Čím vyčistím silný vodný kameň vo wc?

meringe70
3. apr 2022

Potrebovala by som poradiť, žienky, čím vyčistiť taký ten veľmi silný (myslím že sa mu hovorí močový) vodný kameň na toalete. Ide o wc, ktoré nebolo dlhodobo používané, po bežnom vyčistení je okrem toho ako nové, len teda okrem tých stekajucich hnedých čiar. Skúšala som obliať octom, bežný sprej na vodný kameň na noc ale nepomohlo. Kyseline chlorovodikovej sa chcem vyhnúť, ak máte nejaké rady a tipy, budem veľmi rada🙂

mirage
3. apr 2022

@meringe70 za mna len to, co nechces pouzit.

katie253
3. apr 2022

@meringe70 skús pozrieť YouTube, videla som že čistili coca colou, alebo nasypať sódu bikarbónu, potom zaliať octom a preliať vriacou vodou

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loginexistuje
3. apr 2022

Ja davam taky bio pripravok od farmasi odporucila minkamoska a to fungovalo ale teda asi zavisi aj od stavu

cheeta
3. apr 2022

Niekde majú WC Tip, tu v ba v Retro - horná drogéria, nie DM, v Petržalke oproti Kauflandu (Markova ?).
Účinné presne na popísané, nechať aj cez noc pôsobiť, opakovane.

marcellka32
3. apr 2022

Kyselina chlorovodíková, ...naliať a odísť, ale nedychat

liana03
3. apr 2022

@meringe70 - toto je super, zíde s tým všetko

anesim
3. apr 2022

@meringe70 skus cierny domestos

diamond007
3. apr 2022

@meringe70 obliať octom? Neúčinné.
Do hrnca 5l vody zovrieť, pridať na záver liter octu a na dvakrát zaliať wc a umyť. Mne to ide potom hneď aj z časti dole kde sa kefou nedá dostať uz

rado02
3. apr 2022

Na tú vriacu vodu pozor, aby Vám nepraskla WC misa. Ináč my tiež používame kys.chlorovodíkovú a nabudúce uvažujem nad tou coca colou. Vraj rozpustí všetko.

ildiko36
3. apr 2022

@meringe70 ja som vždy čistila wc s tabletkami W5 z lidla, len daaku dobu sa neda kúpiť u nás, a už by som to tiež potrebovala na vodný kameň.

meringe70
autor
3. apr 2022

Ďakujem za všetky tipy 🙂 pojdem postupne na to :D verím, že niečo zaberie

liljana
3. apr 2022

Vzdy nasypat kyselinu/hydroxid na noc, alebo cez vikend, ak niekam idete a nechat reagovat aspon 10 hodin. Nepouzivat wc. Skusit ocot (obsahuje kyselina octova), sodu bikarbonu(hydroxid sodny), hocijaka aj najlacnejsia cola z Lidla (kyselina citronova), mozes vyliat stary citronovy/pomarancovy sirup (obsahuju kys.citronovu),...

liljana
3. apr 2022

Idealne je sa takto zbavovat napojov a sirupov po zaruke...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
3. apr 2022

@cocolino234 ano, savo je podobne zlozenim, akurat silnejsie ako soda bikarbona. Chlornan sodný je chemická sloučenina se sumárním vzorcem NaClO. Roztok chlornanu sodného, běžně známý jako chlorové bělidlo (SAVO), se často používá k dezinfekci a jako bělicí činidlo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
x_mery_x
3. apr 2022

Pulirapid ruzovy

simca06022011
3. apr 2022

pulirapid alebo nejaky sanitarny cistic (ale aj bang v spreji) a vydrhnut kefo --opakovane, som to normlane zoskrabala... mame vodu zo studne a ta mi toto robi... ja na nejake kyseliny specialne nemam odvahu, a hlavne, najvacsi bordel mam vzdy zatvrdnuty hore, kde vteka voda.. a nie tam kde je voda, a to teda nedokaze "posobit" dlho v tych miestach

nikpa
3. apr 2022

@meringe70 Pulirapid, bezkonkurenčny! A skús to mechanicky odstránit, normálne oskrabat niečím.

lusiisul
3. apr 2022

@meringe70 ja pouzivam kyselinu citronovu, na noc do vody a necham posobit.do rana. Alebo na tie ciary na wc namocenu vreckovku /servirku v kys.citonovej a nechat cez noc.

ildiko36
3. apr 2022

@zoro9836 ďakujem krasne, skúsím

bilancia
4. apr 2022

naliat tam klasicke savo ,normalne celu velku flasu a nechat posobit celu noc a potom poriadne vydrzhnut

bilancia
4. apr 2022

toto myslim