Kupila som byt....S nim pivnicu, ktora hadam 60-70rokov nikto neriesil... Ani vlastnik daneho bytu....Bola mozno otvorna, ze do nej nakukol .....Ale stav vo vnutri je nepohnuty(Vsetko mozne je tam nahadzane su tam pavuciny(videla som tam aj fosforeskujuceho pavuka😵)vela vela pavukov.....)Boh vie co na mna vyskoci, kebyze nieco odtial budem chciet vytiahnut😅.....Chcem pivnicu vyuzivat....Z toho mi vyplyva, ze budem musiet vyhadzat veci z nej a zpojazdnit ju🙂..Vyhadzat sa da lahko, ostava vsak otazka ci by ste urobili deratizaciu...Ja totizto chcem aby vsetko islo prec, potom som mala v plane dat aj laty a vsetko co drzalo ten "odpad" prec...urobit deratizaciu(dezinfekciu) a oskrabat steny, dat ich dokopy....Ale ex ma odradza,ze co som si to vymyslela... zevraj deratizaciu robi iba spravca?Ale robi zevraj vsetkym?...Nie jednemu, ktory ma pivnicu a zazela si to?...Ze to nema vyznam, ked ja si spravim a ostatni mat nebudu...Ucinok sa sraca...Blbost alebo?Co by ste robili na mojom mieste aby ste to mohli vyuzivat?.....Aky postup by ste zvolili?Dakujem za odpovede!Som z toho zmatena...
Ja by som sla v prvom rade za domovnikom a spýtala by som sa ake su možnosti a podla toho sa zariadila. Potom by som urobila zhruba to co pise @andreatytler.
Klasicka panelakova kobka ? Betonove boky a predok z drevenych hranolov ? Tak ak chces vyhodit to drevo , novy kovovy celok cca 800e.
Su firmy co robia vypratanie, na fcb je ich plno.
Moze tam byt bordel ale aj nieco zaujimave al.hodnotne.
popros niekoho o pomoc, najmy brigadnikov aspon 2, vrecia, krabice, masky, rukavice a vykladat von. Beton skrabat netreba, vystriekat savom cele plochy. Natriet farbou s protiplesnovou zlozkou. A uvidíš.
@cacianka Aha... teraz rozumiem co autorka vravela o tych latach co to drzali... my sme mali taku pivnicu co mala aj prednu stenu murovanu... normalne tam boli dvere ako vstupne dvere do bytu.
A myslí na to, kam s odpadom. Treba ho vysepsrovat, velkorozmerny do komunalu nemôžeš dať. Ak tým zaplnis obyčajné Kuly, susedia sa ti nepodakuju
objednat vypratavaciu firmu. chlapi neriesia nejakych pavukov, vypratavali urcite horsie priestory nez panelakovu pivnicu. ked to bude prazdne, nebude ti to tak nahanat hrozu a vycistite to a vymalujete sami.
My sme kúpili byt s 2 pivnicami a ak je murovana,tak je to naozaj super miesto na odkladanie a vyuzivanie..deratizaciu sme nerobili..viem ze sa robi pravidelne v celej bytovke a teda asi hlavne v pivniciach.Ale všetko sme postupne vypratali,co sa nedalo vyuzit vyhodili.... niečo sme využili...Vyzametat, muz aj vysaval bordel (pozor pravdepodobne si znicis vysávač, tak ako my).Vymenili sa dvere, kupili sa OSB dosky a obila sa strana od susedov, na zem sa kupila pvc podlaha, vyspravili sa steny a namalovali.A teraz mame skvely priestor ako dielnicka a na odkladanie veci, kocik po prvom dietati a nadrozmerne veci....Myslim ,ze dobre rozmýšľaš...
Neviem či myslíš pivnicu - kobku v paneláku, alebo murovanu pivnicu s klasickými dverami, ale my mame ten druhý prípad a veru po kúpe beytu sme sa do povnice ani nevedeli dostať. 🤦♀️ Kopa bordelu, špiny, pavučín.... bleeee s manželom sme ju vypratali, veľké kusy odpadu na zberný dvor, zvysok do bežných kontajnerov vyseparovali. Potom čo bola prázdna, sme ju pozametali, povysavali, natiahli sieťkuboˇietku a položilo plavacku 😂 dali sme tak regale od vrchu po spodok, takze úložného priestoru je habadej. Manžel si tam umiestnil pracovný stôl, takze to využíva aj ako dielničku. A parkujete tam už aj kočík, za mna skvela pomoc, mat toľkoto úložného priestoru mimo byt a ako bonus manželove kábliky a iné pracovne záležitosti sa neváľajú všade po byte 😂👍
Deratizácia jednej pivničnej kobky v paneláku skutočne nemá význam, rovnako tak dezinsekcia - v spoločných priestoroch to pravidelne zabezpečuje správca a sú o tom záznamy, keďže sa jedná o jedy. Dezinfikovať vlastnú pivnicu si môžeš. Bordel ti odtiaľ vyprace špecializovaná firma ak sa ti do toho nechce samej, ak si trúfaš ty, tak smelo do toho.
Nie je za vypratanie zodpovedny predavajuci? Ci to ste si tak dohodli?
@andreatytler Ja nemam priatela(muza co by mi s tym pomohol),budem si musiet sama pomoct, preto som zalozila tuto temu ako by to vnimali ini....Jasneze si to chcem pozriet co tam je..Viem ze su tam skvosty.....Je to murovana pivnica....Len niektori ked to videli mi povedali, ze by urobili dezinfekciu(deratizaciu)...Kedze nemam s tym skusenosti sa pytam....Je to presne ako pise
@helcanw .Super tak uz viem ako to urobim...Asi nahodim skafander🙂))a pojdem do toho....🙂))
Dakujem zatial za vsetky prispevky velmi mi to pomohlo.❤️
Po prve by som sa vobec nepytala EX na jeho nazor, co jeho vobec do toho.. potom by som zavolala spravcovi a popytala sa, ci a kedy naposledy urobili deratizaciu pivnic (spolocnych priestorov myslim). Akym sposobom si ty vydezinfikujes svoju pivnicu je na tebe. A ked su ti neprijemne pavuky, najala by som si firmu, co to robi a hotovo.
Aha... to mi uslo s tym ex... No tak uz len nabrat odvahu a do toho. Ja sa pavukov tiez bojim. Inac nechapem z coho tam ziju... ake muchy tam lietaju? Ved tam nie je ziadna potrava pre muchy alebo iny hmyz. Mozno ich tam ani nie je tak vela, ze su to uz len prazne 70 rocne pavuciny.
Dobra pivnica nie je zla v panelakovom byte... je to skvely ulozny priestor.
Ja by som deratizaciu a dezinfekciu nerobila. Priatel ma pravdu ze to nebude mat ucinok ak sa to neurobi vsade. Iba by som vsetko vyhadzala, povysavala (nie tym istym vysavacom co mas na koberce), umyla a vymalovala. Police ak su v dobrom stave umyla. Ak nie, kupila nove.
Ak je tam milion pavukov, najala by som niekoho aby to vyhadzali za mna.
Zase na druhej strane, nikdy nevies co tam najdes... mozno tam je kufor s nejakymi vzacnymi znamkami alebo starozitne babiky.
Mozno sa da kupit nejaky spray na pavuky. Nech to priatel riadne vystrieka a potom to ty sama vyhadz.