Čo dávate na gauč a kreslo pri deťoch, keď ich chcete odplienkovať?

24. máj 2024

Ahojte, možno blbá otázka, ale čo dávate na gauč a kreslo pri deťoch keď ich chcete odplienkovať? V detskej máme nový koberec, čiže sa budeme musieť presunúť do obývačky, no na gauč a kreslo jej nechcem zakázať kvôli tomu chodiť. No aj ten je relatívne nový, rovnako aj kreslo, tak by mi bolo ľúto, keby sa zničili.

galganka
24. máj 2024

Nič. To mi veru ani pri jednom z troch nenapadlo. Len v posteli mali plachtu nepremokavú.

dadka1997
24. máj 2024

Nič nemali, ani ma to nenapadlo 🤔

bolarazjedna
24. máj 2024

Jednorazové nepremokavé podložky (kúpiš v hociktorej drogérii), alebo sú aj tenké a kompaktné prebalovacie podložky na opakované použitie, myslím, že aj pepcu som videla..

autor
24. máj 2024

To ste stále po každej nehode tepovali?

bolarazjedna
24. máj 2024

Napr

deti95060810
24. máj 2024

ja deku... a potom rýchlo oprať a dať inú...a tak dookola.

ikonica
24. máj 2024

Prebaľovacie podlozky... Tie jednorazove... Ale tusim som jednu rozstrihla na 2ks... V lete si to skusim zopakovat a mladsou 😑😁

bolarazjedna
24. máj 2024

Prepáč, ja som asi zle pochopila otázku.... Takže plienku už nechceš dávať, dieťa sa hrá na koberci a pociká sa?

autor
24. máj 2024

@ikonica jednorazové nepretiekli? Toho sa obávam

autor
24. máj 2024

@bolarazjedna áno, už chcem dať preč plienku. Vie sa vypýtať na záchod, ale samozrejme ešte je stále aj v plienke niečo, čiže nehodám sa nevyhneme

bolarazjedna
24. máj 2024

Jednorazové ti nepretecu.... Mne prúdom odtiekla plodová voda počas spánku, a taka podložka mi zachránila matrac, ostal úplne suchý.

galganka
24. máj 2024

Koľkokrát tak priemerné dieťa očúra gauč počas odplienkovania? Lebo u nás to bolo pri troch deťoch tuším celý jeden raz. Priemerné dvoj - trojročné dieťa ešte moc dlho na gauči neobsedí a teda väčšina detí, čo som odsledovala, čúrali hlavne "nastojáka" a pri hre.

autor
24. máj 2024

@bolarazjedna čiže takéto bude stačiť?

mima172
24. máj 2024

Ja som mala pre istotu par dni nachystané nepremokavé podložky. Ani raz si však necikla na gauč. Píšeš, či sme po každej nehode tepovali - ak by dieťa malo veľa nehôd, pre mňa by to bol signál, že ešte nie je pripravené na odplienkovanie. Držím palce 🙂

bolarazjedna
24. máj 2024

Ale v takom prípade tie jednorazové mi pridu nepraktické... Dieťa sa hrá, počas hry sa hýbe, presúva sa, podložka je v takom prípade malá a zachviľu sa pokrčí a bude všade len nie pod ritkou dieťaťa.... Skôr by som dala nejaký nepremokavý igelit na gauč a na to ešte deku... Bude to sustat ale čo už.... A na koberec možno nejakú vacsiu hraciu deku, ktorá sa dá oprať aj v práčke.

vierka0508
24. máj 2024

Ja som to riesila teraz v januari. V detskej som koberec dala prec a namiesto neho som tam dala tu penovu podlozku na hranie. Na gauci sedel na nepremokavych podlozkach.

autor
24. máj 2024

@bolarazjedna to šušťanie by až tak nevadilo podľa mňa. Návštevy momentálne nechodia do domu, ale do altánku. A aj keby, dcera sa väčšinou zdržiava iba na jednej strane.

