Prosím, viete mi poradiť, aká je najvhodnejšia a najlepšia čistička vzduchu do spálne pre silného astmatika? Neviem, ci ionizator je to iste. Nevyznám sa.
Pripadne nejake ďalšie rady ako pomôcť astmatikovi a skvalitniť mu život. Ide o dospelú osobu, nie dieta.
Dakujem
Ahoj @sofiella . Ak ti môžem odporučiť kvalitnú čističku, s ktorou mám skúsenosť tak " PHILIPS Čistička vzduchu AC3055/50 " máme túto vyše roka, som spokojná. Je vhodné aj pre osoby trpiace astmou alebo rôznymi alergiami.
@mmbudiakova tato je o dosť drahšia. Nevieš mi povedať, ktoré parametre mam sledovať a porovnávať? Reklamu a popis má určite zaujímavejší, ale tak je skoro 2x drahsia
@sofiella skús mrknúť ionic care čističku. Používajú ich aj v nemocnici. Filter stačí umyť, netreba časom kupovať nový.
https://www.mall.sk/cisticky-vzduchu/cisticka-v...
@evaachesa ano , ten som videla aj ja aj u lekárky
Vyhodilo mi v ponuke aj inhalator.
Teraz neviem, inhalator je,len keď to odporučí lekár, alebo to môžme používať preventivne?
Ja som asi mala ísť s mužom k lekárovi, lebo on nič nevie povedať, či mu niečo odporucili 🙄
Len viem, ze ma silnú astmu a chcem kúpiť všetko co mu môže pomoct
My sme kupili pred par mesiacmi xiaomi a som spokojna. Len ju nemam pustenu nonstop aj ked by obcas trebalo 🤷 Ale ked zehlim, utieram prach tak si ju zapnem a autoamticky sa nastavujr podla mnozstva castic a zapina sa rychlejsie odsavanie.
Tie Ionicare su "iba" ionizatory myslim cize neodsavaju vzduch iba vytvaraju kladne iony kyslika cim akoby ten spinavy vytlacaju.
Najlepsie sa popytat nejakeho predajcu 😉
@sofiella vieš čo neviem ako je to s inhalátorom. Toto vám prečistí vzduch v izbe. My ho máme tiež, kúpili sme kvôli novorodencovi. Moji rodičia si ho tiež púšťajú keď majú pocit že majú zlý vzduch v byte.
@choco6 zachytávajú nečistoty a prach...po pár dňoch používania bol filter úplne zanesený. Stačí ho umyť pod vodou. Celkovo sa menej práši, všimneš si to na nábytku že nemáš toľko prachu a zrazu nemusíš tak často utierať 🙂
Ako funguje xiaomi? S tou značkou máme veľmi dobré skúsenosti. Filter sa tiež len umýva?
@evaachesa Môže byť len ja som to tak pochopila z niektorych ionizatorov ze v podstate nechytaju ten vzduch asi zalezi aj od typu. No na povrchu sa da filter povysavat ale z vnutra asi bude treba po case vymenit,ale zatial mame 3-4 mesiace a ukazuje este 96% do vymeny cize fajn. 😉
@sofiella my sme kupovali na zaklade odporucania znameho, ktory je silny alergik a astmu mava v suvislosti s alergiou, uz asi 6 rokov mame cisticku Winix U450. Tento model sa asi uz nepredava, ale urcite maju ine, aktualne. Je to dost vykonna cisticka, ktora eliminuje alergeny aj virusy. Dnes ju pouzivame ako klimu v obyvacke, kedze fuka chladnejsi vzduch 😅