Ahojte prosim Vas reagujte len ty co maju skusenost. Mam od mesta garzonku kde momentalne byvame 2 plus 3 macky. Chcem poziadat o 2 izbovy byt pretoze s mm sa tu dusime. Byt je neskutocne zapratany vecami. Ide o to ,ze planujeme babatko a nemame kde zlozit postielku a viem,ze najmenej dvaja najomci byvaju v 2 izbovom. Pride mi troska nefer,ze oni dostanu pre seba 2 izbak a my sa tlacime v garzonke. Neviete mi poradit ako ziskat 2 izbovy byt? Hypoteku nam nedali
Kazde mesto ma ine podmienky. Asi sa treba najskor popytat na mestskom urade. Popripade ak chces relevantnu odpoved, aspon napis mesto
Ja mam macky rad a isty cas som robil docasnu opateru pre utulok, ale asi by som si rozmyslel nastabovat 3 do garsonky.
Obecnych bytov je limitovamy pocet a ak som dobre pochopil, vy uz jeden od mesta mate - co je o jedna viac ako kopec inych menej stastnych ludi.
Asi ako povedali vyssie, informuj sa na meste
ono tie byty nie su uplne o ferovosti... resp. ked bol v case ich ziadosti volny 2izbak a splnaju vsetky podmienky tak mozu mat kludne 2izbak. Preco by mali cakat na garzonku ked ju nechcu... co ty vies ake maju v zivote plany. Preco si neziadala 2izbak hned na prvy sup?
No a jedna nevyziadana rada... kopec ludi bez zvierat sa nevie umiestnit v obecnych bytoch/domoch... ako je fer ze rovno s 3 mackami sa to tebe podarilo.
Asi by som planovala babo ked budete mat na to podmienky, 3 macky su vasa volba, mozete byt vdacni za garzonku, kopec matiek s detmi caka roky na socialny byt
Ja sa hlavne divim, ako planujete potomka, ked nemate vyriesene byvanie pre vas dvoch, ked ste obaja (dufam) pracujuci. Ved ked budes na materskej a rodicaku, tak ako vam to bude vychadzat??
Si to skuste prepocitat, a to, co teraz mate naviac, tak odkladajte. Nasetrite si zaklad, a mozno vam potom aj tu hypoteku daju, ked budete mat nejaku tu istinu.
Si zoberete hypo a kupte 2-izbak
tebe to nemá prečo prísť nefér....zrejme ide o nájomné alebo sociálne byty a ak už raz niekto taký byt získa, mesto ho nemôže len tak vysťahovať lebo niekou sa to zdá nefér...u nás napr. nájomné byty losovali - takže bola náhoda kto a aký byt získa....ale ak má niekto o je sám 2izbový byt a rodina jednoizbový, tak nemôžu len tak vysťahovať toho z jednoizbového bytu - veď aj ten si môže zriadiť rodinu....
No neviem v akom meste chceš byt ale teda ja som si žiadala v january a som iba 78... A nové byty nestavaju. Takže je väčšia preavdepodobnost ze niečo kúpime ako dostaneme nájomný byt.
inak tak ma napadá, či by ti prišlo férové, keby teraz o garzónku požiadala rodina s deťmi a vás z nej vysťahovali.....
@viestta no zmestiť celý svoj život do garsónky asi nebude o zbytočnostiach.
@larazivago no moze to byt pravda, ale pretriedit zbytocnosti urcite pomoze
ja som len trochu prekvapena ze zijete v garzonke s 3 mackami a kym nemate vybavene riadne byvanie, tak uvazujete uz nad dietatom... a prepac, ja som strasne anti -mackoidna... neviem si predstavit mat 1 alebo 2izbak s dietatom a 3 mackami....
V mestskych bytoch su zvierata zakazane,nie? A ako pardon, nemate miesto ale na 3 macky ano? Fuj, ved tam musi byt smrad jak v opiciarni
@katkaseiner presne, leteli by von oknom, chore hlavy ludi, dufam, ze s nimi aj spíte
@mogaa losovanie top, u nas dostali len tí, ktorí sa napchali do riti poslancom a primatorovi, bud ludia, ktori davno prekracuju minimum zivotne, pracuju, zarabaju spolu 2000€ a aj tak dostali alebo potom presny opak, socky, zbytocne existencie... Nespravodlivost najhrubsieho zrna
Baby ked sa Vam nepaci nemusite komentovat. Mame zvierata povolene a su to uplne zlaticka
@prosimopomoc
@katkaseiner vy sa upokojte, nemusite tu srsiet nenavistou voci mackam. Tie macky su v tom uplne nevinne, tie zvierata tam niekto zavrel, cize autorka.
Mne je tych zvierat praveze luto. Zavriet ich do maleho priestoru musi byt pre ne hrozne.
@prosimopomoc jedine chora hlava moze napisat ze by leteli von oknom 🤦♀️ radsej 10 maciek ako 1 osoba ako si ty
Autorka, skuste poziadat o vacsi byt. A zatial si pretriedte veci, bude sa vam lepsie byvat.
@0silvia0 chodia s nami na vylety takze nie su cele dni zavrety v byte
Macku na vylete som sice este nevidela a nestretla, ale ok...
@amiaja och, tito milovnici maciek uprednostnujuci ludsky zivot nad zvieracim.
@prosimopomoc ty co to taras? Nikto neuprednostnuje zivot zvierata nad ludskym ale to neznamena ze sa budem chovat zle k zvieratam.. mala by si sa nad sebou zamysliet, prave ludia ktori su kruti k zvieratam su rovnaki aj k ludom 🙄
Ale o tom tato diskusia nie je
@amiaja presne tak, urcite mas pravdu
Poziadat na meste. Ked splnate podmienky, bude byt volny a nebude nikto akutnejsi pripad ako vy tak ho dostanete.
A ked mate byt zapratany, treba sa sustredit na vyhadzanie zbytocnosti, hned sa vam bude lepsie dychat.