Ahojte, mám takto robený obklad v kuchyni a keď varím, tak mi frkne občas na stenu. Tieto obkladačky už nemám v zálohe. Čo by ste mi tam poradili dať? Až po koniec steny niečo, čo by sa dalo normálne umyť... Viem sú aj tapety, ale to sa bojim,že sa odlepi aj so stenou.. A aby to aj vyzeralo nejako esteticky. Ďakujem
Potiahnuť kachlickami až do konca
@viestta vážne? Wau, ja odpadnem. Ani som netušila, že niečo také existuje. To potom vyzerá napr ako tie steny v nemocnici alebo u lekára? Čiže hľadať na krabici napísané umývateľna interiérová farba? Normálne sa to môže natrieť na túto klasickú? A majú aj rôzne odtiene? Či iba bielu?
@marcellka32 no len to je staršia rekonštrukcia a takéto kachličky ja nemám... A iné kachličky, no ha neviem ako by to vyzeralo?
Nie, vyzera to ako hocijaky ina malovka na steny, od pohladu nikto nezosti, ze je to umyvatelna farba. Nemocnicneho efektu sa obavat nemusis. Mame ju v kuchyni, kupelni a aj na chodbe uz dlho, kuchyna je uz 3x vymalovana. Natiera sa to na normalnu farbu, ale len ak dobre drzi na stene, ak je tam vela vrstiev, bude treba oskrabat alebo dat penetrak. Penetrak je dobry aj ked farba drzi, obzvlast v kuchyni, kde, ci ches ci nechces, ta malovka moze byt mastna.
Orachala by som tie stare kachliky a dala nove. Popripade kalene sklo.
Jedine,čo bude vyzerať dobre,je dať dole staré kachličky a dať nové a potiahnuť ich ďalej.Vsetko ostatné bude vyzerať jak päsť na oko.Rozdielny povrch,štruktúra,hrúbka,materiál.
zdravím 🙂 určite omaľovať! Odporúčam, tento náter máme na chodbe v bledo modrej farbe a je to bez problémov. Akýkoľvek fľak ľahko odstránime.
@simonamkr ktorý?
My sme davali do detskej dceram taku jemnu ruzovu farbu a ten odtien nemali obycajnu, ale taku umyvatelnu, bola drahsia ako ta obycajna. Este sme nemali moznost vyskusat, co vsetko sa da umyt z nej 😅, ale chcem Ti povedat, ze je normalna, posobi tak klasicky, obycajne, je matna, nic leskle. A roooozne odtiene.
Ja mam tu umyvatelnu farbu, vyzera to ako uplne normalna farba, nie je to leskle. Naozaj sa to da hubkou umyt.
@nevenka
@marianarem a to úplne žiaden flak tam neostane? No ja som dnes objavila Ameriku vďaka vám žienky,
@nevenka ale ináč do detskej to tiež nie je zlý nápad...
@viestta
@marianarem
@nevenka žienky a tu umývateľný farbu môžem normálne natrieť na starú farbu? Teda dáme na starú farbu penetrak a potom túto farbu, môže sa to,áno? Nemusí to byť napr na čisto nové stierky?
Podla mna to.mozes tak, ako hovoris. Ono casom sa zanesie aj ta umyvatelna farba, ale umyvatelna proste je.
netreba ziadny penetrak, proste to namalujes. ja ju mam v celom dome, nie nevyzera to ako ta farba v nemocniciach, ale teda mozes aj taku dat. V byte v kuchyni som mala paropriepustnu fasadovu umyvatelnu... ta bola odolnejsia a pekne som ju spongiou umyla ked bolo treba :DD bezna interierova niekedy byva nasiakava, ciez ak bola spina taka, ze nacucla, neumyla som to uz riadne,a le v podsate ked rychlo umyjem flak, zide.
ak by som mala prerabat, tak dam sporak prec z rohu, to je najvacsia sprostost aka moze byt :DDD ja to neznasam. Ale azse chapem, male kuchyne, kompozicia... 🙂
@simca06022011 no ten sporák nemám kam dať, áno,v byte je každý centimeter využitý. Tu Park priepustku fasádou čo si mala v kuchyni, to bola vonkajšia,ak tomu dobre rozumiem?
Ano, mozes ju natriet na staru farbu. Aj ja mam tak spravene
@viestta ďakujem💞
Na vyte sme mali malu kuchynu, uzku. Na stenu oproti sporaku manzel natiahol marmorit. Taka omietka akoby zo zrniecok. Je to umyvatelne, zotrelamsom jarou a hubkou pripadne kefkou na vacsiu necistotu a bolo.
@snowflakenel pozriem aj toto, ďakujem
@snowflakenel prosím ta a to ste kúpili rovno farebnú či to treba naniesť ten marmorit a ešte niečím namaľovať?
Su roznofarebne varianty. Ono je to na vonkajsie pouzitie, no jemnejsii strukturu je mozne dat aj do interieru
@snowflakenel dakujem
náter s umyvateľlnou farbou. Farba je už na tebe.
Umyvatelna interierova farba, oprskas, utries. Ked to bude moc zaprskane, namalujes este raz. Napriklad primalex fortec, ale kazdy vyrobca ma umyvatelnu interierovu farbu.