Čo by vás potešilo a uľahčilo vám prácu v kuchyni?

januska2
26. sep 2024

Čo by vás potešilo a uľahčilo prácu v kuchyni ?

natallys
26. sep 2024

Keby si ostatní členovia domácnosti po sebe upratovali a mala som kuchyňu zakaždým v takom stave, v akom si ju nechám 😀

h2
26. sep 2024

@januska2 😃

personality
26. sep 2024

Chodiaci robot, moze mat aj 6 rúk, všetko by nachystal, nakrájal, uvaril, odložil riady potom 🙂 Vedel by co minul alebo co potrebuje na daný recept, aké potraviny a co môže objednať z obchodu 🙂

viestta
26. sep 2024

Mna potesila uz davno umyvacka. Ta asi najviac. Potom obidva roboty, ktore som si sama kupila.

earlgrey
26. sep 2024

Absolútne nič. Som človek, ktorý neznáša roboty, umývačky riadu, mixér, mikrovlnky a všetky možné vymoženosti v domácnosti. A áno, mám všetko z toho, lebo vraj to musím mať, každý to má (moja mama nakúpila) a stoja všetky krabice s tými vymoženostiami v špajze, možno raz moje dieťa po mne zdedí 🤣 Takže ja som rada v kuchyni, aj pol dňa...všetko ručne, pre mňa je kuchyňa relax a nikoho tam nepustím 😄

doriiis
26. sep 2024

Roboty.Hnietenie cesta,struhanie,krajanie,mletie.To sú také činnosti,ktoré záberu najviac času.
A nedám dopustiť na teplovzdušnu fritezu,remosku a tlakový hrniec.

victoriab
26. sep 2024

@h2 a co by tam robil, prosim ta? Dalsie omrvinky na stole? 🤣

h2
26. sep 2024

@victoriab Prečo? Varil a potom po sebe poupratoval predsa. Čo iné? 😀 Omrvinky by mohol pozbierať pekne v predklone... 🤭

osky
26. sep 2024

@earlgrey to mas tolko casu?
Ja si uz dnes neviem bez spotrebicov domacnost predstavit...
Mamaj rucny mlyncek na mäso,kavu...rozne veci na pripad,kedy vypnu elektrinu...
Ale tie stoja ..
Cas je jedina vec,ktoru nikdy nevratis,nenahradis....pre mna cennejsi ako peniaze.
Cize mna potesi /nielen/ v kuchyni kazdy setric casu

earlgrey
26. sep 2024

@osky Mám 🫣 zatiaľ...keďže nepracujem...ale aj keď som pracovala, tak mi to problém nerobilo. Ako som napísala, pre mňa je kuchyňa relax...a najradšej mám, keď očakávam návštevu a tie prípravy pohostenia atd. v tom sa priam vyžívam 🤣 viem, divné...ale u mňa je to takto... čo sa týka kávy - kupujem len instantnú, mäso si nechávam zomlieť priamo v mäsiarstve a aj to často mleté mäso nekupujem...ja napr. aj jedlo ohrievam na sporáku, zababrem aj 3-4 hrnce pri tom, varechy, naberačky, plná linka riadu 🤣 a potom sa na hodinu vytratím do kuchyne a upratujem 😄 mám dieťa, ktoré miluje kreslenie, maľovanie a dokáže pri tom stráviť aj pol dňa...takže ak potrebujem niečo spraviť...dám jej papiere, ceruzky, farbičky, nožnice....ona si robí svoje a ja svoje...aj teraz napr. dcéra v škôlke, ja už mám celý byt uprataný (dnes nevarím) a nohy vyložené na balkóne a relaxujem...

maminecka266
26. sep 2024

@earlgrey uplne chapem, ja sa takto vyzivam v prani, vesani a skladani pradla. ale nestretla som sa este s pochopenim 😀

earlgrey
26. sep 2024

@maminecka266 Haha, pochopenie ani nečakám. Ja napr. pranie, vešanie a skladanie neznášam 🫣 tam by som možno nejakého robota uvítala.

maminecka266
26. sep 2024

@earlgrey jasne, kazdy mame to svoje. ja by som takto zase v kuchyni nemohla travit tolko casu, ako ty 😀 umyvacka, mikrovlnka, kuchynsky robot, to je zaklad, co musi byt a pravidelne sa vsetko vyuziva.

earlgrey
26. sep 2024

@maminecka266 Samozrejme súhlasím, každý má to svoje.

