Prosím o radu - oslovila ma obec, že by chcela odkúpiť moju časť pozemku, kde som podielovým spoluvlastníkom. Pozemok - orná pôda - je v extraviláne obce na Kysuciach, a ponúkli mi sumu 0,50 eur za m2. Mne sa to zdá úplne smiešna suma, aj keď sa jedná o relatívne malú časť, niečo cez 1000 m2. Obec tvrdí, že sa tam stavať nebude, že to chcú len na prechod na ich ďalšiu parcelu, ktorá sa nachádza vyššie nad tou, ktorú chcú oni. Majú pravdu s tou sumou 50 centov za meter? Skúšala som pozrieť bazoš, ale nenašla som tam podobné ponuky. ( minulý rok notár určil cenu 1 eur za m2, keď počítal poplatok za dedičstvo, ale povedal, že to je cena zákonná a nie trhová, že tá môže byť vyššia), obec operuje tým, že je to orná pôda v extraviláne,,,,ďakujem za každý relevantný príspevok či radu
@deti95060810 ja neviem, či tam nehrá rolu to, že ten pozemok nevlastním celý, ale len jeho časť.........ale aj tak sa mi 50 centov zdá strašne málo. ďakujem Ti za reakciu🙂
urcite sa nedaj... je to malo. My sme od pozemkoveho fondu chceli kupit maly sliz cca 2,5xneviem 20-30m a ocenili nam to na "priblizne" 5000eur a viac... podla aktualnej ceny pozemkov (musi to ohodnotit znalec), islo o nevyuzitelny pasik pozemku vedla cesty, chceli sme to k nej pripojit a rozsirit v tej casti cestu, ekdze sa tam bezne vojde iba jedno auto. Nedaj sa im, ak ta pozemok "neboli", nepredavaj to.
@simca06022011 je to pozemok v extraviláne obce kde mám čiastkový podiel. Je to asi 250 km od bydliska, mne je nanič, len budem platiť dane, takže by som sa ho rada zbavila, ale za obojstranne rozumnú cenu.-) ďakujem za reakciu
@aduskatt aj my sme v extravilane obce ;) u nas babky hovoria, jest to nepyta.. pokym nepride riadna ponuka ani by som sa s tym nezaoberala. Daju ti 500EUR za pozemok.. :D ako dobry vtip. Uz pred 8r, ked som hladala pozemkyok, tak luky na konci sveta bez IS, cesty atd boli za 15-25eur za m2 (a viac, podla okresu). Samozrejme je to na vas, ja by som si pozrela alebo zistila za kolko idu pozemky v okoli a potom sa rozhodla a urobila im riadnu ponuku. Ak to potrebuju tak porozmyslaju...
Skúste sa opýtať v realitke tam by mali vedieť ,aká je cena na trhu za 1m ,ale určite by som to nepredala .
@simca06022011 toto je orná pôda na konci sveta🙂)) Vychylovka
@aduskatt nepredavat ale ze vobec ...obec si to dokaze svojpomocne zmenit aj na stavebny pozemok tym padom to nadhodnotit popripapade aj x nasobne predat niekomu a naryzovat na tom
...takto odrbkat by som sa teda nedala to uz radsej si nechat tu podu a platit dane ktore su zas neni az tak katastrofalne
nikde ani na konci sveta nestoji 50 centov m, kde na kysuciach konkretne ?
nedajte sa odzubat. ak to chcu ako prijazdovku naco im je 1000 m ? asi obec doteraz nelietala k danemu pozemku... skor ta chce niekto osklabat a casom tam stavat vo velkom .. pan poslanec starosta urobia nove pasmo a zrazu sa bude dat stavat 😉
@aduskatt tak ja som presnorila internet, a orna poda na konci sveta hocikde.. za menej ako 7-8-9 eur som cenu nevidela, ale tak je to na tebe... podla mna 0,5EUR je na smiech :D to mozes dat zadarmo a robit charitu... a uvedom si ze svet sa nenafukuje, nove pozemky sa neobjavuju.. orne pody sa preklasifikuju raz dva...
akurat citam ze vychylovka tak pozor to nie je koniec sveta, teraz isli fest celkovo pozemky hore lebo ludia chcu stavat domy a chaty .. takze pozor na to.. aj budu od psa teraz predas ako palac
@bykaterina ano inak uz len podla mapy to tam ma turisticky potencial...
@simca06022011 ale ved jasne ved blizko je orava, atd to teraz frci
@simca06022011
@yankaz
@bykaterina ďakujem, tak už mám aspoň trochu prehľad🙂
@bykaterina no netrba ist ani daleko, je tam skanzem, nejaka vodna nadrz.. urcite uzasna priroda ako vsade na severe :D och hned by som sla na nejaku chatôčku... :D
@aduskatt no staci google a najdes viac.. ale nedaj sa odzubat, hlavne skus sa opytat domacich ale nie rodiny alebo skus sa opytat v skupine CADCA ci tam nejdu nieco aj stavat mozno lyziarske stredisko atd .. a hend budes mat jasno kto za koho kope
@simca06022011 no tak s tou vodnou nadrzou opatrne tam su ochranne pasma lebo my v ziline ju pijeme 😀 takze zaidne curanie ked tam pojdes.. a co sa tyka vychylovky to je tak na kukanie raz za rok .. ale postavit chatu a prenajat to uz by bolo ine kafe
@aduskatt Keď to chcú odkúpiť, možno už špekulujú, že tam budú stavať....Nepredávaj ! Pekne počkaj, až budú nútení ceny navýšiť, keď im bude chýbať práve ten "kus poľa"
ja som v Trnave, takže domácich sa nemám ako spýtať🙂 chodiť tam isto nebudem....trochu som mala chaos v tom, že ten pozemok nie je celý môj, ale som len čiastkovým podielnikom, ale zjavne teda tých 50 centov je skor suma odžubávacia
@aduskatt ved nikde nemusis chodit 😀 v dnesnej dobe netu. vsak sa daj do skupiny cadca tu na MK a opytaj sa bab kysucaniek mozno uz vedia 😉 len sa opytaj ci sa tam nieco nejde diat nie ze tam mas pozemok 😀
@bykaterina nejak mi to nemyslí🙂)) díky
dievčatá, ja Vás nemať, tak neviem neviem........fakt ste skvelé, ja som sa nevedela pohnúť z miesta
@aduskatt vies ako sa hovori viac hlav viac kapusty 😀
@bykaterina jasné, som rada, že sa nás tu zišlo tých kapustičiek viac🙂
asi pred 8 rokmi obec odkupovala od mojej mamy tiež časť a zaplatili 6e/ 1 štvorcový m
S takou sumou by som ich poslala kade ľahšie...😉