Čím je možné premaľovať tabuľovú farbu?

julka87
20. máj 2021

Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Na dvierkach vstavanej skrine máme natretú výraznú tabuľovu farbu. Prikladám foto. Byt sme takto kúpili, takže netuším o akú značku ide. Chcela by som to prefarbiť, ale netuším ako na to. chcela by som aby bola skriňa biela alebo svetlo šedá/svetlo modrá. Či kúpiť opäť tabuľovu farbu a natrieť. Alebo iný druh farby. Prípadne otapetovat? Pri tapete sa obávam, že ostanú vzduchové bubliny, lebo povrch nie je úplne hladký. Pri farbách neviem, či sa môže meniť druh farby, aby sa neolupovala, neostali šmuhy alebo hlavne aby nepreražala pôvodná farba. Máte niekto skúsenosť? Ako by ste mi poradili postupovať? Ďakujem a prikladám foto 🙂

anjelicek26
20. máj 2021

Toto znicis premalovavanim. Kup nabytkovu foliu, zober fen, sprej na vodu a hubku a ides... navyse sa to da neskor zas vymenit.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
julka87
autor
20. máj 2021

@anjelicek26 nábytkovu foliu myslíš toto? https://www.dimex.sk/jednofarebne-folie-10-1280...
Toto som myslela ja, že či by mohla ísť tapeta. S takým niečím som už robila skrinku, ale tá mala vyslovene hladký povrch. Ak áno, kvôli čomu fén a sprej s vodou? Ja som to len postupne prilepoval a uhladzovala handričkou aby sa vytlačili prípadne bubliny. Tu mám trocha obavy, kvôli obrovskej ploche. Prikladám fotky skrinky, ktorú som oblepila fóliou

julka87
autor
20. máj 2021

@viestta ďakujem, zvážim aj túto možnosť, no príde mi to komplikovane, že kde by som to takto robila, keďže bývam v byte :(

anjelicek26
20. máj 2021

Na youtube mas videa, ako to krasne nalepit, za mna mas dve moznosti - nabytkova folia a fen (nahrejes foliu, tym padom krasne cisto natiahnes rohy, vodu pod to - aby sa ti dala par krat odlepit a nalepit, aby si to mala rovnejsie), krasne si to povytlacas aj velke plochy... alebo klasicka tapeta - nalepis lepidlom na tapety - a zalakujes valcekom s vodnym lakom. Ja som tak robila malej stol. Ale mas to lahsie asi s tou foliou, ze to bude kvalitne elegantne, ta tapeta klasicka mas to zas definitivne bez bublin, musis sama sa rozhodnut.. .