Potrebovala by som poradiť, žienky, čím vyčistiť taký ten veľmi silný (myslím že sa mu hovorí močový) vodný kameň na toalete. Ide o wc, ktoré nebolo dlhodobo používané, po bežnom vyčistení je okrem toho ako nové, len teda okrem tých stekajucich hnedých čiar. Skúšala som obliať octom, bežný sprej na vodný kameň na noc ale nepomohlo. Kyseline chlorovodikovej sa chcem vyhnúť, ak máte nejaké rady a tipy, budem veľmi rada🙂
Ja davam taky bio pripravok od farmasi odporucila minkamoska a to fungovalo ale teda asi zavisi aj od stavu
Niekde majú WC Tip, tu v ba v Retro - horná drogéria, nie DM, v Petržalke oproti Kauflandu (Markova ?).
Účinné presne na popísané, nechať aj cez noc pôsobiť, opakovane.
Kyselina chlorovodíková, ...naliať a odísť, ale nedychat
@meringe70 obliať octom? Neúčinné.
Do hrnca 5l vody zovrieť, pridať na záver liter octu a na dvakrát zaliať wc a umyť. Mne to ide potom hneď aj z časti dole kde sa kefou nedá dostať uz
Na tú vriacu vodu pozor, aby Vám nepraskla WC misa. Ináč my tiež používame kys.chlorovodíkovú a nabudúce uvažujem nad tou coca colou. Vraj rozpustí všetko.
Ďakujem za všetky tipy 🙂 pojdem postupne na to :D verím, že niečo zaberie
Vzdy nasypat kyselinu/hydroxid na noc, alebo cez vikend, ak niekam idete a nechat reagovat aspon 10 hodin. Nepouzivat wc. Skusit ocot (obsahuje kyselina octova), sodu bikarbonu(hydroxid sodny), hocijaka aj najlacnejsia cola z Lidla (kyselina citronova), mozes vyliat stary citronovy/pomarancovy sirup (obsahuju kys.citronovu),...
Idealne je sa takto zbavovat napojov a sirupov po zaruke...
@cocolino234 ano, savo je podobne zlozenim, akurat silnejsie ako soda bikarbona. Chlornan sodný je chemická sloučenina se sumárním vzorcem NaClO. Roztok chlornanu sodného, běžně známý jako chlorové bělidlo (SAVO), se často používá k dezinfekci a jako bělicí činidlo.
Pulirapid ruzovy
pulirapid alebo nejaky sanitarny cistic (ale aj bang v spreji) a vydrhnut kefo --opakovane, som to normlane zoskrabala... mame vodu zo studne a ta mi toto robi... ja na nejake kyseliny specialne nemam odvahu, a hlavne, najvacsi bordel mam vzdy zatvrdnuty hore, kde vteka voda.. a nie tam kde je voda, a to teda nedokaze "posobit" dlho v tych miestach
naliat tam klasicke savo ,normalne celu velku flasu a nechat posobit celu noc a potom poriadne vydrzhnut
@meringe70 za mna len to, co nechces pouzit.