Ahojte, co mam robit, ked mame v byte mravce. Uz asi 4 mesiace. Hovorila som domovnicke, ze jej nevadia a ona to nebude riesit a nechce chemiu do bytu. Vraj nikto iny sa nestazoval. Ze si mam dat sama vystriekat byt. Ma to zmysel? Nepridu zasa ? Vedlajsi vchod mal oznam o deratizacii, videla som ze to tam riesia a u nas nic. ich uz mam po obleceni a cakame babatko. Po postielke lozia 🤦🏼 strasne. na koho sa obrátiť?
@saska85 To su faraony, sama to nevyhubis. Mozes si dat nastrahy k sebe, na chvilku sa ich zbavis, ale znova k tebe prelezu od susedov. Ziadaj celoplosnu dezinsekciu pozerovymi nastrahami. Ak nemate spravcu a domova dovernicka to nechce riesit, skus zariadit, aby na nu zatlacil vedlajsi vchod. Spomen im, ze vy mate tento problem tiez, ak ste vedlajsie vchody, oni si takisto budu nadarmo robit dezinsekciu, prelezie to od vas.
My sme mali tiez tento problem a tiez to niektorym ludom nevadilo. Ale nakoniec sme to vyriesili, ale dezinsekcia bola vo vsetkych vchodoch okolo.
Detský púder je výborná zbraň proti nim. Treba vysledovať odkiaľ preliezajú. Pomáhajú tiež rôzne koreniny. Alebo jedlá soda bikarbona.
@bloger ty si ešte asi faraón v dome nemal. Však? Vieš si predstaviť, že vyberieš tričko zo skrine a tam mravenisko? Vieš si predstaviť, že ideš si odkrojit z chleba co si včera kúpil a na ňom sa spaciruju mravce? Vieš si predstaviť, že ideš žehliť a miesto páry ti na pradlonprskajunuvarene mravce, ktoré sa od minulého týždňa stihli nasťahovať do nádržky. Ja som toto zažila. Na toto pudriky sa korenie nepomáha. To by si musel zapudrovat dom od podlahy po strop. A celý panelák, lebo ty ich znicis o mesiac ich máš späť od susedov.
Ďakujem za informácie. V pondelok budem volať správcovi ☺️ Biolit sprej pomoze na pár dni a potom pridu zas. Uz sme skusali kypriaci prasok, domceky atd a nic.
@saska85 ty ako vlastník bytu máš právo požiadať správcu o zabezpečenie plošnej dezinsekcie domu. A každý vlastník je povinný sprístupniť byt aby sa dezinsekcia vykonala. Názor dovernicky je v tomto prípade irelevantný.