Čím vyprať krv a pot?

bajachalupka
7. jan 2022

Ahojte
Idem si znova po pomoc, radu.
Ako vyprať zaschnutú krv? Ide o to že priateľ si občas sem tam rozdriape vyrážky na chrbáte a občas mu to zašpiní tričko, len nedá ho odmočiť ale ešte ho nosí a keď mi ho dá oprať už to nejde ničím dole, nejaké rady?
A keď už sme pri tom praní, aj po vypratí mi niektoré tričká nechávajú poštové fľaky, aj pachom aj farbou, čím vyprať to? Tiež už som vyskúšala všetko možné a z tých tričiek nie nie dole.
Vopred vďaka za odpovede 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mauduska
7. jan 2022

na krv studená voda + žlčové mydlo. Nechať močiť v úplne studenej vode aj cez noc, potom preprať žlčovým mydlom, nechať postáť aspoň 15 minút a šup do prania. Mne zatiaľ vždy takto zišlo 🙂

siimonella
7. jan 2022

sanytol prašok na škvrny

syslik81
7. jan 2022

zlcove mydlo z dm

stanulienkat
7. jan 2022

Vanish

ctrl
7. jan 2022

@bajachalupka na krv Biostain je na biologické škvrny staci pár kvapiek ručne trochu zaprat a dať vyprať ,takisto na prepotene oblečenie stačí dať do pracky 20ml, -česká drogéria Eurona.

marcellka32
7. jan 2022

Prestať driapat vyrážky... ošetriť to cajovnikovym olejom

gleep1
7. jan 2022

Žlčové mydlo mi funguje len na škvrny ktoré neboli opraté. Na to čo bolo opraté a nejde dole použijem puer.

ladycat2021
7. jan 2022

Ja používam vanish. Necham pôsobiť cca 5 minut a potom normálne dam vyprať.

dejna_
8. jan 2022

@bajachalupka ja používam na všetky škvrny sprej amway a je to pecka aj zaschnutí krv išla dole a dokonca aj na závese som mala taký nejaký olej z okna osuchnuty a ten úsek pekne dole ..ja na to nedám dopustiť

saxana000
8. jan 2022

Studena voda uplne ladova nikdy nie tepla.potom zlcove mydlo nechat chvilku nabrblane alebo sprej frosh je dobry a oprat klasicky na 60 s prachom.

sterea
15. jan 2022

@bajachalupka _ krv dobre vyperie aj Bonus aj Lenor

sterea
17. feb 2022

@sterea -Bonux 🙂