januska2
autor
26. sep 2024

@h2 🤣🤣🤣🤣🤣 nooo

januska2
autor
26. sep 2024

@personality ja som manželovi hovorila ze chodiace ruky 🤣🤣🤣 ktoré vyložiť umývačku a úpracu 🤣🤣🤣🤣🤣

akvi
26. sep 2024

@januska2 ja budem asi tiež za divnu, ale mne by najviac pomohlo, ak by mi nik do kuchyne nevstupoval 😅 Neznášam, keď mi poprehadzuju veci, nechajú omrvinky na linke a pod. Nemám rada, ani keď mi niekto chce pomôcť variť, pokiaľ teda sama o to nepožiadam vyslovene pri nejakej väčšej práci, ako zaváranie a pod. Ale oceňujem aj umývačku, robot a teplovzdušnu fritezu a pekáreň na chlieb. U mňa veru všetky tieto spotrebiče idú skoro denne.

lusyc
26. sep 2024

@viestta dáš prosím tip na robot? Mám chuť si spraviť radosť.

mimka1402
26. sep 2024

Môj sen je vlastniť toto volám to "hrniec var"🤣

3petka
26. sep 2024

@januska2 kuchár, barman a upratovačka 😂😂😂😂😂

osky
26. sep 2024

@earlgrey no.ked to citam.
Porataj si,kolko zozerie umyvacka a kolko zozerie tvoje rucne umyvanie tej hory riadu,napr...
Aj pranie riesis rucne?😅

earlgrey
26. sep 2024

@osky Bavíme sa o kuchyni 😄 práčku mám v kúpelni 🙂 ale áno, dcére ponožky periem ručne, lebo nosí len biele a práčka mi to tak dobre nevyperie ako moje ruky 🤣
A čo sa týka spotreby, možno máš pravdu, ale napr. ja som nikdy nemala nedoplatky, každý rok mám preplatok aj na elektrike (u nás sa svieti aj v noci kvôli dcére) aj na plyne aj na kúrení a vode. A vody u nás ide dosť, v zime kúrim v každej izbe a občas prikúrim aj klímou.

lucka_ke
26. sep 2024

keby ma v nej častejšie niekto zastúpil, mne nevadí ani kopa riadu, ani omrvinky len keby niekto uvaril, ja umyjem 🙂

simca06022011
26. sep 2024

Pre mna napr. rozne hrcne (parny hrniec som vysmarila po mesiaci), mixery a najma napr odstavovac a podobne veci nie su setrice casu.. lebo vacsinu z nich vycistit je pracnejsie ako to proste urobit :DDD Cize mna by najviac potesil kuchar a upratovacka. Alebo keby si kazdy u nas dokazal upratat po sebe a obsluzit sa... a nie len cakat, co mama da na stol 3x denne. Este mozno nieco co bude robit jedalnicky, aj so surovinami, aj vsetkym.. lebo prisaham na vareni je najhorsie pre mna riesit, CO sa ide varit..

tiezjedna
26. sep 2024

@januska2 ja už dlhšie premýšľam nad ešte jednou umývačkou riadu👍 Teda vlastne som už rozhodnutá si ju kúpiť, ale keďže mám všetky spotrebiče vstavané, tak momentálne vymýšľam radikálny zásah, ktorý by bol tým správnym dôvodom na rozkopanie kuchyňe😎😂

anjelicek26
26. sep 2024

Ja nedám dopustit na Thermomix, stále vyuzivame veľa a to ho mam uz 5 rokov...vstavanu parnu ruru beriem tiež ako veľké plus.. nechyba mi nič neviem, možno viac miesta,mame malú kuchynu🤔

tiezjedna
26. sep 2024

@earlgrey to je otročina... Skúsi použiť 3% peroxid vodíka, vrelo odporúčam👍 Nastriekať, nechať chvíľu pôsobiť a potom švihnúť normálne do pračky s bielym prádlom na 60👍

1mata
26. sep 2024

@h2 🤣

viestta
26. sep 2024

@lusyc ani jeden sa uz nepredava. Jeden je multifunkcny ETA, druhy mam hlavne na miesenie cesta a pecenie vo velkom

tiezjedna
26. sep 2024

@lusyc mrkni Bosch Mumm👍 Mám z toho najvyššieho radu, presne číslo ti nepoviem, ale sú fakt fajn. A na rozdiel od iných (Gratus od ETA napríklad) to nie je taká obluda👍