Ahojte. Mám sušičku Samsung. Dolný filter na nedá vybrať a v návode píše, že to mám len metličkou, ktorá bola pribalená poprechádzať, lenže to je neefektívne. Nejaké typy? Už sme použili aj vysávač, ten tú špinu lepšie vyťahal.
Sušičku som kupovala bez predchádzajúcich skúseností, dali sme za ňu 700 € a keby so vedela, že ten dolný filter sa nedá vybrať tak ju neberiem.
Ja mám elektrolux.Cistim tak, že zopár dni nechám dvierka otvorené nech vyschne, a potom zubnou kefkou vycistim a vysávačom vysajem
@annamalaga samsung
@chadkroeger https://susicky.heureka.sk/samsung-dv90t6240lh/... niečo takéto ?
Ja potrebujem názov aj modelu, nielen názov výrobcu.😝
@annamalaga netušim presný názov, nakoľko sa 2 týždne domov nedostanem, ale niečo takéto https://susicky.heureka.sk/samsung-dv80ta220ae/
@chadkroeger tak to ti nezávidím. Teraz som čítala návod. A čímim nato ako puk.😒 Fakt to môžeš len vysávačom alebo tou metlickou vodou určite nie.😒 Lebo môžeš poškodiť vymennik tepla.
@chadkroeger ka mam tiez Samsung a nevidim v tom problem. S tou prilozenou metlickou vyznamenal tie medzery a potom este povysavam. A je to ciste.
@chadkroeger Zavolaj si na infolinku samsungu, povedz presny typ a nech ti poradia ako to cistit ak to nevies tou metlickou. Pripadne ak je v zaruke, nech ti pride technik ukazat, alebo si objednaj pozarucny servis.
@nafka0483 Myslis ze pride technik zo samsungu ukazat ako sa ma s prilozenou metlickou čistiť filter? Vsak to je v návode na pracku.
@mistymay33 No ak bude tvrdit, ze to podla navodu vycistit nevie, tak preco nie? Ja som volala do Bosch ale s inym problemom a cez telefon vysvetlili co a ako robit. Keby to neslo, tak by som si ziadala vyjazd technika nech pride v ramci zaruky urobit veci aby boli tak ako maju byt.
@annamalaga nie nemám ju tam. Akože dosť som sklamaná, pretože mám od nich aj pračku a s tou som max.spokojná.
Tá mini metlička to je až smiešne s tým čokoľvek čistiť.
No ale čo narobím. Musím si s tým už nejako poradiť.
@chadkroeger držím palce.
@chadkroeger mam rovnaky problem. S vysavacom sa neda vycistit na 100%.
S tepelným čerpadlom? Tá metlička je smiešna. Tam sa hlboko vo vnútri na chladnej časti výmenníka vyzráža voda a samozrejme aj s čiastočkami látky, bavlny a vecí čo sa sušia a ventilátorom sú tam dofúknuté. Na vlhkých rebrách sa to popriliepa a je vymaľované. Po pár rokoch je to tam dobre nabité a účinnosť postupne klesá.
Susedovcom som takto "zachránil" Bosch - ku. Sušičke už trvalo vysušiť jednu náplň aj 3 - 4 hodiny. Je cca 5 rokov stará.
Bohužiaľ pomoholo ju úplne rozobrať až do šasi s kompresorom a výmenníkom. Šasi sme dali do vane a výmenník sme vyumývali slabučkým roztokom hydroxidu sodného. Ale fakt slabým!!! Je tam hliníkový výmenník a hliník s hydroxidom nie je kamarát.
Po takomto čistení zostal výmenník v stave nového.
Sušička teraz vysuší náplň za cca 1 hodinu.
Takže ak máte kondenzačné sušičky a už Vám nechcú sušiť toto je návod ako im dať druhý dych. Netreba ich vyhadzovať.
Ak je manžel, sused , kamarát technický typ tak to dá.
Čaute.
@palisko presne, s tepelným čerpadlom máme. Ona je ešte v záruke, veľmi do nej nechceme šupať, ale minule ju manžel "trochu rozobral" a presne ako píšete, voda nazrážaná za ten rok bola, až taký sliz bol na tých súčiastkach, filter dolný áno je po každom sušení mokrý (tie rebrá myslím) a potom keď to uschne, tak to len s vytrhávátkom ťahám preč.
Postup si uložím a ukážem manželovi.
Zatiaľ suší tak cca 1,5 h odkedy sme ju kúpili, ale očakávam, že sa to predĺži a chcem tomu predchádzať. 🙂
Dobry den. Mam Susicku Bosch cca 3r samocistiaca,ale asi tak necisti.Casto mi svieti plna nadrzka,aj ked neni plna.Ako sa cisti ten filter,aby som nemusel rozobrat celu susicku.Dakujem.
@annamalaga dobrý deň prosím Vás akú značku sušičky máte?
@palisko dobrý večer, prosím Vás vy sa vyznáte v sušičkach? Kúpili sme si túto a po vysušení prádla nám ostáva dole pri filtri voda a neviem či to je normálne asi skôr nie lebo ona má hore taku nádobu kam ide tá odparena voda .. ale neviem prečo nám ostáva aj dole ako je ten filter.. ďakujem pekne za odpoveď
@chadkroeger ahoj skús poslať presnú sušičku ako model myslím ?