Prosim, ak ma niekto skusenost s tym, ako dat puzzle na stenu v panelaku, stena s omietkou napiste mi, ako to robite, presnejsie cim to robite. Puzzle su bud 1000 alebo 500 ks plus ram z Ikey, nakolko sa mi to tak paci viac. Hmozdinky a vrtanie nie je moznost. Zatial pouzivam haciky Twenty, ale asi by bola praktickejsia obojstranna lepiaca paska alebo nieco na tento sposob. Problem je, ze uz som vela casu stravila na nete a k nicomu som sa nedostala. Puzzle 1000 ks s ramom ma hmotnost asi 3,5 az 4 kg. Ak mate dobru skusenost s niecim, prosim, pokojne poslite aj link a pripadne popis, ako to robite. Dakujem vsetkym za odpovede. Znacka: zufala 🥺
Daj do obrazu a len opri niekde. Načo na stenu. Tam si daj klasický obraz 🙂
Ja pouzivam plastove haciky a na stenu ich lepim mamutom, podobne tymto
https://desenio.sk/prislusenstvo/haciky-na-obraz/
Ved su lepiace pasky, ale zalezi aj od kvality omietky, ked to nalepis, moze ti to odpadnut aj s velkym kusom okolo a bude to este horsie ako jedna diera 😄 tak sme to mali v starom byte. Inak my vsetko vrtame, aj namensiu vec, tak dam malinku hmozdinku. Ak si v prenajatom, vzdy sa to da potom opravit, diera zasadrovat a pretriet.
@amilah pouzivam ikea haciky, vraj neznicia stenu ak ich odlepis. Na stranke je aj video, ak dodrzis postup, stena by mala ostat cela. Aj recenzie su fajn. https://www.ikea.com/sk/sk/p/alfta-lepiaci-hak-...
@jullyeverest Zial, tych pasok je neskutocne vela a recenzie su rozne, niekomu lepili, niekom nie. Preto som sa pytala na konkretne pasky, s ktorymi ma niekto realnu skusenost.
Len poviem moju skúsenosť... lepila som háčik mamutom a mamut síce držal, ale omietka nie 😅 a pritom to ani nebolo ťažké...
Nedá sa napr ani pribiť tenký klinec? Lebo 2mm dieročka po klinci je menšia škoda ako nalepená blbosť na stene, prípadne chýbajúca omietka. Dá sa to potom aj veľmi ľahko uhladiť.
@refly Klinceky som skusala, ani sa mi nepodarilo ich pribit tak, aby same nevypadli 😅 Pouzila som take haciky, ktore maju tri male klinceky, len to podla mna nedrzalo na haciku, ale asi iba na tych klincekoch. Ale akusame s kamaratkou lepiacu gumu (ja to volam zuvacky), tak uvidime, co bude. Snad to podrzi. Ak nie, tak naspat klinceky. Len tie ramy maju nizsie namontovane uchytky a to potom iba behame s metrom a snazim sa to aspon nejako prijatelne pribit. Minule som zle vymerala a spadol cely ram a neprezil to. Zacinam si pripadat ako Pat a Mat. 😬
@amilah ak by ste strávili až toľko času na nete tak by ste pod vyhladením ,,páska na obrazy,, našli hneď pásky ktoré sa lepia na stenu. Záťaž 4kg 😉