Čím vyčistím sporák?

sashka22
8. júl 2020

Neskutočne som z tohto zúfalá. Skúšala som snáď všetko na tento povrch a bez hodinového leštenia nedosiahnem, aby to vyzeralo čisto bez šmúh. Do plaču mi je stále keď to mám vyčistiť. A už ani nehovorím o tom keramickom nadstavci na plyne. Vyzerá, že je to storočné a pritom nová doska. Možno mi napíšete niektorá Vašu skúsenosť s čistením, mne došli možnosti. Som vďačná za prečítanie, pekný večer baby.

misica16
9. júl 2020

Ja mam obycajny sporak stary a vzdy tie horaky vyvarim s praskom na pranie tak pol hodinu a potom vydrhnem drotenkou 🙂 ale neviem ci tuna sa to da dat dole, tie horaky. A na mastnotu sa mi osvedcil sanytol kuchyna.

silviazlat
9. júl 2020

@sashka22 Horáky dať na pár hodín do horúcej jarovej vody odmočiť. Potom vyber, zasyp sódou bikarbónou a zalej octom a nechaj znova pár hodín - najlepšie cez noc a vydrhni drátenkou. Na to sklo - ak správne vidím by som šla nejakým prípravkom na gril - pulirapid, alebo niečo podobné a potom tiež octovú vodu - studenú a vyleštiť.

arkelia
9. júl 2020

treba kúpiť Odstraňovač za studena,mne vždy pomohol a na všetko.Kúpiš v jednote coop.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
habibim
9. júl 2020

Na to sklo používam obyčajný Cif, na viledu dám kvapku cifu a kvapku vody a predrhnem, potom mokrou handrou ocistim ten Cif zo skla a kým vidíš, že samo sa suši, tak ešte utriem handrou na sklo a hotovo.. Ostatne neporadím, mam sklenený sporak

simona826
9. júl 2020

Odmasťovač za studena 👍

laura164
9. júl 2020

Na horáky pomáha pena na gril. Sklo vycistim a prejdem okenou

ergonomickenosice
15. júl 2020

Odporúčam skvelých ekologických pomocníkov od myGreenway, čistia ľahko a rýchlo a len s čistou vodou. Ja používam tento disk Ultra spolu s eko pastou a krásne to čistí a nielen sporák aj v celom byte, ten disk tuším 8.70 € na 2 roky garancia a pasta 5 €, takže super veľa muziky za malo penazi a nesmrdi to, krásne pasta vonia citrusovo. Kto by ste chceli rýchlejšie a zdravšie doma čistiť pošlem vám link.