Čierne okná

guliver19
11. nov 2023

Ahojte,
Rada by som si vypocula nazory zien, ktore maju ma dome momentalne moderne a trendy cierne okna. Uvazujeme tiez nad touto variantou ale kazdy ma odhovara ze ak nechcem byt otrokom okien v dome nemame si ich davat🙂. Je pravda ze su neprakticke, vidno na nich velmi spinu, treba och casto umyvat atd?
Velmi budem vdacna za vase osobne skusenosti...
Vdaka

ariannazara
11. nov 2023

Moje ešte keď nič nebolo zariadené.
Mam farbu jet black-taka tuhá cierna ;) okná sú podľa mňa veľmi pekne, ale samozrejme ich treba častejšie umyvat na rámoch vidno prach z vonku. Ale mne sa to paci, nevýhoda sú zas doplnky na sietky už čakám 3 mesiace lebo v tej čiernej farbe je problém zohnať ram na sietky, potom parapety a všetko je drahšie keďže ta farba je za príplatok;)

egonsk
11. nov 2023

@ariannazara A druhou nevyhodou je podstatne vyssia tepelna roztaznost, co sposobuje pri nedobrom osadeni podfukovanie, alebo zatekanie.

marianarem
11. nov 2023

@guliver19 Ja si skor myslim, ze modny trend ta moze omrziet, ked pride do mody nieco ine. Okna su drahe a na dlho, tam by som ja osobne isla do nejakej klasiky.

betulinka1
11. nov 2023

@guliver19 za mna su super. Aj vonkajšie zaluzie mame tmavšie aj ked nie antracitove. Udržiavanie nie je vobec o nic narocnejsie ako biele. Zvonka ano je na nich prach ale nie je to nic strasne a nebudes ich otrokom. K tym antracitovym rámom, vies krasne kombinovat nabytok. Za mna super volba. Vedla su este domy, ktore nie su predané a tiez maju antracitove rámy, nikto sa o ne nestara a nemam pocit, ze by vyzerali nejako hrozne.

ariannazara
12. nov 2023

@egonsk s tým problém nemám, okná sú si myslím kvalitné. Bývame už v dome takže to viem posúdiť sú od firmy ktorá si myslím ze je na SK jedna z naj. A po ďalšie ta čierna farba je už taka co odráža slečne lúče, aj keď je vonku 35 stupňov ram nieje horúci. ;)

ariannazara
12. nov 2023

@betulinka1 ja mam napríklad aj čiernu kuchyňu a celkovo mi tie okna pasujú k internetu neviem si predstaviť mam hnedé okná 🙈

guliver19
autor
12. nov 2023

@marianarem ano dakujem za postreh, tiez som nato takto myslela...ze zas sa mi to okuka rychlo,a ci nie je lepsia zlata stredna klasika nejaka