzivame aj my, nepouziva sa plosne, len na par miest, kde pulzuje tep (krk, zapastia, clenky), pocet kliestov zatial nula a komar ma stipol jeden jediny, a to ja uz o takomto case zvyknem vyzerat ako muchotravka dostipana.
Obojok FORESTO
@lusiisul obojok proti kliešťom, účinkuje super
Ja mam tiež obojok Foresto pre môjho psa 😊😊
Ja odporucam scalibor obojok, pouzivame uz siesty rok a bez jedineho kliesta, oproti forestu polovicna cena, za mna topka 😉
obojok foresto
My davame bravecto. Prislo mi to ako najjednoduchsie. Je to tabletka. A funguje nam skoro cely rok. Davame ju v marci.
pouzivame kiltix obojok, skusali sme aj scalibor obojok a pipetu frontline, ale kiltix zabera najlepsie
Bravecto tableta.
My dávame psom aj mačke tabletky, vydržia 2-3 mesiace.
Bravecto pirulka ( kliešť sa ani neprisaje, moj drahý je kynológ a mame doma 4 psov takze spoľahlivo odskúšané)
A zabudla som dopísať že bývame V lese
@anickaaa6aaa aj my dávame tu tabletku, je super kliešte, blchy sa nášmu psíkovi vyhýbajú 👍
Dakujem. Dame teda tie tabletky. Snad to bude v pohode
@lusiisul to ti mozem po x rokoch garantovať ;) dajú sa objednať aj v lekárni, odkazuje moj drahý je to podľa kg psíka ; najlepšie sa poradiť s vet.
Bravecto účinkuje nasledovne "Aby boli blchy a kliešte vystavené pôsobeniu účinnej látky musia sa uchytiť na hostiteľa a začať prijímať jeho telové tekutiny. K nástupu účinku dochádza v priebehu 8 hodín pre blchy (C.felis) a 12 hodín pre kliešte (I.ricinus) po uchytení." Takže nebráni prenosu infekčných chorôb. Odporúčam si zistiť viac o každej metóde a podľa toho sa rozhodnúť.
Ja som skepticka voči tabletam, je to neoverena novinka, bohvie co to spraví s pečeňou po pár rokoch.
Ale asi záleží od celkového "nastavenia" majiteľa, my dosť dbáme na zdravý životný štýl, stravu, kozmetiku ci my ľudia alebo naše psy...
Proti kliešťom dostanú takto na jar 2 x po sebe pipetu a potom to už netreba v lete toľko kliešťov nieje. To už vystacime s domácim repelentom
My tiez Bravecto, byvame pri lese
Obojok foresto, je síce drahší, ale kliešťa som už na psíkovi odvtedy nevidela ☺️
@lusiisul - alergiu moze mat na vsetko, ja sa vyhybam tabletkam a hlavne Bravesco je dost silne, ja by som to do psa nepchala. Videla som nepekne video s epiletickym zachvatom psika po uziti, samozrejme, pes mohol mat aj iny problem, ale naco skusat.. davam obojok a ak by sa vyskytla alergia, jednoducho dam dole a odstranim tak pripadnu skodiacu latku.
@lujza123 je to sajrajt, naco skodit zvieratku, ktore lubime.
Tie tablety odporúčajú aj veterinári. A ti už majú veru niečo odskúšané. Nie jedna pani povedala...
Tiez by som si to s tymi tabletkami este premyslela, obojky funguju na povrchu koze, naco tlacit do psika tabletky navyse
Obojok kupim vzdy v marci a funguje do prveho snehu. Mame nemeckeho ovciaka a zahradu 2000m2
Mame šteňa 6m a dávame jej tablety nexgard snáď som to správne napísala.