Červené mravce v bytovke

saska85
26. nov 2022

Ahojte, co mam robit, ked mame v byte mravce. Uz asi 4 mesiace. Hovorila som domovnicke, ze jej nevadia a ona to nebude riesit a nechce chemiu do bytu. Vraj nikto iny sa nestazoval. Ze si mam dat sama vystriekat byt. Ma to zmysel? Nepridu zasa ? Vedlajsi vchod mal oznam o deratizacii, videla som ze to tam riesia a u nas nic. ich uz mam po obleceni a cakame babatko. Po postielke lozia 🤦🏼 strasne. na koho sa obrátiť?

viestta
26. nov 2022

@saska85 ty ako vlastník bytu máš právo požiadať správcu o zabezpečenie plošnej dezinsekcie domu. A každý vlastník je povinný sprístupniť byt aby sa dezinsekcia vykonala. Názor dovernicky je v tomto prípade irelevantný.

saska85
autor
26. nov 2022

@viestta a kto to bude platit? Zo spolocnych? Ci ja sama? Spravca je probyt asi

viestta
26. nov 2022

@saska85 z fondu opráv. Na to je.

laurar1
26. nov 2022

@saska85 To su faraony, sama to nevyhubis. Mozes si dat nastrahy k sebe, na chvilku sa ich zbavis, ale znova k tebe prelezu od susedov. Ziadaj celoplosnu dezinsekciu pozerovymi nastrahami. Ak nemate spravcu a domova dovernicka to nechce riesit, skus zariadit, aby na nu zatlacil vedlajsi vchod. Spomen im, ze vy mate tento problem tiez, ak ste vedlajsie vchody, oni si takisto budu nadarmo robit dezinsekciu, prelezie to od vas.
My sme mali tiez tento problem a tiez to niektorym ludom nevadilo. Ale nakoniec sme to vyriesili, ale dezinsekcia bola vo vsetkych vchodoch okolo.

bloger
26. nov 2022

Detský púder je výborná zbraň proti nim. Treba vysledovať odkiaľ preliezajú. Pomáhajú tiež rôzne koreniny. Alebo jedlá soda bikarbona.

viestta
26. nov 2022

@bloger ty si ešte asi faraón v dome nemal. Však? Vieš si predstaviť, že vyberieš tričko zo skrine a tam mravenisko? Vieš si predstaviť, že ideš si odkrojit z chleba co si včera kúpil a na ňom sa spaciruju mravce? Vieš si predstaviť, že ideš žehliť a miesto páry ti na pradlonprskajunuvarene mravce, ktoré sa od minulého týždňa stihli nasťahovať do nádržky. Ja som toto zažila. Na toto pudriky sa korenie nepomáha. To by si musel zapudrovat dom od podlahy po strop. A celý panelák, lebo ty ich znicis o mesiac ich máš späť od susedov.

bloger
26. nov 2022

@viestta Ja som čítal osvedčené prírodné rady. Neviem ako to je u autorky. Nebývam totiž u nej. Práve tieto veci im zničia cestičky. Najskôr by som vyskúšal prírodné metody. Som prekvapený, že sa tak vyznáš.

viestta
26. nov 2022

@bloger prírodné metódy môžeš použiť akurát tak na záhradné mravce. Faraóny sú iná pliaga. Kto nezažil, nepochopí.

saska85
autor
26. nov 2022

Ďakujem za informácie. V pondelok budem volať správcovi ☺️ Biolit sprej pomoze na pár dni a potom pridu zas. Uz sme skusali kypriaci prasok, domceky atd a nic.

maxi2
26. nov 2022

@viestta ani na záhrade mravce babské rady nestačia ☝️

bloger
26. nov 2022

@saska85 Býva ešte aj taký ultrazvukový odpudzovač.

viestta
26. nov 2022

@maxi2 zas záhradné mravce sa presieraju len v lete a nie v takých jvantach ako faraony

maxi2
26. nov 2022

@viestta no na jar začiatok leta. Ale všetko účinkuje len chvíľu

viestta
26. nov 2022

@maxi2 ja ich celé leto krmim v domčekoch, ale naozaj výdatne krmim

maxi2
26. nov 2022

@viestta myslíš tie od biolitu? Lebo to sme skúšali ,ale už tesne predtým ako už neboli. A celkom to ucinkovalo

viestta
26. nov 2022

@maxi2 ja kupujem mravci bufet. Je to niečo prírodné a dajú sa dokúpiť náplne.

maxi2
26. nov 2022

@viestta ok skúsim na jar pozrieť. Ďakujem za radu. Ináč je to brutál. Vychádzali aj zo schodiska. Čo sme s MM ostali šokovaný, že a kadiaľ sa tam dostali. A nevieš mi niečo odporučiť aj na vyhubenie mraveniska?

viestta
26. nov 2022

@maxi2 keď nanosia krmivo z domčeka do mraveniska, tak časom aj kráľovná uhynie a tým zanikne aj mravenisko

maxi2
26. nov 2022

@viestta ok ďakujem

mijaska
28. nov 2023

@viestta a funguje na faraóni prosím?

viestta
28. nov 2023

@mijaska ano, na vsetky mravce