Chladnička s mrazničkou

kristina82
16. dec 2024

Pokazila sa nam a kupujeme novu.viete mi nejaku odporucit/ cca 1000 eur)? Zvazujeme bud samsung LG alebo haier.ma niekto z vas tieto znacky a vedel by mi napisat odporucania? Plusy a minusy.dakujem.kedze je to investicia na dlhsiu dobu,bechcem kupit zlu

frflos_nespokojny
16. dec 2024

predpokladam, ze chces asi americku, ked si dala taku cenu.

stanulienkat
16. dec 2024

My mame Bosch. Ale odporúčim ti jedno- kúp si takú, kde sú dva kompresory -jeden na chladničku a jeden na mrazničku. Môžeš ich čistiť a rozmrazovať nezávisle od seba.

frflos_nespokojny
16. dec 2024

v dnesnej dobe netreba mat dvojkompresorove. nove chladnicky uz netreba rozmrazovat . vypnem, vyprazdnim a umyjem. otazka par minut

janetinka27
16. dec 2024

@kristina82 ahoj, mne pridu dost podobne. My sme kupovali drahsie, bo sme vyberali podla energetickej triedy, ale potom sme to lutovali. Rocne usetrime na elektrine doslova par e oproti nizsej triede, ale predajna cena bola ovela vyssia, cize sa to neoplatilo.akurat je to mozno o velmi malo setrnejsie k zivotnemu prostrediu.

madeincssr
16. dec 2024

@janetinka27 presne tak. Marketing je vsemocny... nepozerajte na pismeno energetickej triedy, ale na tom istom stitku udavanu priemernu rocnu spotrebu el. energie [kWh]. Niekedy je rozdiel v cene (aj 2 ci viac nasobok) ekonomicky tazko obhajitelny za predpokladanu zivotnost chladnicky. Dnes uz maloktory domaci spotrebic vydrzi 20 ci viac rokov.