Čistenie rúry

7. máj 2023

Ahojte baby ako čistíte rúru ? Ja som ju asi 6 mesiacov necistila čiže potrebujem niečo fakt silné :D

cocolino234
7. máj 2023

@autorka preboha a to si tam piekla? 😀 veď to muselo chutiť... 😀 Kúp si well done odmasťovač za studena, to je topka a k tomu ocot a sódu bikarbónu, urob si pastu a natri tým rúru, počkaj niekoľko hodín. A asi by som proces aj zopakovala. A pred prvým pečením ju nechaj prepiecť len tak, najlepšie na najvyššom stupni nech zabije baktérie.

autor
7. máj 2023

@cocolino234 a to je v DM alebo cez internet ? 🙂 Ani nehovor a pritom ani nevarim veľmi :D

slavomira236
7. máj 2023

Mne ten well done vyzral ruru takze daj pozor . Tiez som ho kupila na rady tu a to moja rura spinava nebola ani odlho nejak som ho nenechala posobit..
Letel do kosa hned

autor
7. máj 2023

@slavomira236 ach jaj škoda chcela som ho kúpiť :/ fakt netuším čo na taku zažranu rúru ono to ani nejde už očistiť som to drhla riadne a nič 😑😑

aknamorka22
7. máj 2023

Nemá tvoja rúra funkciu čistenia? Ze tam dáš na spodok kúsok vody a pustis speci program. Alebo ak máš parný čistič, tým.to ide dobre dole. Alebo z DM môžeš vyskúšať toto https://www.mojadm.sk/denkmit-cistiaci-prostrie...

cocolino234
7. máj 2023

@autorka ja objednávam z alzy a reálne nemá konkurenciu, aby si zistila ako reaguje s tvojou rúrou tak ho nanes len na malý kúsok.

@slavomira236 nemôže sa používať na hliníkove časti a je určený najmä na nerezovú oceľ, pretože pre iné kovy môže byť korozívny. Takže tvoj prípad by som neuplatňovala na všetkých, najmä keď tieto info sú uvedené a taktiež je odporúčané otestovať na malom kúsku rúry. 😀

martinmmartin
7. máj 2023

Za mna ten cistiaci program. Pyrolyticke cistenie sa to vola a neveril som tomu ani slovo.....lenze je to uplna parada. Zapeceny bordel sa zmenil na popolcek co iba povysavas a truba je jak nova

lukbe
7. máj 2023

Čistic na rúry a gril od Eurony,treba objednať, vyčistí zaručene.

bibina32
7. máj 2023

Ja kupujem v Lidli sprej na čistenie rúry. Nastriekaš a necháš pôsobiť . Potom hubkou z drsnej strany vydrhnuť. Teplou vodou umyť a vystrieť do sucha.

isis234
7. máj 2023

ako píše @bibina32... alebo zarob pastu- sodu bikarbonu, prášok do pečiva, ocot, vodu a tým to očisti. Nechaj pôsoboiť cca 1/2 hodinu a umy. Už tu dávnejšie písali, že po pečení dajú na hlboký plech za šálku vody a do rúry. Nechajú pôsobiť (zatvorené dvierka) a potom len vyutierajú do sucha.

janka_23
7. máj 2023

@aknamorka22 ten je fajn ale neskutočne to smrdí, to sa nedá dýchať 🙄

bylinka25
7. máj 2023

Kupujem tiež v Lidli špeciálny sprej na vnútorné čistenie rúry, dvierka vyberiem, pretriem saponátom, okenou, vytriem do sucha, krásne, ako nové.
Tiež som tu hľadala od žien radu a dobre poradili, touto cestou Vám ďakujem.

autor
7. máj 2023

@bylinka25 a ako sa volá môžeš mi napísať ? 🙂

domiklik
7. máj 2023

Nemá rúra funkciu pyrolizy? Ak hej, nemusíš ďalej nič riesit

bibina32
7. máj 2023

Ja mám tento

autor
7. máj 2023

@bibina32 a ako funguje ? Ako klasicke čističe hubka a vydrhnem ? 🙂

autor
7. máj 2023

@domiklik ma funkciu samocistenia ale na obale bolo napísane že dám do pekáča vodu a zapnem na čistiaci program ale vôbec to nefunguje 😂😂

ysseba
7. máj 2023

Keď máš novú rúru, tak si pozri či nemá pyrolýzu. Veľa nových rúr to má. Pripečená špina sa znení na popol a len to poutieraš.

bylinka25
7. máj 2023

Ako píše bibina32 je to ten sprej W5 Oven Cleaner.
Nastriekaš do rúry, na spodok, po bokoch, necháš chvíľu pôsobiť, zorieš vodou s hubkou.
Je to dobré aj na rošt.

andreatytler
8. máj 2023

Ja oskrabem ziletkou. Takou co sa pouziva na sklenenu varnu dosku. Uplne vseko krasne oskrabe. Sice to trva trosku dlhsie, ale nie je to namahave, lebo netreba nasilu drhnut a ani spinave a hlavne to nie je smradlave ako tie peny na cistenie.