Ahojte,
potrebujem radu, čo s problémom - ktorý sa volá črvotoč hajzel chlebový. Viem, že je na tomto fóre už spústa diskusií o tom, ale ja mám asi taký špecifický problém - netuším totižto, odkiaľ sa berie. Furt ho nájdem niekde na stene si sedieť - väčšinou v kuchyni, dvakrát som ho našla už aj v obývačke (ale to nemá z kuchyne dlhú cestu), tak predpokladám, že zdroj je v kuchyni, no netuším, kde - prvý krát som ho našla v čaji, takže všetky čaje leteli von, to bolo asi už pred dvoma týždňami. Čaje mám v samostatnej skrinke, mimo iných potravín. Každopádne aj napriek tomu som urobila poriadok aj s ostatnými potravinami (mám špajzu, v kuchyni takmer žiadne potraviny neskladujem), všetko som aj kontrolovala, čo vyhadzujem, aby som vedela, odkiaľ sakra došli, no nič. Nič nepoškodené, nič v obsahu, skontrolovala som všetko. Niekde na tomto fóre som našla aj alternatívy, že sa skrývali v obrúskoch, v oblečení - tak som pre istotu čekla aj všetko ostatné - nič. Prezrela som celú linku, všetky medzery medzi nábytkom, pod kobercom, rastliny - nič. Na jednej strane chvalabohu, netuším však teraz, čo mám robiť. Čo by ste mi poradili, kde mám ešte hľadať, čo robiť. Nachádzam ich obdeň, po jednom, po dvoch.
Druhá moja prosba o radu - rozmýšľala som, že kuchyňu vystriekam biolitom, lebo teda neviem čo iné robiť, no nemám s tým žiadne skúsenosti - čítala som, že biolit sa dá zmyť, teda keď vystriekam kuchyňu, myslíte že bude stačiť, keď potom zmyjem pracovné plochy, stoly, lavicu a tak? A čo riad, postačí, ak ho budem mať zatvorený v skrinkách? A posledná vec - rastliny predpokladám čo mám v kuchyni, musím pred aplikáciou vyniesť do inej izby? Prepáčte toľko otázok, ale naozaj s tým nemám skúsenosti, som z nich už naozaj zúfalá a v strese neustále, stále len pozerám po stenách, či tam niečo nesedí, bojím sa aj jesť čokoľvek, no proste hrôza.
Ďakujem vám všetkým za prípadné rady.
Ojojoj... u nás to skončilo vysťahovanim manželky s deťmi k svokre na pár dni, vyhodením avsetkych potravín vyhodením veľkého množstva oblečenia a následným niekoľkonásobným totálnym vystriekanim bytu biolitom(asi 5roznych sprajov)... tie svine boli všade... ešte aj horalky prederavili a vošli dnu...
Ja som jeden silvester travila, vyhadzovanym potravin a umyvanim skriniek pullirapidom. A hajzel jeden vychadzal z pernikoveho srdca, co sme mali na stene