Ahojte, čo vás teraz tento rok vyšla veľká kuchynská linka so spotrebičmi ? A odkiaľ ste ju brali ?
Prosim ta, ved aspon napis, co je to velka kuch. linka 🙄
Uz ked zmeníš výšku horných skriniek zo 70 na 90cm mas o tisícku viac..
Zadaj rozmery, ake spotrebiče a ci chceš az po strop alebo 50cm stačí..
velmi zle si formulovala otazku. mozes kupit linku v merkury market za par susnov a vybrat lacne spotrebice.ide hlane o priorty a hlavne kolko chces alebo mozes investovat.
samozrejme merkury market nedoporucujem. v january sme dokoncili kuchynu . vyber som nechal na manzelku.
Dalno 7000€ bez spotrebičov
cez štúdio u nás v meste… drahé to bolo, bo drahý dekor a vydumanky… jediné čo by som ti poradila - daj hlbku spodných skiniek 65- 70 cm ak máš možnosť- na tú časť kde máš varnú dosku - teraz ich robia tak nezmyselne že sa nezmestia hrnce na 60 cm linku…
Aka je to velka kuchynska linka? 🙈
My sme davali robit na jesen minuly rok, stolarina 12k (striekane skrinky nie dyha), pracovna doska 6k a spotrebice cca 3,5k (to si nepamatam presne), plus teda este keramicky drez a bateria.
Ja nemam rada taketo otazky, lebo to je tak extremne relativne, neuvedies ani velkost, ani preferovany material, aku chces dosku, tak to naozaj sa da az za 3000e aj za 30000e 🤷🏼♀️
Ešte záleží ci sa prerába voda a elektrina a ci sa ide niečo robiť s podlahami pripadne maľovať (nebodaj aj stierkovar)
Čo vás tento rok vyšlo veľké auto? 😅🤦🏻♀️🫣
Panama kuchyne 9000 eur
Tiež neviem úplne čo si predstavuješ ako veľkú kuchyňu. My máme L-KO s vysokými stropmi (3 metre), robil ju stolár a so všetkým (spotrebiče, drez, batéria, pracovná doska) cca 20k. Ale pred 2 rokmi, teraz by to bolo isto viac.
od stolara 4,6m dlha do tvaru L, tri rady skriniek plus vysoke skrinky cca 7000e, spotrebice bosch cca 3000e (rura, doska, mikrovlnka, digestor, chladnicka, umyvacka)
Ja spravím za 30 000 eur. Nemáš za čo
@rezanka73 ale velku dufam :D
Odkiaľ si?
Co je velka kuchyna? Ake vnutorne vybavenie? Aky material, prac.doska? Toto vsetko urcuje cenu..nie velkost ale kovania, vyzuvy, povrch..
Mame kuchynu do G , od marca, menili sme..je cca 3,10 x3m, horne skrinky, vysoke po strop, potravinova skrina,vela vela suflikov, aj skrytych..ceny boli od 9.5 do 18 tisic, 4 ponuky... ten jeden prestrelil,ostatni okolo tych 10 boli ..takze take su ceny.. a bol to.stolar, nie obchod/ kuch.studio... takze...
Jo.a to je bez spotrebicov.
Lacnejsie by sa dalo, ak by sme nedali sufliky,ale klasicke otvarania a aj horne skrinky bez Avetos kovani,ale iba otvaracie.... tiez material - nemame foliu, mame Rehau akrylatovy zrkadlovy lesk. Prac.doska Kronospan..len uchytky stoja napr.na tolko skriniek 400e...
Na modrej streche mam fotky, mozes pozriet. Region Trnava.
Tak 10 000 mozes ratat so spotrebicmi, aj viac ak chcete nejake vysuvne systemy do skiniek. My nemame ziadne speci systemy na vysuvanie v skrinkach, jedine kos sme si dali original, indukcna doska s odsavanim do vnutra vysla dost... dali sme so spotrebicmi tych 10 000 v mobelixe.
@petamich ďakujem krásne, pripadne sa ozvem 🙂
@guudy viem že blbo položená otázka, ale ešte nemáme miery, nakoľko ešte prerábame a nemáme výšky, ale viem, že to bude veľká kuchynská linka a nebude to taká linka ako v garsónke napríklad
@lubossi nemáme rozmery, mňa to zaujíma naozaj orientačne, na čo sa mame pripraviť 🙂
@milanemila nemáme vôbec predstavy ešte
@lubossi to sa bude robiť všetko zvlášť, jedna sa o kompletnú prerabku od základu, avšak konkrétne tá linka by ma orientačne zaujímala
@malaopicka tiež to budeme mať do Lka, a presne rozmery stále nemáme, nakoľko stropy sa ešte len dokončujú. A rôzne názory počúvam, niekto že u stolára vyjde lacnejšie, niekto že vyjde lacnejšie vo firme (lacné nekvalitne linky zase nechceme)
@deedol ďakujem 🙂
@netoppierka okres Nitra
@katrin21 ďakujem za odpoveď, nevieme ešte vôbec, potrebujeme sa zmestiť do rozpočtu celkového, ktorý mame na prerabku, tak chceme orientačne vedieť, čo by to mohlo vyjsť.
@ema22270 určite nič take špeciálne nebudeme chcieť, ale zase aby bola kvalitná a vydržala, nejaké výsuvné zásuvky aspoň na 1 miesto by sa určite zišlo.
Ja som nemala na vyber, keďže máme vysoké stropy a mala som jasnú predstavu čo chcem. Za seba, brala by som len od stolára, spraví ti všetko ako si predstavuješ a nemusíš spájať nejaké zliepance z bežných obchodov. Kuchyňa nie je na rok ani dva, ale záleží od rozpočtu.
3700 vyrabana stolarom bez prace to len material. Teraz nam budu montovat takze pracovne eurace nas iba cakaju. Kuchyna ide do L cca 5metrov spolu, az po strop, okrem chladnicky vsetko mame zabudovane. Spotrebice sme vyhliadli podla nasich parametrov a postupne kupovali ked mali niake dobre zlavy,akcie....( za 8 mesiacov ) nevyhoda je skladovanie ale ja som mala kde. Na kazdom spotrebici sme takto usetrili okolo stovky....az sa mi to zda neuveritelne ale vzdy ked ma napadlo kukla som ake maju ceny a podla toho objednala. Cena linky zalezi od farby od pouzitych materialov, od velkosti, zabudovania, co mas vnutri ...proste vela veci napriklad stolar povedal ze nepracuje konkretne s jednym tipom drziaka na smeti lebo skusenosti hovoria ze po pol roku pride reklamacia. Takze darmo ti niekto vypocita mensiu sumu ked potom pouzije aj taky material. Vela znamych mam ktory su spokojny aj s kuchynou s merkury market, a tiez si myslim ze preco nie. Moj manzel mi tvrdi ze aj tam zalezi ake kovanie kupis, a nato si treba dat vacsi pozor.
Mame od kuchyne-orava na mieru a kuchyna aj s jedalnou (jedalen je sustava skriniek s presklenenou castou a jedalensky stol) nas vysla cca. 11 000€, spotrebice 4 000€ (vstavana chladnicka, mikrovlnka, rura, drez, bateria, umyvacka, varna doska)
Mozem pripadne poslat do spravy fotku, ze ci to sedi na "velka" 🙂