Čím vyčistiť žlté škvrny na wc doske?

27. jan 2023

Ahojte poraďte čím vyčistiť zlte škvrny (asi teda od moču 🤮) zo spodu zachodovej dosky ? Skúšala som ocot so sodou bikarbonou ale stále tam ostalo niečo…
Máte aj vy takéto škvrny či to som výnimočná 😅😅

akinomel
27. jan 2023

Malo by to ísť domestosom

mimka2019
27. jan 2023

Nie nemáme, lebo záchod umývam každý deň 😀

veronikaszabova
27. jan 2023

Od mocu?? To si kolko neumyvala, ked to zozltlo??

autor
27. jan 2023

@mimka2019 to sa ti chce? 😄 ja tak 1-2 x do týždňa

autor
27. jan 2023

@veronikaszabova umývam pravidelne ale proste vidím že na tom jednom mieste to je zltsie ako zvyšok bielej dosky

mimka2019
27. jan 2023

Samozrejme, že sa mi chce...a si predstav, že ho aj 2-3x denne prestriekam antibakteriálnym sprejom a pekne do sucha vytriem...😆

mimka2019
27. jan 2023

Pravidelne je 1-2x do týždňa?🤦‍♀️

autor
27. jan 2023

@mimka2019 no neviem čo sa vysmievas za to že teba to baví každý deň tak iných nemusí bavit šparať sa v hajzli každý deň 😚

kacernakokse
27. jan 2023

Zmiešať sódu bikarbónu a peroxid vodíka 1:1 pastu naniesť na miesta a nechať pôsobiť. Potom už len vydrhnut drsnou stranou hubky. Peroxid vodíku vybieli úplne všetko. Vďaka nemu sú moje conversky biele a nie žlto hnedé a taktiež môj matrac nie je do červena 😂
A inak umývať záchod 1-2x do týždňa je úplne v pohode. Veď keď si každý po sebe uprace a nie je osrany tak načo častejšie?

queen_mary
27. jan 2023

Natri, nechaj posobit 30 minut, potom ocisti a este dolesti s bielym octom. Z instagramu uklidproklid

autor
27. jan 2023

@mimka2019 a pýtala som sa čím to vyčistim nie ako často mám umývať záchod

mimka2019
27. jan 2023

Nevysmievam sa...ale veď to je základom hygieny nie? čistiť záchod každý deň...a pýtala si sa, či to máme takto aj my...tak ti píšem, že nemáme lebo záchod umývam každý deň...

queen_mary
27. jan 2023

@mimka2019 dobre, pohonkala si si ego tym, ze stravis 20 minut denne cistenim zachoda. A teraz nechaj priestor tym, ktory poradia, ze co s tym.

syslik81
27. jan 2023

to nieje od mocu .. zazltnute skvrny na plaste robia aj cistiace prostriedky .. alebo splachovanim tam nakape voda s chemikaliou etc .. u mna staci poumyvat cifom .. ale neviem ak je to uz zazrate ci pomoze

autor
27. jan 2023

@mimka2019 no veď dobre ale ja fakt nemám potrebu ho čistiť castejsie nezdá sa mi špinavý , ako sa píše vyššie každý si po sebe očistí ale proste tieto zlte škvrny sa tam robia a držia ako svina a nejde to ničím dolu a mám z toho nervy lebo chcem mat čistý pekný záchod ako nový ….ale áno asi ak by som ho čistila každý deň tak to nemá šancu sa tam zažrať asi 🤷‍♀️

autor
27. jan 2023

@kacernakokse ďakujem skúsim 🙂 ale kde zozeniem peroxid? V lekárni? Drogérii?

saxana000
27. jan 2023

Umyvam pravidelne a kazdy vecer pretieram antibakterialnou cistiacou utierkou dosku aj odspodu ale tak raz za cca 3 roky musime vymenit dosku lebo nam spodok proste zazltne.tiez myslim ze to bude skor chemikaliou nejakou ale je to skarede a vadi mi to.teraz mame 2 tyzdne novu tak sa zas vytesujem aka je pekna.

autor
27. jan 2023

@queen_mary ďakujem skúsim teda peroxid so sodou 👍

minutka
27. jan 2023

Fixinela

schoconut
27. jan 2023

Akože mám rada čistotu ale umývať či utierať wc každý deň mi nepríde v pohode 😬

viestta
27. jan 2023

Vymontovat dosku, polozit do vane, nastriekat fixinelu kupelne, nachat posobit, oplachnut, namontovat spat

trgypadl
27. jan 2023

Ahoj, nic si z toho nerob. Uricte nie si spindira.... Trosku treba mysliet aj na nasu prírodu, umyvat s tolkymu cistiacimi prostriedkami kazdy den pan boh zaplat,.... Ja robim tak ako pise viestta, zozim dosku, vo vani nalejem domestos a necham posobit. Vela zavisi aj aky typ plastu je použitý... Niektore maju vyslovene taky matnejsi povrch a nečistota tam viac drží

nanka3
27. jan 2023

@syslik81 presne aj mne sa to stalo minule, davala som do wc domestos, ze kym povysavam, bude posobit, a trosku mi frklo na dosku zo spodu a veru som to potom nevedela umyt a je tam taky zlty fliacik.....

sense
27. jan 2023

Ja umývam cifom zelenym, a nič si z toho nerob ja som tiež "spindira" podľa tu komentujúcich lebo tiež tak umývam WC. Keďže u nás sme zvyknutí, ze každý si po sebe WC skontroluje tak ho nikto nenecháva ani od moču ani od fekalii

eeffka
27. jan 2023

Normalne odmontuj hajzlovu dosku daj do vane a vystriekaj savom a pockaj.

marca12
27. jan 2023

To nie je od mocu,ale od chemie. Mne to robi domestos.

xsuzannex
27. jan 2023

Cifom to zide..

akvi
27. jan 2023

Vobec to nemusi byt od mocu, ale aj od cistiacich prostriedkov, ja mam napr. niektore casti modre, pretoze som umyvala takym alkoholovym pripravkom, ktory bol modry a ono sa to bohuzial zazralo.. Niektore tie plasty fakt casom degraduju. Napriklad na chladnicke starsej nam uplne zozltol ten plast, ktorym su olemovane dvierka..

moni106
27. jan 2023

Ja to cistim cifom.pekne ide dole

gab
27. jan 2023

Cif - paradne to ide dole