Ahojte
Idem si znova po pomoc, radu.
Ako vyprať zaschnutú krv? Ide o to že priateľ si občas sem tam rozdriape vyrážky na chrbáte a občas mu to zašpiní tričko, len nedá ho odmočiť ale ešte ho nosí a keď mi ho dá oprať už to nejde ničím dole, nejaké rady?
A keď už sme pri tom praní, aj po vypratí mi niektoré tričká nechávajú poštové fľaky, aj pachom aj farbou, čím vyprať to? Tiež už som vyskúšala všetko možné a z tých tričiek nie nie dole.
Vopred vďaka za odpovede 🙂
na krv studená voda + žlčové mydlo. Nechať močiť v úplne studenej vode aj cez noc, potom preprať žlčovým mydlom, nechať postáť aspoň 15 minút a šup do prania. Mne zatiaľ vždy takto zišlo 🙂
sanytol prašok na škvrny
zlcove mydlo z dm
Vanish
@bajachalupka na krv Biostain je na biologické škvrny staci pár kvapiek ručne trochu zaprat a dať vyprať ,takisto na prepotene oblečenie stačí dať do pracky 20ml, -česká drogéria Eurona.
Prestať driapat vyrážky... ošetriť to cajovnikovym olejom
Žlčové mydlo mi funguje len na škvrny ktoré neboli opraté. Na to čo bolo opraté a nejde dole použijem puer.
Ja používam vanish. Necham pôsobiť cca 5 minut a potom normálne dam vyprať.
@bajachalupka ja používam na všetky škvrny sprej amway a je to pecka aj zaschnutí krv išla dole a dokonca aj na závese som mala taký nejaký olej z okna osuchnuty a ten úsek pekne dole ..ja na to nedám dopustiť
Studena voda uplne ladova nikdy nie tepla.potom zlcove mydlo nechat chvilku nabrblane alebo sprej frosh je dobry a oprat klasicky na 60 s prachom.
@bajachalupka _ krv dobre vyperie aj Bonus aj Lenor