Chladnička na odpis v záruke

16. sep 2024

Bol servisný technik a napísal, že je neopraviteľná. Vraj mám kontaktovať elektro oni si to prídu zobrať a majú mi vrátiť peniaze, alebo si mám u nich niečo vybrať v tej hodnote. Kupovala som to v malom rodinnom elektre. Dodanie som si musela zaplatiť sama, aj keď mi sľúbili, že je to v cene, ale potom nezohnali ľudí na to. Neverím, že mi teraz ten šrot bezplatne odnesú a vrátia peniaze, za nefunkčnú chladničku. Musela som kúpiť novú, ale nekúpila som v tom elektre, lebo som netušila, že takto dopadnem. Asi by som aj tak už u nich nekúpila chladničku. Chcem peniaze. Môžem na tom trvať?

viestta
16. sep 2024

Ano, musis trvat na odstupeni od zmluvy, dolozit to potvrdenim od servisu, potom ti musia vratit peniaze

katulienkax
16. sep 2024

Je to smola, preto tieto velke spotrebice kupujeme v overenych obchodoch, mensie aj v mensich, lebo to viem odniest. Ale my sme dopadli zle s tlaciarnou, 3 krat sa pokazila pocas zaruky, vzdy opravili a po zaruke zas. Mla som im ju otrieskar po 3 pokazeni o hlavu

rozculena
16. sep 2024

@katulienkax overený obchod ti nič nezaručí....prvý kávovar mi prišiel pokazený,druhý som 2x reklamovala,vrátili mi peniaze,ani sa nesnažili to opraviť,práčku po 3tej reklamácii ani neprišli opraviť,hneď dali papier,že mi obchod má vrátiť peniaze alebo dať nový tovar,vzala som novú práčku a dnes som zistila,že mi roztrhala 2 tričká....robotický vysávač je tiež v záručnom servise,zatiaľ neviem,aký bude výsledok.............
to sú veci,kúpené za posledného 1,5 roka,dovtedy som so spotrebičmi nemala absolútne žiadny problém...