Cim umyvate tu cast na wc, ktoru som zvyraznila sipkou? Uz som vyskusala milion znaciek produktov na umyvanie wc, ale stale neviem poriadne vysuchat tu cast. A mame ju taku do zlta. A aj ked nahodou ju niecim vysucham, tak o par dni to je zase do zlta. Prosim poradte mi ozaj dobru chemiu.
Čo znamená o pár dní? Lebo ja napríklad wc čistím každý tretí deň (sme dvaja pričom časť dňa sme neni doma). Ale podľa mňa to bude kvalitou vody, bude to nejaký hnusný kameň. Čím to čistíš? Skúsila by som pulirapid extra, taký červený rozprašovač. Prípadne niečo iné na vodný kameň, bežnž wx čistič evidentne nestačí. A dať do nádoby nejaký prípravok na tvrdú vodu. Určite nie oškrabávať to žiletkou, zničíš glazúru a to sa ti bude čistiť ešte horšie.
Netreba ju ocikavat 😃
Ide o cast z porcelanu? Ten okraj?
Ked sa stalo ze deti ( chlapci ked sedeli) podcikali wc dosku, tak to zlte zislo s cisticom na rury a grily - ale to bol plast, doska zospodu.
Kazdopadne si myslim ze neuskodi to ani keramike.
Ak ti tam denne niekto cika, musis to denne umyvat, ina cesta nie je. Ja umyvam wecko denne cele a mam ho uplne biele.
Fixinela alebo cif. A potom ešte raz poumyvam domestosom zeleným.
To vážne takto žltne a to čím môže byť spôsobené prosím? Lebo ja to klasicky aj kefou vydrhnem a vystriekam nejakou dezinfekciou a zatiaľ je to ok.
Najjednoduchšie, najlacnejšie a zaručené riešenie je použiť kyselinu chlorovodíkovu. Naliať nechať pôsobiť, umyť. Treba dávať pozor na výpary. My máme jeden hajzlik 12 rokov a je ako nový.
Namoc handru dobre do octu a priloz na to, nechaj aspon 10-15 min ppsobit a pptpm skus opatre to zoslrabat skrabkou na sklokeramicky sporak... ak je ro sposobwme vodou treba cistit pravidelne produktom na vodny kamen najlepsie denne, zaberie to cas tak 2 minuty vysuchat to kefou.
aj ked teda ja umyvam wc denne a ani po 8 rokoch sme tp nemali zazltnute
@babulkomale ja som ti pochopila tak, že ten zahyb zvnútra. Ja to tiež vselicim čistom, my máme strsnei tvrdú vodu tak preto.
Alebo som to zle pochopila 😀
cistic na kupelnu z lidla 🙂
@martul myslis odkial tecie voda? Ta "manzeta"?
Tak nic ine nepomoze len denne cistit, ziadny zazrak sa nekona...mame tvrdu vodu brutal a proste denne tam nalejem pod to cistic, necham par hodin posobit, kefou so zahnutym nadstavcom vydrhnem a splachnem.
Skus Pulirapid.
aj my sme mali problém s kameňom v nádržke a dole v mise, tiež som skúšala všeličo, a nič nepomohlo, až som sa dostala k drogérii eurona a som spokojná, ak chceš napíš mi súkromnú správu
Záchod vždy iba s fixinelou, ten okraj to ťažko očistiš, kefa a drhnut, a keď čistom vnútro záchoda tak si vždy vodu vytiahnem a tak umyjem kefou a pekne všetko ide dole.
@tuppuk močom to je spôsobené, keby si mala doma len chlapov, by si videla. Furt im nadávam či tam s nimi šermuju pri malej lebo moji pokvapkaju všade 🤦 každý mesiac bielym ešte aj šparovacku za wc lebo aj tá je do žlta. Otras, ešteže my ženy sme také šikovne 😄
Autorka, žlté fľaky na doske alebo aj inde vycochres so sódu bikarbonu alebo s niečím takým drsným a keď ani s tým nie, tak neviem, už asi len misu vymeniť a za farebnú, nech to radšej nevidíš 😒 ja mam tiež z toho nervy ale zatiaľ sa mi to vždy podarilo volako vyčochrat
Domestos na vodný kameň v toalete, čierny obal
Ocot
Domestos
to je vodou, vodny kamen... nic ine ako nejaku chemiu na to dat nepomoze. Ja na to striekam biely domestos alebo pulirapid... (To tam nastriekam a necham posobit... kludne aj hodiny :D )
@babulkomale urcite na ocikanu dosku netreba cistic na gril.. :D na to treba kysly cistic, hocijaky sanitarny 🙂 ale myslim, ze tu ide o vodny kamen vnutri...
@zoro9836 minule som na ne pozerala
Nalejem ocot a sódu bikarbonu a kartacom vysucham😁
Ja čistím WC toro pastou a drhnem dratenkou keď je vodný kameň a pod najprv skúšam klasické čističe na WC co nejde umyť ináč rukavice dratenka vždy to ide
@simca06022011 prekvapilo ma to, ale funguje to. Nic ine mi to nevycistilo 👍
A to uz upratujem ozaj dlhe roky, ale clovek sa stale uci.
savo
Niekde som citala ze to niekto oskrabava so ziletkou :D