mclissa
24. máj 2024

Ja som ho davala sadnut na vankus. Taky ten klasicky 40x40cm. Keby s pocikal vankus operiem, neskor vyhodim. Ale nam sa podarilo odplienkovat za vikend bez nehody.

autor
24. máj 2024

@vierka0508 no to by som musela dať všetok nábytok a všetko preč, nakoľko koberec máme cez celú izbu. Preto mi prišlo rozumnejšie radšej byť v obývačke

mclissa
24. máj 2024

Hej vtedy sme mali aj my koberec, hral sa na vankusi. Vsade kde bol a sedel

dadis
24. máj 2024

Haha, mne sa teda deti nikdy po byte, s vynimkou v posteli v spanku, nepocikali. A to syn nemal plienku od 1,5r cez den a dcera neskor, vyse 2 rokov tusim nala (na spanok skoro do 3 rokov). To ako sa "odplienkovavaju" deti? Ved ja som dala plienku dole, az ked sa naucili pytat na nocnik/zachod.

jankalukasova
24. máj 2024

Hmmm... Odplienkovala som všetky tri deti ale ani jedno to nepustilo na gauč. Ono tie deti, keď majú tie cca. dva roky často pri cikaní vyhľadávajú určitú polohu, často si potrebujú čupnúť, prípadne stoja s nôžkami od seba (už aj v tej plienky) a väčšina tých polôh je na gauči neprirodzená a nepohodlná. Takže u nás sa gauč obeťou nestal.

autor
24. máj 2024

@dadis ako som už písala, vie sa vypýtať, ale nie vždy je plienka suchá keď ju vymieňam. Čiže podľa mňa je v poriadku učiť už žiť bez plienky

dadis
24. máj 2024

Ved parkrat vyskusaj na von, teraz ked je teplo, hocikde prezlecies, ale teda mne ked sa aj pocikali, tak si len cvrkli cestou na wc, ze nestihli. Ozaj by som necakala nejaky velky problem s tym, ako ked ucis psa na zachod 😅

zorkahorka
24. máj 2024

Flisove deky z kik-u

1mina
24. máj 2024

Tak za nas teda katastrofa, ja mam pocit ze mozem gauc vyhodit. Uz som ho cely tepovala tou penou z dm a mozem asi znova. A to mam navrchu deku - ale pretecie to aj cez deku, chvilami davam tie nepremokave podlozky - lenze panko sa napr opre aj zboku a gauc a proste ocura to bokom . Muz uz na prasky ze nemozme sem ani navstevu zavolat ako ten gauc vyzera ale uz jedine ho cely obtiahnut foliou 🤦🏿 ale pri dcere som takyto problem nemala

ikonica
24. máj 2024

Nie ved na spodku su take pogumovane resp je tam akoby sacok...

babulkomale
24. máj 2024

To ma fascinuje, kolke matky to ani nenapadlo.
Tepovacie sluzby zverejnuju fotky hnusnych flakatych gaucov a sedaciek, tak uz viem od coho. Uplna topka, ked to take zašťaté ešte niekto ide predávat.
@autorka davala som velke jednorazove podlozky, pre istotu. Tusim len raz ked tam zaspal sa pocikal.
Tiez som nechcela mat smradlavy precikany gauc.

viktoria63
29. máj 2024

Ja som nič nedávala, veľmi počas dňa nevyužívame gauč ale keď bola vycikaná dáky čas som mala istotu, neskôr šla pred gaučom zasa na nočník a mohla naň až po vycikaní.. Moje deti by jednorazové podložky hneď zošúchli na zem, podľa mňa úplne nepraktické-budú všade len nie pod zadkom 😁 no ale čo sa týka kobercov prešli sme na penové podložky a tie máme 3roky už dodnes, v detskej a keď sa hráme v obývačke rozložíme si na zem aj tam jednu.. Je to na nezaplatenie.