Dobry den co sa stane ak spodny ventil radiatora otvorim mozno na 5% a vrchny pouzivam normalne. Nemoze sa stat ze bude v radiatore vela vody, alebo velmi vysoky tlak a praskne?, alebo nieco podobne?
Dakujem za odpovede
@slavomira236 byvam v bytovke nemam ako sledovat tlak, kotolna v bytovke je zatvorena
A prečo to chceš robiť?
Ja som zatvárala spodný ventil, keď mi syn zapínal radiátory, keď nebolo treba 😂
@jt261 na tej stranke je modra, lebo cez nu ide vratna voda do kotla, ktora je chladnejsia ako ta, ktora ide z kotla vrchom. Tepelny spad na radiatoroch byva niekde medzi 10 az 20°. Takze aj vratna voda byva tepla, nikdy nie je studena ked sa kuri.
Ked ti puka byt, tak sa vam nedilatuju stupacky a treba riesit to.
@jt261 ale dilatacia nemusi byt blokovana len u teba, teda ak si od minulej vykurovacej sezony nerobil potery. Druha moznost je, ze treba stiahnut prietoky a tlak na stupacke. To nie si ty co si pisla o tom, ze vam robili cosi z teplovodom? Ak ano, tak spravca musi nanovo vyregulovat sustavu
@viestta ano, uz boli 2x vyregulovat, hovorili ze tlak sa uz viac znizit neda, lebo sa nedostane voda ku vsetkym susedom. Ja som mal stupacky v sadrokartonovej stene, uz som obrezal dieru v stene a stupacka vyzera katastrofalne, dotykaju sa medzi sebou jedna ide cez druhu aj hore aj dole, je napnuta smerom na radiator, lebo niekto asi prv namontoval radiator na stupacku a az potom radiator o stenu, plus este sa dotyka spodna stupacka aj kovovej konstrukcie steny. a tam kde prechadza do deuhej izby je medzi tehlami a tiez nema vobec ziadnu diletaciu. Taktiez aj spodok stupaciek sa mi zda ze je urobeny na pevno, je tam jemna vola, ale to je tak ze ked z celej sily tlacim na rurku pohne sa o 1mm. aj to len jednym smerom. Takze asi bude chyba niekde u mna, len boh vie kde 😀
Dobrý deň môžem sa opýtať neviete niekto náhodou čo je v tých meračoch na radiátoroch v tých farebných tickach ďakujem
@jt261 jaa spodný celkom otvorený vždy a vrchným regulujem...tlak v radiátoroch si sledujem na kotlík keď treba vodu dopustim